Darwin - pardoseli supraînălţate pentru exterior

Pardoseli » Comerciale | 27 februarie 2012
Vă prezentăm un nou produs de înaltă performanţă de la Cooperativa Ceramica d’Imola: panoul pentru pardoseli supraînălţate de exterior Darwin. Împreună cu celelalte elemente ale sistemului pus la punct de compania italiană, aceste panouri sunt o soluţie inovativă, estetică şi deosebit de adaptabilă pentru terase, căi de acces şi spaţii exterioare unde se doreşte o pardoseală de calitate.

La baza acestui sistem a stat nevoia beneficiarilor de a avea o pardoseală care să faciliteze drenarea apelor pluviale prin reglarea fină a pantei - lucru care se poate realiza foarte simplu în cazul pardoselilor supraînălţate, prin modificarea înălţimii suportului.

Pentru suprafaţa de călcare, panourile Darwin Brown sunt realizate integral din materiale inerte şi polimeri, sintetizate la temperatură înaltă, cu miez monolit şi structură omogenă. Grosimea totală a structurii, inclusiv finisajul din gresie porţelanată, este de circa 30 mm.

Unul dintre avantajele esenţiale ale sistemului de pardoseală exterioară Darwin Brown rezidă în caracteristicile suportului: acesta este complet neabsorbant, fiind exclus riscul oricăror variaţii dimensionale în contact cu apa (după o imersare de 24 ore în apă, variaţia dimensională este 0%). Acest fapt se traduce printr-o flexibilitate a activităţii de şantier, dar mai ales prin rezistenţa deosebită a materialului la intemperii. În plus, produsul fabricat în Italia corespunde prin caracteristicile sale unice celor mai stricte reglementări actuale în domeniul siguranţei, ecologiei şi performanţelor. Finisajul este realizat dintr-un material ceramic natural, disponibil în mai multe nuanţe cromatice, iar suportul îndeplineşte dezideratele ecologice: e inodor, complet lipsit de azbest, neconţinând niciun material toxic.

Asamblarea sigură a finisajului şi suportului este garantată de cuplarea de tip monolit a celor două materiale, realizată cu ajutorul unui adeziv dedicat. Cât priveşte procesul de punere în operă, acesta presupune ajustarea pe poziţie a panoului deja lipit cu stratul de finisaj, aşa încât să permită aplicarea perfectă a garniturii perimetrale din ABS. În final, muchiile stratului de uzură sunt finisate.

Structura pe care se montează panourile poate fi deopotrivă fixă ori ajustabilă, constând exclusiv în nişte picioare din polipropilenă. Astfel, panourile se pot aşeza pe orice tip de suport plan, deoarece forma conică a picioarelor facilitează distribuirea uniformă a sarcinilor statice pe stratul inferior.

Caracteristici tehnice:
  • Comportament la foc: Clasa 1
  • Rezistenţă electrică: ≥ 2x109 ohm
  • Putere de absorbţie a sunetului: ≥ 38 db
  • Densitate: 2.200 Kg/mc
  • Variaţie dimensională: 0%
  • Greutatea panoului (cu finisaj): ± 24,3 Kg
  • Conductivitate termică λ: 0,3741 W/mK


Sisteme profesionale pentru pardoseli