BASF Performance Flooring - soluții sustenabile pentru pardoseli de excepție

Rasini » Rasini | 25 septembrie 2018

 

Definiția sustenabilității dată de comisia bruntland a ONU (1987) este următoarea: “Satisfacerea nevoilor prezentului fără a compromite posibilitatea generațiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoi”. În esență, dezvoltarea sustenabilă este un proces de schimbare în care exploatarea resurselor, direcția investițiilor, orientarea dezvoltării tehnologice și evoluția instituțiilor sunt toate în armonie și ne sporesc potențialul, cel actual și cel viitor, de a răspunde nevoilor și aspirațiilor umane.

 

Oamenii consumă mai mult decât poate regenera pământul, iar echilibrarea nevoilor economice, de mediu și sociale, găsind cele mai bune soluții, este esențială pentru asigurarea unui viitor mai durabil. În această călătorie, trebuie să acționăm decisiv împreună cu și pentru clienții noștri, dar și pentru ceilalți actori implicați. Motorul creșterii proiectelor noastre este contribuția la nevoile

societății într-o manieră mai durabilă.

 

Sistemele BASF Performance Flooring

·        Formule avansate - sistemele Performance Flooring pentru construcții durabile sunt produse fără solvenți, cu emisii scăzute de compuși volatili organici(VOC).

·        Impact scăzut asupra mediului – odată puse în operă, contribuie la protecția mediului.

·        Creșterea durabilității – au maximă rezistență și stabilitate, indiferent de condițiile de exploatare.

·        Costuri reduse de mentenanță – presupun costuri reduse de întreținere de-a lungul întregii perioade de exploatare.

·        Certificate – toate produsele BASF sunt testate și certificate de institute independente.

 

Luând în calcul întregul ciclu de existență al pardoselii, sistemele BASF Performance Flooring au un impact minim asupra mediului. De pildă, alegând pardoselile MasterTop și Ucrete, acționați într-o manieră durabilă, responsabilă din punct de vedere economic și ecologic. Se poate verifica analizând întregul ciclu de viață, bilanțul ecologic, controlul emisiilor și declarațiile de mediu. Cu sute de mii de referințe la nivel mondial, utilizate în cele mai grele condiții, pardoselile MasterTop și Ucrete sunt urmărite constant, iar aceste informații sunt analizate pentru a oferi cele mai bune soluții cu noile produse.

 

Impact pozitiv asupra calității aerului

Petrecem aproximativ 90% din timpul nostru în interiorul unei clădiri, de aceea calitatea aerului de aici are o importanță deosebită pentru sănătate și confort. Toate produsele noastre au fost testate în conformitate cu reglementări stricte: asigură emisii reduse de VOC, nu au solvenți, iar

mirosul după instalare este aproape insesizabil.

 

Grija pentru igienă

Pardoselile ocupă o suprafață mare și importantă a oricărei clădiri, iar igiena este esențială pentru sănătate și confort. Pardoselile MasterTop și Ucrete sunt fără îmbinări, impermeabile, ușor de curățat și întreținut, nu susțin dezvoltarea microorganismelor, sunt rezistente la produsele de curățare și dezinfectare. Unele sisteme MasterTop prezintă eficacitate antimicrobiană – pardoseli antibacteriene.

 

Siguranță

Majoritatea accidentelor la domiciliu și la locul de muncă sunt cauzate de alunecări și căderi. De asemenea, pardoselile neconductive pot facilita deteriorarea dispozitivelor electronice sau chiar declanșarea unor explozii în cazul în care sunt manipulați solvenți ori pulberi organice fine.

Suprafețele antiderapante și antistatice oferă o suprafață sigură pentru utilizatori, bunuri, echipamente și instalații.

 

We create chemistry

Combinăm succesul economic, responsabilitatea socială și protecția mediului. Prin cercetare și dezvoltare, sprijinim aproape orice domeniu pentru a răspunde nevoilor actuale și viitoare ale societății. BASF își propune să-și consolideze poziția de lider mondial în domeniul produselor chimice, bazându-se pe o strategie care se poate sintetiza într-o propoziție: “We create chemistry”.

Inovațiile bazate pe chimie vor juca un rol-cheie cu precădere în trei domenii:

-         Resurse, mediu și climă

-         Mâncare și nutriție

-         Calitatea vieții

 

Produsele și soluțiile BASF contribuie la conservarea resurselor, asigurarea unei alimentații bune

și îmbunătățirea calității vieții. Sustenabilitatea și inovarea vor fi forțe motrice importante!

 

www.master-builders-solutions.basf.ro

www.master-builders-solutions.com

Sisteme profesionale pentru pardoseli