DOMOTEX MIDDLE EAST

Pardoseli » Evenimente | 08 ianuarie 2014
DOMOTEX MIDDLE EAST - 2013

În perioada 7-10 noiembrie, centrul expozițional din Istanbul a găzduit pentru a doua oară, pe o suprafață de 6000 mp, Domotex Middle East - Târgul Internațional de covoare şi finisaje pentru pardoseli.

La eveniment au participat 180 de expozanţi, distribuitori, importatori, exportatori şi furnizori din 16 ţări (delegaţi din industria pardoselilor din Liban, Kuweit, Arabia Saudită, Qatar, emiratele Arabe Unite, Yemen, Iran şi Irak, China, Germania, Iran și India participând cu pavilion propriu).
Cei circa 5000 de vizitatori proveniți din medii specializate (comercianţi, arhitecţi şi designeri de interior, manageri de proiect), au venit să se pună la curent cu ultimele trenduri şi inovaţii în domeniul finisajelor pentru pardoseli, mai ales din gama textilă (covoare, covoare manufacturate manual, laminat, lemn şi parchet, pardoseli din granit şi marmură), cu tehnologiile inovative de curăţare şi aplicare şi, deloc în ultimul rând, cu activitatea asociaţiilor şi publicaţiilor de specialitate existente pe această piaţă. Pe parcursul celor patru zile de expoziţie, vizitatorii au participat la prezentări în detaliu ale produselor expuse, de un interes deosebit bucurându-se pavilioanele naționale ale țărilor prezente. Astfel, pavilionul de expozanţi din Iran a impresionat prin covoarele lucrate manual şi uscate prin tehnica vegetală.
China a venit cu mochetă colorată după preferinţa clienţilor, spre încântarea celor prezenţi. Germania a participat cu tehnologii inovative în domeniul mochetei şi pardoselilor, în special variante eco, având ca materie primă materiale ecologice, dar şi cu pardoseli elastice şi  rezistente la apă, care au fost foarte apreciate de cei din domeniu. Vizitatorii au fost încântaţi şi de seria de work-shop-uri desfăşurate, cum ar fi cel de restaurare a covoarelor vechi, concursul de design al covoarelor menit a antrena creativitatea tinerilor designeri, forumul despre viitorul domeniului pardoselilor care a abordat ca temă principală situația din industria parchetului.
Având în vedere anvergura diferită a târgurilor din Vestul Europei, mai ales cele germane, se poate desprinde concluzia că decizia de organizare a manifestării și în diferite locații din  Orient vădește interesul marilor jucători pentru economiile emergente (târgul s-a mai ținut în ultimii ani în Rusia și China). În același timp, târgul din Istambul prezintă o empatie firească cu domeniul covoarelor, tradițional în respectivul areal geografic.
Următoarea expoziţie a seriei de târguri specializate pe domeniul pardoselilor va avea loc în luna ianuarie 2014, fiind vorba despre deja consacratul Domotex Hannover.

Sisteme profesionale pentru pardoseli