CAUTA IN SITE

Mozaicul Catedralei Mitropolitane din Timișoara

07 martie 2018
Dacă am trece în revistă cele mai valoroase pardoseli din România, la loc de cinste ar trebui menționat mozaicul din interiorul Catedralei Mitropolitane din Timișoara, realizat după desenele pictorului român Catul Bogdan. Executată din plăci de diverse culori, această spectaculoasă pardoseală preia modele de pe covoarele tradiționale românești, în speță bănățene, întregind unitatea de concept a unui edificiu monumental inspirat de arta și arhitectura ecleziastică autohtonă ortodoxă.

Producătorii de parchet urmează trendul

07 martie 2018
La Tomești, la poalele Munților Poiana Ruscă din Județul Timiș, am stat de vorbă cu unul dintre puținii producători de parchet masiv și stratificat din România, domnul Marius Mureșan. Fabrica Magtomvic funcționează în fosta fabrică de sticlă din Tomești, a cărui tradiție de aproape 200 de ani s-a întrerupt în 2000. Mica localitate din munți dezvoltă acum o nouă tradiție, cea a producției de parchet de înaltă calitate, obținut cu utilaje de ultimă generație.  

Lemnul, un material cu personalitate. Avantaje, dificultăți, rezolvări

07 martie 2018
Oricâte noi materiale pentru construcție au fost inventate, lemnul a rămas preferatul multora. Ca strat final pentru pardoseli, este elegant, natural, cald și, cu o prelucrare corespunzătoare, devine greu de egalat. Problemele lui principale sunt comportamentul în timp (apariția rosturilor și crăpăturilor, umflarea) și nevoia de mentenanță (uzura, zgârierea, colorarea diferențiată în funcție de expunerea la soare, evitarea atacurilor insectelor etc.).

Domotex Hanovra 2018 – un târg al inovațiilor, reinventat el însuși

07 martie 2018
Târgul Domotex 2018, desfășurat în perioada 12 - 15 ianuarie la Hanovra - Germania, a înregistrat și anul acesta creșteri la anumiți ”parametri”, precum numărul de expozanți și suprafața alocată acestora (un pavilion în plus fața de ediția anterioară), ca o confirmare a efortului organizatorilor de a da celui mai mare eveniment expozițional din lume pentru pardoseli un aspect mai proaspăt, mai modern, mai trendy. Sub sloganul ”Unique Youniverse”, târgul a reunit nu mai puțin de 1.615 de expozanți (au fost 1.400 în 2017), care au atras peste 45.000 de vizitatori din 100 de țări, în general specialiști, oameni de afaceri și arhitecți sau designeri interesați de noutăți tenologice, trenduri și oportunități de business.

CONCURSUL EUROPEAN AL MONTATORILOR DE PARDOSELI 2018 – MINSK

07 martie 2018
Între 23 – 26 mai 2018, la Minsk, capitala Republicii Belarus, va avea loc a 12-a ediție a Concursului European al Montatorilor de Pardoseli, organizat sub egida EUFA P+F și la care sunt așteptați parchetari din Germania, Polonia, Italia, Republica Cehă, România, Belarus, Ucraina, Lituania, Rusia și Azerbaidjan.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU

Vezi toate numerele revistei
Sisteme profesionale pentru pardoseli