Confort acustic de la profesioniști: Ursa Glasswool TSP

Suport si adezivi » Pardoseli uscate | 22 decembrie 2015

Ilolare acustica pardoseala

Montatorii debutanți și profesioniști prezenți la Concursul Național al Montatorilor de Pardoseli au avut ocazia să experimenteze cât de simplu și rapid se poate aplica la nivelul pardoselilor un strat din vată de sticlă de mare densitate Ursa Glasswool TSP, o excelentă soluție pentru a izola termic și fonic o încăpere față de spațiul aflat dedesubt, atât în cazul construcțiilor noi, cât și al renovărilor.

O echipă de montatori profesioniști, împreună cu domnul Sorin Pană, Director Comercial Ursa România, au aplicat pe un panou demonstrativ stratul de vată de sticlă, decupând-o perimetral pentru a acoperi integral suprafața respectivă, fără rosturi. Fiind vorba de un material relativ rigid, peste Ursa Glasswool TSP au putut fi așezate fără probleme două straturi de OSB, lipite între ele, după care au fost aplicate diverse tipuri de straturi finale – parchet, PVC, linoleum, mochetă etc..

În cazuri concrete de șantier, la utilizarea peste placa de beton, indiferent de straturile care vin peste vata minerală de înaltă densitate, zgomotul de impact devine imperceptibil pentru cei aflați cu un nivel mai jos; de aceea, Ursa Glasswool TSP este recomandată în special pentru confortul acustic al blocurilor de apartamente sau birouri, unde este montată pe pardoseala fiecărui etaj. Izolarea termică este de asemenea un avantaj important al materialului, inclusiv pentru faptul că pardoseala devine mai caldă, la o temperatură apropiată de cea a mediului ambiant – lucru deosebit de util în cazul pardoselilor ”reci”.

 

Conductivitate termică (λD)

0,033 W/mK (EN 13162)

Reacţia la foc, conform normelor Euroclass

A1 (EN 13501-1)

Temperatura maximă de utilizare

200 °C

Rigiditatea dinamică pentru grosimi mai mari de 25 mm

maxim 7 MN/m3

 

Sisteme profesionale pentru pardoseli