Bona

ULTIMELE STIRI

Acord de cooperare intre Federatia Maghiara de Atletism si Conica AG

Compania elvetiana Conica, unul dintre principalii producato...

Participă la BIFE-SIM 2020!

ROMEXPO, în parteneriat strategic cu Asociația Producător...

Participă și tu la manifestările expoziționale home & deco ale anului 2020

În perioada 2 – 5 aprilie 2020, în cadrul Centrului Expo...

BIFE-SIM dezvăluie tendințele 2019/2020 în mobilier și design interior!

BIFE-SIM 2019, târg internațional de mobilă, echipamente ...

Compania Elis Pavaje lansează un concept estetic de design exterior

Amenajarea curții și grădinii a devenit în zilele noastr...

Sketch to Reality Awards

Sketch to Reality Awards este o competitie adresata oricarui...

De ce să alegi o pardoseală cu HD Mineral Core?

Elastice » Linoleum | 07 septembrie 2019

 

Cele mai cunoscute și utilizate soluții pentru renovarea sau decorarea pardoselii sunt lemnul, plăcile ceramice (gresia) și plăcile laminate. Însă clienții s-au plictisit de acestea, sunt interesați de „altceva”, de alternative moderne care să reducă din neajunsurile soluțiilor vechi menționate mai sus.

 

Pardoseala clasică: parchetul din lemn natural oferă avantaje prin design unic, senzație caldă și delicată la atingere. Pentru a fi mereu frumoasă este necesar un tratament periodic al lemnului și o grijă excesivă pentru că este sensibilă la impact, se poate zgâria, deteriora și păta ușor. Cu siguranță nu este cea mai bună alegere când avem montat sistem de încălzire în pardoseală, lemnul având o rezistență mare la transfer termic.

 

Pardoseala economică: plăcile laminate reprezintă una din cele mai ieftine opțiuni, ușor și rapid de montat. Nu reprezintă însă o soluție durabilă: se deformează de la umezeală (prin spălări repetate), se zgârie ușor, atrag praful. Pardoseala laminată, spre deosebire de cea din lemn, nu oferă o senzație caldă la atingere.

 

Plăcile ceramice: gresia este impermeabilă și ușor de curățat, fiind considerată cea mai bună opțiune pentru zonele cu trafic intens sau expuse murdăririi și umezelii: holuri, bucătărie, baie. Desigur, există și situații când gresia reprezintă soluția pentru living room și chiar dormitoare. Deși ne dă o senzație rece la atingere, ceramica este perfectă pentru încălzirea în pardoseală întrucât este un bun conductor termic. Montajul însă este costisitor: necesită echipă de specialiști, adezivi speciali, chit de rosturi și se creează foarte mult praf și murdărie.

Gresia este apreciată pentru durabilitate, însă dacă vrem totuși să facem o schimbare în amenajare, va fi dificil de înlocuit. De reținut este și faptul că gresia are o suprafață foarte dură și rezistentă la zgârieturi, dar este foarte periculos dacă ai căzut.

 

Este timpul pentru produsul perfect: HD Mineral Core

 

O nouă generație de pardoseli tip LVT a apărut pe piață: pardoseala din vinil pe bază de rocă minerală. Generația veche de LVT flexibil este înlocuită de noile produse obținute dintr-un mix inovator de rocă naturală și polimeri moderni pe bază de particule de carbon. Noua pardoseală are frumusețea lemnului natural și este practică precum ceramica.

Datorită desenului realist și structurii delicate cu finisaj mat, care creează senzația de cald și o atingere delicată, cu pardoseala Arbiton avem o excelentă reprezentare a lemnului natural. Asemănător plăcilor ceramice, pardoseala minerală este foarte ușor de întreținut fiind 100% impermeabilă, nu se va deforma la contactul cu apa sau alte lichide, nu se pătează și nu se zgârie ușor. Este alegerea perfectă pentru toată casa și va asigura o trecere elegantă pentru spațiile deschise living room – bucătărie-hol.

Conținutul mineral cu densitate mare înseamnă un sistem de închidere clic foarte rezistent cu o durată lungă de viață. Colecțiile de pardoseală minerală Arbiton pot fi montate direct peste o pardoseală cu gresie veche. Plăcile sunt subțiri dar rezistente și se montează foarte ușor cu sistemul clic Valinge, fiind o soluție eficientă pentru renovare fără extracosturi și timp suplimentar pentru demontarea vechii pardoseli.

HD Mineral Core are o rezistență foarte mică la transfer termic, ceea e înseamnă o utilizare mai eficientă a sistemului de încălzire în pardoseală și economisire la încălzirea locuinței.

Aceeași componență minerală asigură o stabilitate dimensională foarte bună la variațiile de temperatură și de aceea Arbiton se poate monta fără grijă în camere cu ferestre mari unde se reflectă puternic căldura soarelui.

Stabilitatea dimensională pentru pardoseală poate să fie o bătaie de cap sau ne poate face fericiți.

În cazul de față vorbim despre Arbiton care se poate monta pană la 200 mp fără extra dilatație sau praguri, deci spațiul comun, bucătărie – living room – hol va beneficia de o deschidere mult mai mare lăsând loc liber imaginației pentru a crea orice design interior.

 

Pentru a vedea toate colecțiile accesați https://arbiton.com/en/vinyl-flo
Sisteme profesionale pentru pardoseli