Bona

ULTIMELE STIRI

Acord de cooperare intre Federatia Maghiara de Atletism si Conica AG

Compania elvetiana Conica, unul dintre principalii producato...

Participă la BIFE-SIM 2020!

ROMEXPO, în parteneriat strategic cu Asociația Producător...

Participă și tu la manifestările expoziționale home & deco ale anului 2020

În perioada 2 – 5 aprilie 2020, în cadrul Centrului Expo...

BIFE-SIM dezvăluie tendințele 2019/2020 în mobilier și design interior!

BIFE-SIM 2019, târg internațional de mobilă, echipamente ...

Compania Elis Pavaje lansează un concept estetic de design exterior

Amenajarea curții și grădinii a devenit în zilele noastr...

Sketch to Reality Awards

Sketch to Reality Awards este o competitie adresata oricarui...

DIVERSITY BETTER TOGETHER

Elastice » Linoleum | 29 ianuarie 2021

 

O colecție, 94 modele & culori, 4 structuri, 376 posibilități 

 

Forbo lansează un concept cu o diversitate nemaîntâlnită de produse. Acustic, compact și compact acustic, prin lipire sau flotant, cu protecția XtremPUR, realizată cu cea mai avansată tehnologie de lăcuire. Vizualul colecției are la bază influentul curent contemporan Memphis-Pop, în fiecare imagine regăsindu-se conexiunea între modelele ofertei noastre.

 

Colecțiile Sarlon și Modul’up au în sine foarte mult de oferit – Sarlon este soluția globală de PVC acustic pentru trafic intens, iar Modul’up reprezintă primul PVC cu montaj complet flotant. Milioane de metri sunt deja montați în întreaga lume, în cele mai diferite aplicații unde viteza, performanța și costurile reduse sunt o prioritate. Cu atât mai mult reunirea lor într-un singur concept îmbunătățește calitățile lor individuale și le face potrivite celor mai noi și mai ridicate standarde.

 


Reducerea sunetelor 

 Două sunt tipurile de sunete ce vă pot influența mediul de acasă sau de la serviciu – sunetul propagat în încăperea în care vă aflați respectiv transmis în spațiile situate la etajul inferior prin pardoseală. Primul tip este de dorit a fi cât mai redus pentru o atmosferă calmă și primitoare în încăperea respectivă, și toate colecțiile Forbo sunt listate în cea mai bună clasă, A. Cât privește al doilea tip, sunetul de impact, acesta e un parametru critic și cu ajutorul produselor noastre 19dB oferim cea mai performantă variantă existentă pe piață.

 

Rezistență la poansonare 

Pardoselile trebuie să fie rezistente pentru a ră­mâne frumoase și poansonarea la presiune punc­tuală le poate afecta dacă nu revin ulterior la forma inițială. Solu­țiile noastre de 19dB oferă cea mai bună rezis­tență posibilă la poansonare pentru o pardoseală acustică, având o valoare caracteristică de 0,08mm.

Sarlon 15dB oferă la rândul său cea mai bună combinație posibilă de reducere a sunetelor și rezistență la poansonare (valoare caracteristică de 0,05mm) apro­piindu-se de valorile obținute de soluțiile compacte – rezistă foarte bine la presiune punctuală și rămân frumoase în timp. 

Adecvate pentru orice tip de intervenție

n  Avantaje pentru aplicare în construcții noi – timp redus de instalare, reducerea costurilor de mentenanță și service, preț identic cu al variantelor de pardoseli lipite

n  Avantaje pentru renovări – montaj în timp ce spațiile respective sunt în uz  (montaj fără zgomot, praf, mirosuri specifice adezivilor), pardoseala e gata imediat după montaj, posibilitatea acoperirii vechilor pardoseli existente precum ceramică, PVC compact etc.

La nevoie, Modul'up TE reprezintă o soluție ideală pentru suporturi umede. De regulă, acest tip de supor­turi reclamă aplicarea unei combinații de pro­duse foarte costisitoare și care implică un timp înde­­lungat. 

 Modul’up TE este o rezolvare facilă, economică și fără bătaie de cap a suporturilor umede, datorită montajului flotant. Se poate instala și în zone de trafic greu intens.

 Pe lângă aceste avantaje, noua colecție are o rezistență inițială la alunecare R10, o clasificare la foc Bfl-s1, nu conține ftalați și are emisii foarte reduse  TVOC (<10μg/m3) 

 


Protecția suprafeței XtremPUR  

Protecția suprafeței este unul dintre cele mai importante elemente ale pardoselii. Aceasta trebuie să reziste la pătare, murdărie și agresiuni mecanice, să mențină pardoseala frumoasă în timp și să permită o întreținere ușoară. Pentru colecțiile Sarlon & Modul’up 2021 am introdus cea mai bună protecție a suprafeței, rezultat al tehnologiilor inovatoare cu laser și UV: Xtrem­PURTM. Vorbim despre cea mai bună protecție a suprafeței dezvoltată vreodată.

 

Ușor și sigur de curățat:

 XtremPUR crează o protecție 3D împotriva petelor și murdăriei, pardoseala fiind ușor de curățat și neavând nevoie de de ceară sau polish. Acest lucru face eco­nomiii însemnate. Și, pe lângă embosarea Pearl aplicată pe toate modelele, protecția suprafeței XtremPURTM asigură și ea o rezistență la alunecare R10.

 

Sustenabilitate 

 Asemeni tuturor produselor vinilice Forbo, nici această gamă nu conține ftalați. Emisiile TVOC aferente tuturor produselor sunt ≤ 10μg/m3. În plus, grație protecției XtremPURTM toate produsele prezintă o eficacitate crescută împotriva bacteriilor comune (E.Coli, S. Aureus) conform ISO 22196.

 

Sisteme profesionale pentru pardoseli