Concursul European de Montaj Parchet Poznan Polonia 26-27 Mai 2010

La Concursul European de Montaj Parchet
Poznan, Polonia, 26-27 Mai 2010
ROMANIA s-a clasat in primele 8 locuriIn perioada 26-27 mai 2010 a avut loc la Poznan, Polonia, Editia a VIII-a a Concursului European de Montaj Parchet, organizat de EUFA P+F (Asociatia europeana pentru promovarea educatiei profesionale a montatorilor de parchet si pardoseli) in cadrul expozitiei Home Decor MTP-Poznan.

La concurs au participat 14 montatori de parchet din 8 tari europene: Austria, Italia, Germania, Polonia, Cehia, Olanda si Romania. Concursul a fost arbitrat de un juriu format din cate un arbitru din fiecare tara participanta, clasamentul final fiind stabilit in urma cumularii clasificarilor date echipelor participante de catre fiecare arbitru, exceptandu-l pe cel provenit din aceeasi tara.

Dupa deliberari indelungate a fost desemnat castigatorul: reprezentantul Italiei, Thomas Gafriller, urmat de ocupantul locului 2, reprezentantul Germaniei Florian Killinger, pentru ca austriacul Reiner Thomas sa intregeasca podiumul. O coincidenta face ca toti medaliatii sa fie in varsta de 20 ani, tineretea lor fiind o garantie a viitorului acestei profesiuni.
Ii felicitam pe concurentii echipei romane clasati pe locurile 4-8: Stefan Ghiuta (Katmus Serv.-Comarnic), Ovidiu Neculai (Microforest- Onesti), arbitrul/antrenor Ioan Bodor (vicepresedinte AMPR) si  Marius Lembac- oficialul delegatiei Romaniei.

Multumim celor 2 asociatii poloneze de profil pentru ospitalitatea si amabilitatea de care au dat dovada, precum si domnului Heinz Brehm, presedinte in exercitiu al EUFA P+F .
Reamintim cu acest prilej ca Romania a fost desemnata tara gazda-organizatoare a celei de a-IX-a editii a Concursului European de Montaj Parchet din 2012. Speram ca tinerii reprezentanti ai Romaniei sa urce pe podium la editia pe care tara noastra o va gazdui.

Romania – reprezentata oficial in comitetul de conducere al EUFA P+F
Tot in perioada concursului s-a desfasurat sedinta anuala a EUFA P+F (Asociatia Europeana pentru Promovarea Educatiei Profesionale a Montatorilor de Parchet si Pardoseli), avand pe ordinea de zi largirea comitetului de conducere al asociatiei europene cu 4 reprezentanti a 4 tari membre. Astfel, prin vot unanim, dl. Razvan Dobre, presedintele AMPR, a devenit unul din membrii comitetului de conducere al  EUFA P+F.