Bona System – un concept unic și complet

Finisaje si intretinere » Finisaje si intretinere | 19 decembrie 2017

 

Timp de aproape 100 de ani, Bona a dezvoltat, pentru profesioniști și beneficiari, produse și sisteme premium capabile să mențină frumusețea naturală a pardoselilor din lemn. Astăzi, mai mult decât oricând, vă puteți baza pe sistemul complet Bona pentru fiecare etapă a procesului de execuție și renovare, de la montare sau reparare până la șlefuire, finisare și întreținere. Nicio pardoseală de lemn nu este completă, fără sistem complet Bona!

 

Pentru a pune în evidență profesionalismul unui montator, este nevoie în primul rând de materiale profesionale. Dar nu este suficient; trebuie folosite soluțiile potrivite, cu suport tehnic și cunoștințe dobândite în cadrul unor instruiri atente, precum și un mediu de lucru sănătos, cu produse care respectă mediul înconjurător. Bona vă oferă soluții complete pentru a crea pardoseli din lemn frumoase, durabile și ușor de întreținut, adaptabile pentru fiecare montator ori tip de lucrare.

 

Profesionalism și performanță

Prin Bona System, avem la dispoziție un portofoliu unic de produse, care acoperă tot ceea ce este necesar pentru a pune în valoare pardoselile din lemn: maşini de şlefuit, sisteme de şlefuire fără praf, abrazive, adezivi, lacuri, uleiuri, baiţuri şi produse pentru curăţare şi îngrijire. Sistemul Bona este ușor de utilizat, sigur și eficient, cu rezultate excelente în ceea ce privește durata de viață a lucrării, garantarea acesteia pe termen lung, crearea unui spațiu interior sănătos pentru utilizatorii de orice vârstă. Unul dintre beneficiile cele mai importante ale sistemului Bona constă în faptul că produsele sunt compatibile între ele, se pot aplica pe orice pardoseală din lemn și pot fi utilizate cu succes de orice montator care dorește să facă performanță în domeniul montajelor premium. Activând în industria pardoselilor din lemn de aproape 100 de ani, Bona știe cu adevărat ce își doresc meșterii parchetari profesioniști. Prin cercetare și dezvoltarea de noi produse, pardoselile pot fi urmărite, întreținute și optimizate pe întreaga lor durată de viață, care astfel este prelungită semnificativ.

 

Bona System

-          Sistem complet de produse

-          Produse compatibile

-          Ușor, sigur și eficient

-          Nu afectează mediul înconjurător

 

Finisaje

Bona acoperă a paletă largă de tratamente de suprafață ce îndeplinesc diverse cerințe de performanță, sustenabilitate sau preferințe personale, indiferent dacă sunteți în căutarea unor soluții tradiționale sau doriți să vă testați creativitatea: lac, ulei, ceară, finisaje speciale pentru săli de sport sau vopsea, împreună cu întregul sistem de finisare (chituri, grunduri, baițuri). Pionieri ai lacurilor pe bază de apă în anii 1970, astăzi Bona este lider global ce furnizează o gamă completă de produse și materiale ecologice, dintre care unele au devenit ”staruri” ale domeniului, precum Bona Traffic sau Bona Traffic HD.

Uleiurile Bona Oil, pentru pardoseli interioare, dar și exterioare (precum Bona Decking Oil) sunt create din ulei de pin, care nu afectează mediul și scot în valoare frumusețea lemnului, de aceea au un timp de uscare mai redus și sunt puse în operă mult mai ușor.

Căutați un anumit grad de luciu, o anumită culoare, rezistență la alunecare sau durabilitate? Bona vă poate oferi soluția căutată, rezultatul fiind o podea ușor de întreținut, indiferent de tipul de finisaj Bona utilizat. Cu ajutorul baițului pe bază de ulei Bona Create, puteți obține modele unicat de culoare, având în continuare o protecție durabilă cu ajutorul lacurilor de la același producător. Bona vă ajută să fiți creativi și vă furnizează idei asupra modului cum puteți schimba aspectul parchetului, îndrumându-vă în fiecare etapă, până la obținerea rezultatului dorit.

 

Montaj

Montajul înseamnă pregătirea corectă a stratului suport pentru a obține cele mai bune rezultate și sunt necesare soluții profesionale de instalare a parchetului. La Bona găsiți toate produsele și uneltele necesare înainte și în timpul montajului unei pardoseli de lemn – parchet, dușumea, parchet industrial, dale etc. Aveți la dispoziție o gamă largă de adezivi care se pretează fiecărui stil de lucru, soluții optime indiferent de condiția stratului suport; dacă șapa este denivelată, friabilă sau umedă, găsiți ușor soluții de remediere a acestora. Produsele de montaj din Sistemul Bona includ: șape de egalizare, hidroizolații, bariere de vapori și adezivi, toate acestea create să lucreze perfect împreună. 

