4.000 m2 de pardoseli acoperiți cu URSA GLASSWOOL TSP®

Suport si adezivi » Pardoseli uscate | 13 iulie 2016

plăci de vată minerală de mare densitate, URSA GLASSWOOL TSP

Proiectele rezidențiale urbane deosebite, concepute pentru beneficiari care își doresc un spațiu unic, neconvențional, care să le exprime personalitatea, au nevoie de creativitatea arhitecților, dar și de colaborarea acestora cu cei mai buni furnizori de materiale. Vorbim despre estetică și confort prin excelență, deci despre lipsa oricărei intenții de compromis, chiar dacă trebuie avut în vedere permanent acel balans echitabil între calitate și preț. În privința pardoselilor, vom avea în vedere, desigur, cele mai bune materiale de finisaj, dar la fel de important este și ceea ce se află dedesubt: straturile termo-fonoizolante, care vor reflecta calitatea locuirii în comun, grija pentru confortul propriu, dar și pentru cel al vecinilor. Ca exemplu, vă prezentăm aici un proiect rezidențial realizat recent în București, unde, pe o suprafață de circa 4.000 mp, pardoselile ca strat final au fost aplicate peste plăci de vată minerală de mare densitate, URSA GLASSWOOL TSP.

   

Proiectul rezidențial cu o suprafață construită de peste 8.000 mp a fost conceput de ADN Birou de Arhitectură pentru o stradă din zona centrală a Bucureștiului (Str. Dogarilor), o arie densă, un puzzle cu case mai vechi sau mai noi. Era de dorit ca această nouă construcție să vină cu o notă modernă, în sensul bun și generos al cuvântului: spații comune inedite, spații verzi generoase în curtea interioară, zone amenajate pentru socializare, o arhitectură care nu se ferește să etaleze materialele acestei epoci (betonul, de pildă). Originalitatea și modul fericit prin care acest proiect a reușit să valorifice spațiul au fost recompensate de comunitatea arhitecților: Premiul Anualei de Arhitectură – București 2014, nominalizarea în ”lista scurtă” de premiere la The World Architecture Festival 2014, Premiul Bienalei de Arhitectură - București 2014, toate acestea la secțiunile dedicate locuințelor.

Cele mai multe dintre apartamente sunt diferite între ele, nu numai în dimensiune, dar mai ales ca tipologie – de la studiouri la apartamente cu patru dormitoare, fiecare fiind distribuit pe unul, două sau chiar trei etaje. Nevoia de intimitate și dorința ca utilizarea spațiilor comune ample să nu afecteze liniștea locatarilor au fost rezolvate cu ajutorul unor soluții de fonoizolare performante. Pentru pardoseli, au fost selectate plăcile de vată minerală URSA GLASSWOOL TSP.

 

 

Izolare fonică performantă pentru pardoseli

 

Una dintre problemele importante care trebuie rezolvate pentru a beneficia de o atmosferă interioară reconfortantă este reducerea zgomotelor de impact la nivelul planșeului, în special cele produse prin lovire în spațiile aflate deasupra. Cea mai bună soluție este fonoizolarea la nivelul pardoselii a întregii clădiri (care poate fi imobil de locuințe, de birouri, hotel etc.), aceasta fiind în același timp o metodă excelentă de a împiedica pierderile de căldură, mai ales când este vorba despre vecinătatea pe verticală cu spații neîncălzite, sau în cazul instalațiilor de încălzire în pardoseală.

Vata minerală de mare densitate TSP din gama URSA GLASSWOOL® este concepută tocmai în acest scop și reprezintă o contribuție decisivă la obținerea unui spațiu interior cu termoizolație și fonoizolație superioare. Indiferent de straturile care vin peste vata minerală de înaltă densitate, zgomotul de impact devine imperceptibil pentru cei aflați cu un nivel mai jos.

O pardoseală termoizolată este mult mai confortabilă ca temperatură, fără senzația de rece la picioare; niciun strat de uzură nu poate suplini un material termoizolant special conceput în acest scop. Este vorba așadar de o optimizare firească, o lucrare standard care înseamnă responsabilitate și înțelegere a ideii de locuire în cele mai bune condiții.

Este cunoscut faptul că umiditatea constituie unul dintre factorii principali de degradare a majorității straturilor finale pentru pardoseli, mai ales când la nivelul pardoselii există punți termice care favorizează crearea punctului de rouă, apariția condensului și a tuturor problemelor care derivă de aici, deci prin realizarea unei termoizolații corespunzătoare, durata de viață a pardoselii crește considerabil.

Tehnica de punere în operă nu este mult diferită de cazul în care se toarnă o șapă obișnuită: peste planșeu se aplică stratul de vată minerală de sticlă, la o grosime recomandată de producător, se așează o folie etanșă de polietilenă (care protejează materialul termoizolant de umiditate) și se toarnă șapa flotantă, armată conform proiectului. În continuare, se poate monta orice strat de finisaj.

 

Conductivitate termică (λD)

0,033 W/mK (EN 13162)

Reacţia la foc, conform normelor Euroclass

A1 (EN 13501-1)

Temperatura maximă de utilizare

200 °C

Rigiditatea dinamică pentru grosimi mai mari de 25 mm

maxim 7 MN/m3

 

URSA România

Bd. Ficusului nr. 14A, Sector 1,

Bucure[ ti

Tel.: 0040 21 269 0663;

Fax: 0040 21 269 0664

Email: assistance.romania@ursa.com

www.ursa.ro

Sisteme profesionale pentru pardoseli