CONSTRUCT – AMBIENT EXPO 2019

Pardoseli » Evenimente | 11 iunie 2019

 

În perioada 14 – 17 martie 2019, a avut loc în complexul expozițional Romexpo cel mai important eveniment din domeniu al anului, CONSTRUCT – AMBIENT EXPO, Târgul internațional de tehnologii, echipamente, utilaje și materiale pentru construcții, amenajări interioare și exterioare, decorațiuni și piscine. Evenimentul a înregistrat un grad de internaționalizare de 47% și a reunit firme de top din 18 țări: Austria, Bulgaria, Cehia, China (inclusiv Hong Kong), Germania, Grecia, Italia, Republica Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Slovenia, Spania, Turcia și Ungaria. Acestea au prezentat timp de patru zile cele mai relevante și inovatoare soluții pentru domeniul construcțiilor și amenajărilor interioare. Organizatorii au apreciat că numărul vizitatorilor s-a ridicat la 16.000.

 

Manifestarea s-a desfășurat în Pavilionul B2 al complexului expozițional și au fost prezentate sisteme pentru construcţii şi amenajări interioare sau exterioare, utilaje industriale şi echipamente de șantier, servicii de proiectare, consultanţă, design, antreprenoriat şi execuţie. În cadrul târgului s-au desfășurat și o serie de activități conexe, printre care conferințele #reConstruim,  la care au fost dezbătute diverse teme: legislație, siguranță, asociații profesionale, colaborarea cu autoritățile, sustenabilitate etc. Conferința „Construct Ambient” a tratat probleme de arhitectură și design interior, precum și de performanță energetică a clădirilor. Sâmbătă, 16 martie, Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” a organizat de asemenea un simpozion despre contextele cercetării și proiectării, în cadrul căruia au vorbit, printre alții, prof. univ. dr. ing. Radu Petrovici, conf. univ. dr. ing. Mariana Cristina Stan, prof. dr. arh. Ana-Maria Dabija, dr. arh. Radu Sfinteş.

CONSTRUCT – AMBIENT EXPO s-a desfășurat în aceeași perioadă cu ROMTHERM, EXPO FLOWERS & GARDEN, MOBILA EXPO, ANTIQUE MARKET I, precum și MODEXPO I.

Participanții la toate aceste evenimente au putut vizita standul nostru pentru a primi gratuit ultima ediție a revistei și pentru a ne cere informații din piață.

Piața de pardoseli a fost reprezentată de companii care și-au promovat produsele, dar și serviciile de montaj și consultanță. S-au bucurat de succes cele care au oferit pachete complete, montajul fiind la mare căutare. Multe întrebări și solicitări de relații am primit în legătură cu pardoselile pentru zone speciale, precum bucătării profesionale, balcoane, terase peste clădire, spații hoteliere, cu accent pe pardoselile turnate. Și, ca la fiecare început de sezon cald, interesul vizitatorilor s-a îndreptat către acoperirile dedicate amenajărilor exterioare.

 

Profilele WPC de la Bencompau atras și de această dată o mulțime de vizitatori care vor să-și amenajeze curțile și grădinile cu terase, alei, foișoare, garduri sau mobilier de exterior. Calitatea produselor fabricate la Buzău a convins, iar posibilitățile de asamblare a profilelor devin tot mai variate.

 

Montatorii de pardoseli au putut vedea la lucru, în cadrul unor demonstrații care s-au derulat de-a lungul întregului eveniment, ultimele modele de suflante și pistoale cu aer cald de la Steinel. Alături de o gamă largă de accesorii, sunt folosite în diverse aplicații: sudarea pardoselilor lino și PVC, lipirea membranelor plastice sau bituminoase pentru exterior etc.

 

Prime Floors a promovat la acest târg atât noile colecții de parchet, scări sau lambriuri pe care le comercializează, cât și serviciile de montaj și consultanță oferite, la un nivel ridicat de personalizare.

 

Real Wood Floor a amenajat un stand exterior unde au fost expuse atât pardoselile deck din lemn masiv pe care le comercializează și montează, cât și fațade de lemn sau alte tipuri de finisaje care să creeze împreună concepte integrate.

 

Eleganța și rafinamentul pardoselilor din lemn au fost evidențiate într-un context estetic deosebit de reprezentanții producătorului de parchet Vicla. Vorbim nu doar de calitatea tehnică a elementelor de pardoseală, ci și de texturi și nuanțe cu totul remarcabile.

 

O gamă largă de tipuri de pardoseli am remarcat în standul Floor Experts: parchet, laminat, vinilice, decking. Multitudinea de texturi și nuanțe au oferit o imagine destul de clară asupra tendințelor în designul european.  

Sisteme profesionale pentru pardoseli