Bona

ULTIMELE STIRI

Acord de cooperare intre Federatia Maghiara de Atletism si Conica AG

Compania elvetiana Conica, unul dintre principalii producato...

Participă la BIFE-SIM 2020!

ROMEXPO, în parteneriat strategic cu Asociația Producător...

Participă și tu la manifestările expoziționale home & deco ale anului 2020

În perioada 2 – 5 aprilie 2020, în cadrul Centrului Expo...

BIFE-SIM dezvăluie tendințele 2019/2020 în mobilier și design interior!

BIFE-SIM 2019, târg internațional de mobilă, echipamente ...

Compania Elis Pavaje lansează un concept estetic de design exterior

Amenajarea curții și grădinii a devenit în zilele noastr...

Sketch to Reality Awards

Sketch to Reality Awards este o competitie adresata oricarui...

1200 mp pardoseli epoxidice Murexin

Rasini » Rasini | 21 iulie 2020

 

Dacă până mai ieri preocuparea principală era aceea de a fi diferit, se pare că pandemia a reușit să schimbe și ierarhia valorilor în alegerea soluțiilor în construcțiile civile dar mai ales în cele industriale. Atunci când vorbim despre pardoseli raportul calitate/preț este acum tot mai des raportul utilitate+durabilitate/preț, iar pentru  pardoselile pe bază de rășini sintetice se renunță tot mai des la culorile sau texturile care sunt doar la modă pentru culorile și finisajele cu durată mai lungă de exploatare și mai ușor de întreținut.

 

Și astfel în loc de o pardoseală blue ciel cu chipsuri colorate și lac poliuretanic mat aditivat anti-slip, am ajuns la o pardoseală epoxidică de culoare gri și o textură ușor antiderapantă. Calitatea nu a pierdut, ba mai mult având în vedere rolul funcțional putem spune că în acest moment piața Colentina are o pardoseală premium.

Avem un sistem multistrat perfect impermeabil la lichide și vapori cu rezistență la acțiunea agenților chimici ușor antiderapant dar care în același timp permite curățarea cu ușurința fară a fi nevoie de utilaje sau produse de curățenie speciale. Dar la început a fost betonul ...

Constructorii cu experiență știu iar cei mai tineri au aflat destul de repede (mai ales cei care se întrebau de ce să aplice sisteme de pardoseală în parcările supraetajate) că acolo unde ai beton, ai și fisuri. Și același lucru am avut și noi.

Am pregătit suportul prin sablare cu alice metalice, apoi am deschis fisurile astfel încât să asigurăm o suprafață de aderență cât mai mare pentru mortarul epoxidic utilizat pentru efectuarea reparațiilor, iar pentru mai multă siguranță am utilizat pentru consolidare și cleme metalice.

Deși majoritatea aplicatorilor consideră acum că suportul lor este pregătit, noi vă asigurăm că nu este așa. Rășinile epoxidice utlizate pentru amorsare sunt destul de fluide pentru a asigura rolul de impregnare și promotor de aderență pentru stratul suport. Vâscozitatea redusă asigură împrășierea foarte bună pe suprafața suportului dar în același timp copiază destul de fidel neregularitățile acesteia, ceea ce înseamnă că vom avea cu siguranță capilare, mici caverne și alte defecte de suprafață care pot să afecteze calitatea stratului final. Aplicarea unui al doilea strat de amorsă poate să ajute uneori dar nu este cea mai sigură metodă.

Condiția de bază este obținerea unei suprafețe suport plane, cât mai uniformă ca opacitate și textură (mai ales în cazul culorilor pastel), fără pori sau zone slab amorsate care ar duce la apariția diverselor defecte în stratul de bază al sistemului.  Vom obține o astfel de suprafață prin aplicarea unui strat intermediar aplicat de obicei dintr-un material epoxidic de aceeași culoare cu stratul de bază cu un consum relativ redus (0,3-0,5 kg/mp) care după întărire se va șlefui ușor pentru obținerea unui suport perfect pregătit.

Acum suntem gata de pasul final și avem într-adevăr o suprafață uniformă, solidă, fără pori, fisuri sau alte denivelări care ar afecta negativ calitatea sistemului nostru.

Am insistat destul de mult cu informații despre stratului intermediar pentru că are o importanță covârșitoare în alcătuirea sistemelor epoxidice și poliuretanice, fiind de cele mai multe ori responsabil de calitatea acestuia, dar și pentru că fiind un strat intermediar – o lucrare ascunsă – este stratul la care se renunță atunci când presiunea prețului se face și simțită. Este o greșeală enormă care de cele mai multe ori nu aduce nicio economie pentru că remedierea defectelor care apar atunci când se renunță la stratul intermediar costă mult mai mult și de cele mai multe ori lasă nemulțumit atât clientul, cât și aplicatorul.

Nu este cazul nostru, sistemul epoxidic a ieșit perfect și vă invităm să vă convingeți vizitând piața Colentina.

 

Produsele utilizate

Raşină epoxidică EP 70 BM

Vopsea epoxidică Kemapox C 6000

Sisteme profesionale pentru pardoseli