Eleganta si functionalitate - pardoselile antiderapante

Pardoseli » Scoli | 27 februarie 2012
Pardoseli antiderapante – iata un concept inventat de Altro acum mai bine de 50 de ani. De atunci, au fost instalate in diferite locatii din toata lumea, de la spitale si scoli la fabrici si birouri. Beneficiile lor sunt binecunoscute: igiena, curatare usoara si durabilitate.

Estetic si sustenabil – iata doua caracteristici devenite tot mai importante la alegerea unui produs. Noile tehnologii si tehnici de fabricatie au impus, la presiunea pietei, noi directii de dezvoltare ale produselor, pardoselile antiderapante parasind astfel traditionalele "zone speciale" in care erau amplasate pentru a imbraca azi aproape toate locatiile interioare. De fapt, se intampla adesea sa intalnim pardoseli sigure si in zone unde in mod normal nu ne-am astepta la acest lucru.

Spitale

Desigur, nu e deloc neobisnuit sa gasim pardoseli antiderapante  in spitale, date fiind rezistenta lor la alunecare si uzura, dar unele institutii medicale le-au adoptat si pentru salile de asteptare ori coridoare. Nu numai ca arata bine, dar sunt extrem de usor de curatat si se comporta exceptional la uzura.
In mediul spitalicesc, igiena e cuvantul cheie, iar integrarea componentelor bacteriostatice si a tehnologiei Altro Easyclean™ face posibila utilizarea pardoselilor sigure si in salile de operatii ori de tratament.

Hoteluri si restaurante

Dezvoltarea designului a facut din pardoselile antiderapante alegerea perfecta pentru spatiile unde considerentele estetice sunt la fel de importante precum cele functionale. Hotelurile si restaurantele moderne reprezinta fara indoiala zone de acest fel. A doua generatie de pardoseli antiderapante beneficiaza de o rezistenta 'invizibila' la alunecare, astfel incat aspectul optic mai aspru, ce le era asociat in general, tine de domeniul trecutului.

Retail & office

Spatiile comerciale aglomerate testeaza cu adevarat enuntata combinatie de forma si functionalitate. Dezideratele esentiale privesc in acest caz garantarea unei suprafete sigure de pasire pentru clienti, in conditiile pastrarii unui mediu profesional si primitor. In plus, se impune o rezistenta sporita la alunecare, cu conditia sa nu impiedice insa usurinta de curatare si intretinere.
Reprezentantul unei companii ce a ales Altro Timbersafe II  ne-a explicat motivele optiunii sale: "Criteriile care ne-au determinat alegerea au constat in robustetea pardoselii, aspectul sau placut si atractiv pentru clienti, siguranta, rezistenta la alunecare si nu in ultimul rand usurinta curatarii acesteia. Comparativ cu toate pardoselile pe care le-am avut pana acum, aceasta indeplineste mult mai bine cerintele noastre".

Industrial

Compozitia pardoselilor antiderapante Altro este unica. Avand in intreaga masa oxid de aluminiu, cuart, o concentratie mare de policlorura de vinil de cea mai buna calitate si carburi de siliciu pe intreaga suprafata, Altro e varianta optima de pardoseala din PVC pentru domeniul industrial, deoarece rezista la solicitarile transpaletilor si a motostivuitoarelor, prin tratamantele bacteriostatice nerenuntand nici la cerintele de igiena tipice industriei alimentare.

Pardoseli temporare

Desi durabilitatea si longevitatea reprezinta calitati de dorit pentru pardoseli, exista situatii cand se impune montarea unei pardoseli temporare. Este cazul anumitor cladiri istorice inchiriate pentru destinatii office ori comerciale, a caror pardoseala valoroasa trebuie pe de o parte protejata si pe de alta returnata exact in starea initiala la expirarea contractului. Din fericire, progresul tehnologic face astazi perfect posibil acest deziderat cu ajutorul pardoselilor antiderapante.
Anul trecut s-a lansat Altro XpressLay™, o pardoseala sigura revolutionara ce poate fi instalata fara adeziv. De fapt, e vorba de prima pardoseala antiderapanta ce poate fi montata folosind banda adeziva si nu traditionalul adeziv de contact. Ea e astfel complet reciclabila si, in plus, asigura un montaj foarte rapid, facil si curat. Si mai important, ea poate fi montata peste pardoseli existente, chiar daca acestea constau din straturi problematice precum sape umede, dale de PVC ori pardoseli pictate. Iata solutia perfecta pentru proiectele contracromometru ori pentru cazurile unde se impune indepartarea ulterioara a pardoselii de uzura fara a o afecta in vreun fel pe cea originala.

Reciclarea – o prioritate

Altro a instalat primul sistem mondial de reciclare a pardoselilor antiderapante, ce permite reciclarea 100% a deseurilor de PVC rezultate in procesul de fabricatie. Totodata, anul trecut Altro a lansat prima linie de produse ce contin materiale reciclate de pardoseli, contribuind astfel la dezideratele ecologice printr-un consum energetic mult redus.
In prezent, compania colecteaza si recicleaza reziduurile post-instalare de la aplicatorii de pardoseli si statiile de transfer ale reziduurilor (materialul astfel obtinut fiind integrat in noile pardoseli antiderapante Altro), fiind investigata si posibilitatea de a colecta si recicla reziduurile de pardoseli de la consumatorii finali.
Lista firme specializate in pardoseli

Ultimele articole din categorie

Pardoseli moderne pentru școli de muzică

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU

Vezi toate numerele revistei

Sisteme profesionale pentru pardoseli