Utilizarea unui adeziv performant, care combină elasticitatea și rezistența la smulgere, constituie baza ideală pentru obținerea unei pardoseli frumoase și durabile de-a lungul timpului. Procesul continuu de cerecetare și dezvoltare, combinat cu anii de experiență și dialogul permananent cu meșterii parchetari, a propulsat brandul Bona în avangarda evoluției tehnologice a adezivilor pentru parchet și a sistemelor profesionale de montaj. În prezent, puteți opta pentru adezivi în dispersie, adezivi reactivi poliuretanici și adezivi pe bază de silan.

 

Șlefuire

Cu ajutorul soluțiilor Bona pentru șlefuirea parchetului, se poate lucra fără apariția prafului, o problemă reală atât pentru montatori, cât și pentru beneficiari. Mașinile de șlefuit și abrazivele Bona sunt create special pentru acest tip de lucrare, rezultatele finale fiind excepționale. Abrazivele Bona folosite împreună cu mașini de șlefuit precum Bona Flexisand și Bona Belt vă permit să lucrați eficient și să creați baza unor finisaje uniforme, marcate de acuratețe și control perfect. Șlefuirea unei pardoseli din lemn poate fi dificilă, dar folosind aceste echipamente, operațiunea devine mai simplă și mai sigură. Praful este istorie pentru șlefuirea parchetului datorită performanțelor unor mașini de colectare precum cele din gama Bona DCS.

 

Curățare și întreținere

Pasiunea pentru pardoselile de lemn, fie parchet, dușumea sau deck de exterior, înseamnă grija corespunzătoare pe întreaga durată de viață a acestora, în orice situație. Între renovări, întreținerea joacă un rol important în ciclul de viață al parchetului. Produsele de întreținere Bona sunt create să interacționeze cu tratamentele de suprafață, au formule capabile să acționeze eficient și sigur. Printre soluțiile de întreținere, un pas important a fost făcut cu ajutorul sistemului Bona Deep Clean – curățarea profundă a pardoselilor.

 

Industrial Coating

Bona a dezvoltat începând cu 1980 o gamă completă de finisaje UV de înaltă calitate, create să confere cea mai bună aderență pe suprafața lemnului și cel mai înalt nivel de rezistență la uzură și zgâriere.

 

Bona Sustainability – respect pentru mediul înconjurător și mediul de lucru

Bona se dedică în totalitate pardoselilor din lemn, având permanent în vedere sustenabilitatea. Mediul de lucru și viața zilnică alături de produsele Bona trebuie să fie favorabile atât pentru sănătate, cât și pentru mediu, lucru valabil pentru toate produsele. Abordarea inovatoare a generat soluții precum finisajele pe bază de apă, cu conținut scăzut de compuși organici volatili (COV) și mașinile de șlefuit care înlătură până la 99,8% din praf.

Lacurile pe bază de apă de la Bona au un conținut foarte scăzut de VOC, a căror emisie în aer dăunează sănătații și mediului. Astfel, produsele Bona sunt sigure pentru oameni, animale de companie și mediul ambiant al locuinței. În ceea ce privește tehnologiile de instalare, Bona militează pentru adezivii pe bază de silan care au avantaje importante comparativ cu adezivii tradiționali: nu pătează finisajul, nu au impact negativ asupra utilizatorului, iar emisiile chimice sunt conforme normei EC1/EC1R. Tehnologia viitorului, adezivul pe baza de silan este astăzi accesibilă la un cost echitabil raportat la performanțe și siguranță.

Praful de la mașinile de șlefuit poate ajunge peste tot. În haine, în dulapurile de la bucătărie, în parul copiilor! Sistemul Bona Dust Containment System vă scapă aproape în întregime de praf, spre deosebire de procesele de șlefuire clasice. Parchetarii Bona șlefuiesc fără praf pardoselile, iar beneficiarul nu trebuie să acopere obiectele din casă în timpul montajului și nici să curețe fiecare colț după aceasta. Mai mult, aerul care iese din mașina de șlefuit este mai curat decât cel care intră, mulțumită filtrelor de aer HEPA.

 

 

Bona România SRL

Bd. Preciziei nr. 1

Tel./Fax: 021-3170222

bona.romania@bona.com

www.bona.com

Sisteme profesionale pentru pardoseli