Ce echipamente sunt necesare pentru a usca rapid stratul suport la montarea pardoselii

Suport si adezivi » Pardoseli uscate | 22 decembrie 2015
Uscator pardoseliDacă vremea ține cu tine, timpul - nu. Fiecare construcție are un termen clar de execuţie, iar tu trebuie să te încadrezi în grafic.
Vestea rea este că 1cm grosime de șapă se usucă în 8 - 10 zile, dacă avem temperatură peste 18°C și ventilație constantă. Dacă grosimea șapei depășeste 4 cm, timpul de uscare per/cm grosime se poate dubla. Iar dintr-un metru cub trebuie extras aproximativ  80% (între 80 - 180 l) din cantitatea de apă folosită pentru fabricarea stratului suport. 
Vestea bună este că poți usca stratul suport mai repede și mai bine decât în mod natural, cu pachetul de aparate profesionale de dezumidificare.

Care sunt condițiile pentru ca stratul suport să se usuce rapid?

1.    Temperatura să fie peste 15°C, recomandat 18 - 22°C.
2.    Materialul construit să fie ventilat cu putere.
3.    Să colectezi apa reziduală cu un dezumidificator profesional pentru construcții.

Să le explicăm ca fiecare în parte.

1.    Temperatura
Aerul rece reține o cantitate mai mică de vapori de apă decât aerul cald. Cu cât aerul este mai rece, cu atât stratul suport se usucă mai greu, adică într-o perioadă mai lungă. Variațiile mari de temperatură zi/ noapte (2 - 14°C), cum avem primăvara și toamna, nu ajută deloc în procesul de uscare. Mai mult, apa din stratul suport poate îngheța și pot apărea crăpături. Este deci nevoie de o temperatură constantă de minim 15°C pentru ca stratul suport să se usuce.
Imaginea de mai jos arată cum influențează temperatura cantitatea de vapori de apă (în grame) reținută într-un (1) kg de aer. Cu cât temperatura este mai mare, cu atât uscarea are loc mai rapid.

Grafic continut umiditate

Ai nevoie de o soluție de încălzire? Îți punem la dispoziție cea mai nouă și eficientă tehnologie germană de încălzire, marca Heylo.
Intră pe www.lifeart.ro și închiriază un tun de căldură!

2.    Ventilația
Materialul construit cedează umiditate, se usucă rapid dacă este ventilat cu putere. Iar pentru aceasta, ai nevoie de un ventilator de construcții, care aduce un dublu avantaj: uscarea are loc în profunzime, nu doar la suprafață (vezi imaginea de mai jos) și, în plus, crește eficiență în dezumidificare cu 50%.

Schema uscare pardoselala

Atenție! Praful de pe stratul suport împiedică o uscare eficientă - este cel mai ignorat aspect, dar probabil unul dintre cele mai importante. Pentru o uscare rapidă, stratul suport trebuie curățat de praf și eliberat de materialele depozitate pe el.

Dacă vrei să grăbești uscarea stratului suport, intră pe www.lifeart.ro și închiriază un ventilator!

3.    Dezumidificarea profesională
Dacă o șapă de 10 cm se usucă în mod natural în 90 - 110 zile, în condițiile pe care le-am prezentat la început, prin folosirea pachetului de dezumidificare timpul de uscare scade de 7-8 ori! Ca să elimini apa reziduală din stratul suport, care produce igrasie și mucegai și afectează pardoseala, trebuie să folosești un dezumidificator profesional de construcții. Alege un dezumidificator profesional care recirculă un volum mare de aer pe oră și colectează zeci de litri de apă pe zi.

Dezumidificator pardoseli

Dezumidificatoarele germane AERIAL, dotate cu tehnologie Blue Dry, sunt mai eficiente și economice decât majoritatea celorlalte aparate. În plus, și-au dovedit calitatea în condițiile nu tocmai favorabile de pe şantierele din România.
O greșeală majoră des întâlnită pe şantiere este aceasta: se folosesc încălzitoare fără dezumidificatoare. Când temperatura crește, materialul construit cedează umiditate, iar când vaporii de apă condensează, se deschid geamurile. Această practică nu este eficientă, deoarece se elimină o cantitate mică de umiditate reziduală, prin vaporii reţinuţi de aerul încălzit din încăpere. În plus, nu este o soluţie economică: se consumă energie foarte multă pentru încălzire, care se pierde imediat după deschiderea geamurilor, iar uscarea nu are loc în profunzime. În schimb, un dezumidificator usucă în profunzime materialul construit, având o eficienţă de  până la 60 - 70 l/ 24h.
Cu acest sistem de dezumidificare: tun de căldură – ventilator - dezumidificator profesional, usuci rapid și eficient stratul suport (șapă de ciment, șapă autonivelantă, beton etc.) chiar și în sezonul rece.

Închiriază pachetul de dezumificare și timpul va ține cu tine în finalizarea lucrării, chiar dacă vremea nu.
www.lifeart.ro

Și încă un lucru: dacă ai montat o pardoseală de lemn și umiditatea relativă în încăpere este mai mică de 40% (r.h.) , atunci lemnul va reacționa și vor apărea fisuri. Ca să previi aceste probleme,  îți recomandăm cele mai bune aparate: umidificatoarele Venta – fără filtre, super-eficiente, care nu supra-umidifică, protejând atât parchetul, cât și sănătatea ta.
www.umidificator-venta.ro
Dacă umiditatea este mai mare de 60% r.h., lemnul se poate umfla și se bărcuiește – atunci ai nevoie de un dezumidificator casnic care să realizeze și să păstreze umiditatea la nivelul optim: 45-55% r.h..

Dezumidificatoarele germane AERIAL sau HEYLO te scapă de griji!

www.lifeart.ro

S.C. Life Art Distributie S.R.L.
Tel. : 021.314.21.44
E-mail: florin@lifeart.ro


Sisteme profesionale pentru pardoseli