Covoare PVC în școli și magazine pentru copii

Pardoseli » Lucrari de referinta | 17 iulie 2014
Pardoseli PVC pentru copiiPardoselile amplasate în spații destinate copiilor trebuie să fie rezistente și sigure, iar pentru aceasta vom acorda importanță nu doar stratului final, ci întregului sistem de pardoseală, inclusiv materialelor de montaj, așa cum exemplificăm prin următoarele lucrări de referință realizate cu ajutorul produselor Forbo Bonding.

Oriunde s-ar afla (la școală, la joacă, la cumpărături cu părinții), copii aleargă, sar, se hârjonesc, fără prea multe griji pentru siguranța lor, de aceea este datoria noastră să le asigurăm un mediu propice, respectiv o pardoseală care să nu îi pună în pericol. Vom evita astfel alunecarea sau împiedicarea prin realizarea unei suprafețe aderente, perfect plane, vom evita pe cât posibil folosirea unor produse toxice, vom păstra curățenia și igiena, oferind în același timp un suport rezistent la solicitări de tot felul, cu o estetică deosebită.

Una dintre lucrările pe care le menționăm în acest context a fost executată la Liceul Francez Anna de Noailles din București și a constat în aplicarea a 6.000 mp de covor PVC comercial în diverse spații cu trafic mediu și intens. În sala de lectură se poate observa efectul cu totul special al unei pardoseli uniforme, deschise, fără niciun obstacol oricât de mic. De asemenea, în aceeași locație a fost amenajată sala de sport, unde circa 1.000 mp au fost acoperiți cu PVC din gama dedicată de la Tarkett. Pentru acest gen de pardoseală, planeitatea este deosebit de importantă.

Cea de-a doua lucrare a vizat lanţul de magazine pentru copii Noriel. În aceste spații au fost montate până acum aproximativ 8.000 mp de PVC Tarkett Acczent Excellence, în nuanțe deschise, luminoase. În alegerea sistemului s-a luat în calcul și greutatea mobilierului, care nu este mică.

Sisteme de montaj

Pentru pregătirea suportului și montaj s-au utilizat sisteme compuse din:
  • Amorsă Forbo 044 Europrimer Multi (Grund Universal) - produs acrilat, fără solvenți (EMICODE EC 1 PLUS - emisii scăzute) aplicat cu rola sau prin pulverizare, pentru a diminua absorbanța suprafeței suport, înainte de aplicarea șapei autonivelante;
  • Șapă autonivelantă Forbo 999 Europlan Unifill – aplicată cu racleta zimțată, cu o grosime de până la 5 mm, devenind un suport stabil și dur pentru stratul final, adecvat inclusiv pentru scaunul cu rotile;  
  • adeziv acrilic Forbo 522 Eurosafe Star Tack – dispersie acrilică apoasă cu adaosuri organice și anorganice, fără solvenți, potrivită pentru fixarea covoarelor PVC prin aplicarea cu spatula sau rola (de asemenea, produs rezistent la trecerea scaunului cu rotile);
  • adeziv neoprenic Forbo 233 Eurosol Contact – adeziv cu mare putere de lipire, pe bază de solvent, folosit deseori pentru zonele dificile (trepte, ridicarea covorului PVC pe perete), dar și pentru lipirea accesoriilor sau elementelor decorative (scafe, plinte, profile).


Info
Lucrări:
  • Montaj 6.000 mp de covor PVC - Liceul Francez Anna de Noailles
  • Montaj 8.000 mp de covor PVC - lanţul de magazine Noriel
Sisteme de montaj (amorsă, șapă autonivelantă, adezivi): Forbo Bonding Systems
Executant: IPSAL Interplas
Sisteme profesionale pentru pardoseli