Bona

ULTIMELE STIRI

Acord de cooperare intre Federatia Maghiara de Atletism si Conica AG

Compania elvetiana Conica, unul dintre principalii producato...

Participă la BIFE-SIM 2020!

ROMEXPO, în parteneriat strategic cu Asociația Producător...

Participă și tu la manifestările expoziționale home & deco ale anului 2020

În perioada 2 – 5 aprilie 2020, în cadrul Centrului Expo...

BIFE-SIM dezvăluie tendințele 2019/2020 în mobilier și design interior!

BIFE-SIM 2019, târg internațional de mobilă, echipamente ...

Compania Elis Pavaje lansează un concept estetic de design exterior

Amenajarea curții și grădinii a devenit în zilele noastr...

Sketch to Reality Awards

Sketch to Reality Awards este o competitie adresata oricarui...

Bona QUANTUM - PODEA CU PUTERE EVOLUTIVĂ

Finisaje si intretinere » Finisaje si intretinere | 25 martie 2020

 

Bona Quantum reprezintă noua generaţie de adezivi pe bază de silan care folosesc tehnologia revoluţionară Bona Titanium, prezentată pentru prima dată cu adezivul Bona Titan.

 

Noua formulă furnizează o extraordinară putere care evoluează odată cu trecerea timpului, ajungând la puterea optimă imediat ce s-a stabilizat. Formula unică oferă avantajele adezivului hard-elastic şi ale celui hard, combinate într-un singur produs. Prin fixarea iniţială specifică hardelastic, Bona Quantum îi permite podelei să se aclimatize şi să seteze pe poziţie, apoi evoluează şi se întăreşte devenind un adeziv hard. Bona Quantum conferă performanţă de lungă durată şi un rezultat stabil. Te asigură că podeaua rămâne ferm lipită, în timp ce protejează şapa şi ţine sub control mişcarea de contracţie sau expansiune a lemnului.

 

MAI PUTERNIC PESTE TIMP

Bona Quantum devine mai puternic pe măsură ce trece timpul. Iniţial este hard-elastic şi permite podelei să se aclimatizeze. Ulterior evoluează şi se întăreşte ca un adeziv hard. Bona Quantum este un produs foarte bun pentru toate tipurile de instalări şi furnizează performanţe fantastice indiferent de lucrare.

 

O LEGĂTURĂ MAI PUTERNICĂ

PERFORMANŢA TEHNOLOGIEI TITAN

Bona Quantum este echipat cu cea mai evoluată tehnologie polimerică cu legături cvadruple, Tehnologia Titan. Aceasta produce o fixare iniţială de o putere extrem de mare, care are capacitatea de a fixa şi ţine elementele din lemn, în mod particular cele de mari dimensiuni, pe poziţie şi astfel se diminuează riscul formării golurilor de lipire. Maturizarea accelerată previne orice efect negativ în structura internă a adezivului, care ar putea să fie cauzată de ciment sau de reacţie la alte substanţe. Pardoselile lipite cu Bona Quantum suportă în siguranţă trafic pietonal chiar după 4-6 ore.

 

INOVAŢIA QUANTUM

Bona Quantum este o evoluţie de la Bona R850 cu putere adăugată. Versatilitatea sa îl face să fie cea mai bună alegere pentru o plajă largă de materiale, astfel poţi stoca mai puţine produse.

Mai mult de atât, culoarea sa naturală nu îl evidenţiază atunci când accidental iese printre lamele în timpul instalării parchetului.

 

PUTERE EVOLUTIVĂ

Tehnologia Titan adaugă putere în Bona Quantum. Devenind mai puternic cu trecerea timpului, adezivul permite o instalare cu uşurinţă şi o fixare extraordinar de eficientă a podelei. Este alegerea perfectă în raport nu nevoile moderne, datorită abilităţii de a absorbi mişcările forţelor generate între podea şi suport.

 

BARIERĂ DE UMIDITATE

Bona Quantum salvează timp, acţionând ca barieră de  umiditate atunci când şapa nu este uscată suficient. Com­binaţia 2 în 1, barieră de umiditate şi adeziv asigură instalare cu succes a parchetului pe o largă plajă de suporturi şi condiţii de montaj.

Pe placa de beton creează protecţie împotriva uimidităţii de până la 95%R.H. (85% RH pe pardoseli cu încălzire). Se foloseşte cu şpaclul Bona Trowel Plus iar timpul pierdut se reduce în aşa fel încât economiseşti până la 30% din costuri.

 

 

UTILIZARE VARIATĂ

Bona Quantum se poate folosi cu o largă varietate de esenţe de lemn. Păstrează echilibrul optim dintre putere şi elasticitate, an după an, asigurând aceeaşi performanţă podelei pe întreaga ei durată de viaţă. Bona Quantum se poate folosi şi la terase exterioare deck* precum şi cu suprafeţe metalice. Acest produs polivalent poate acoperi 90% din nevoile tipurilor de adezivi.

 

 SUSTENABIL DIN INTERIOR PÂNĂ LA EXTERIOR

Având o lungă istorie privind sustenabiliatea, Bona continuă să fie în prima linie pentru dezvoltarea soluţiilor inovatoare şi sustenabile. Bona a început cu lacurile pe bază de apă în anii 1970, au urmat şlefuirea fără praf şi dezvoltarea uleiurilor din materii prime regenarabile. Bona a fost primul producător care a înlocuit adezivii pe bază de solvent cu cei pe bază de silan.

 

AMBALAJ DIN MATERIALE RECICLATE

Împreună cu lansarea Bona Quantum şi a noii generaţii de adezivi, Bona mai urcă o treaptă pe scara sustenabilităţii prin noul ambalaj produs din găleţi de plastic reciclate. Noul ambalaj are un aspect modern şi este fabricat în proporţie de 75% din plastic reciclat colectat de la consumatori. Am salvat până la 13 % CO2. Am redus amprenta noastră de carbon cu aproximativ 60%. Noul aspect include etichetarea imprimată care nu se poate şterge accidental.

https://www.bona.com/ro/  

 

Sisteme profesionale pentru pardoseli