Când si de ce avem nevoie de o pardoseala uscata KNAUF Vidifloor

Suport si adezivi » Pardoseli uscate | 21 ianuarie 2013
pardoseala uscata KNAUF Vidifloor

Potrivite pentru orice sezon, sistemele de pardoseli uscate Knauf Vidifloor își dovedesc avantajele cu precădere acum, în sezonul rece, când condițiile de șantier sunt mult mai restrictive. Sunt situații în care este dificilă sau chiar imposibilă menținerea unei temperaturi optime (sau chiar minime) pentru punerea în operă a unei șape umede. În cazul unei șape umede, timpul de așteptare înainte de aplicarea unui finisaj din lemn se va prelungi cu cel puțin o zi (chiar și în cazul șapelor performante), poate chiar atunci când ne grăbim mai mult. Aceasta este situația tipică în care o pardoseală uscată devine soluția cea mai bună, montându-se rapid, fără alt element umed decât un adeziv în strat subțire (Knauf Uniflott) care este folosit pentru rosturi șI eventual pentru lipirea a două straturi de panouri – uscarea acestui adeziv este rapidă șI nu influențează timpul de execuție.


  • Montajul plăcilor din ipsos armat cu fibre celulozice este de asemenea avantajos sub aspectul uneltelor și echipamentelor folosite pentru punerea în operă: un ferăstrău pendular pentru debitarea panourilor, o șurubelniță electrică pentru fixarea acestora în două straturi, cu șuruburi Vidifloor, un cutter, un vas pentru prelucrarea mortarului de rosturi, un șpaclu... nimic din ceea ce ar crește substanțial costurile logisticii de șantier (de pildă fără voluminoasele pompe pentru mortar, care necesită spațiu sau acceptarea în zona de lucru a temperaturilor exterioare, atunci când trebuie să intervenim cu furtunul pe fereastră ori ușă); de asemenea, nu trebuie să intervenim cu echipamente pentru elicopterizare.
  • Pardoselile uscate Knauf Vidifloor sunt alcătuite din materiale cu o excelentă stabilitate dimensională. Dacă sunt aplicate șI intercalate corect, rosturile de dilatație sunt necesare doar în cazul racordurilor la alte tipuri de pardoseli, de pildă cu o șapă umedă. Nu sunt necesare plase suplimentare de armare în locurile cu risc de fisurare.
  • În timpul șantierului nu trebuie să avem grijă pe unde călcăm; singura condiție este curățenia la locul de muncă. Lucrarea poate fi întreruptă fără probleme, nu există presiunea timpului de punere în operă decât din partea beneficiarului, iar traficul este posibil chiar și când lucrarea nu este finalizată.
  • Stratul suport poate fi utilizat fără lucrări suplimentare, cu condiția ca acesta să fie stabil și rigid. În plus, nu necesită amorsare, fiind vorba despre o pardoseală flotantă, iar denivelările sunt preluate fără probleme de materialele de umplutură din argilă expandată. Dacă stratul suport este plan, izolarea termică și fonică pot fi asigurate cu vată minerală sau polistiren cu greutatea de minimum 20 kg/mc. Realizate din plăci ecologice de sulfat de calciu armate cu fibre celulozice, pardoselile flotante KNAUF Vidifloor asigură o fonoizolare superioară la zgomotul aerian ori de flanc deoarece se sprijină pe planșeu fără a veni în contact direct cu acesta.
  • Umiditatea pardoselii în momentul aplicării ultimei plăci este deja potrivită aplicării stratului final, oricare ar fi acesta: parchet, ceramică, inclusiv materiale elastice (mochetă, PVC, linoleum etc), nemaifiind nevoie nici de turnarea unei șape autonivelante.
  • Instalațiile pot fi îngropate sub pardoseală fără a le supune riscurilor contracției unei șape, iar accesul la acestea în caz de urgență este foarte rapid, doar prin demontarea finisajelor și a panourilor sistemului.

Sistemul de pardoseli uscate Knauf Vidifloor 135 este format din două straturi de plăci din ipsos armat cu fibre celulozice, cu grosime de 10 mm sau 12,5 mm fiecare și dimensiuni 1.500 x 1.000 mm. Acestea sunt montate cu rosturi decalate, după un sistem propriu, lipite între ele pe șantier cu adeziv Knauf Aqualine, Knauf Systemkleber sau Knauf Uniflott și prinse în șuruburi speciale. Atunci când nu este montat peste încălzire în pardoseală, se recomandă fie folosirea argilei expandate ca strat inferior, pentru nivelare șI fonoizolare, fie polistiren sau vată minerală de înaltă densitate. În cazul unui substrat din lemn (scândură), argila expandată este așezată peste un strat de carton sau folie din polietilenă. Unde stratul de argilă depășește 10 cm grosime, se va introduce o placă de distribuţie din gips carton de 9,5 mm sau OSB.

Sistemele de pardoseli Knauf Vidifloor se bazează pe rezistența mecanică și planeitatea plăcilor de ipsos armat cu fibre celulozice care pot fi montate direct pe șantier. Pentru a fi utile în situații cât mai diverse, producătorul german Knauf Westdeutsche Gipswerke a proiectat aceste sisteme de plăci în mai multe variante, cu sau fără termoizolație inclusă, dispunând de grunduri, adezivi și mase de șpaclu, șuruburi și agrafe speciale, folii, materiale de umplutură uscată și multe alte accesorii, adică un sistem complet, care oferă o pardoseală ”la cheie”.

INFO:
Knauf Gips
City Gate Building – South Tower
Piata Presei Libere nr. 3-5 Bucuresti
Tel.: +40 21 650 0040;
Fax: +40 21 650 0048
Web: www.knauf.ro

Sisteme profesionale pentru pardoseli