Elis Pavaje

Ceramica » Ceramica | 13 iulie 2016

Pavaj Elis

Pavajul are un rol esențial în amenajarea exterioară a curții sau a grădinii din jurul casei, fiind alegerea ideală pentru a crea stiluri arhitecturale variate, de la cel rustic și natural până la cel elegant și modern. Datorită caracteristicii de a îmbina aspectul funcțional cu cel estetic și a ușurinței cu care pot fi montate, produsele din pavaj sunt elemente din ce în ce mai folosite în proiectele de arhitectură.
 

 

Vă prezentăm un exemplu de amenajare exterioară în care pavajul a fost folosit cu succes pentru a crea un decor modern, contemporan. Proiectul de pavare a curții și aleilor de acces din jurul magazinului agricol a fost coordonat de Arh. Marius Roșu din Alba. Pentru această lucrare au fost folosiți 380 mp de pavaj și 30 ml de borduri, modelele alese fiind disponibile în oferta de produse Elis Pavaje. Modelul de pavaj potrivit trebuie ales atât din punctul de vedere al aspectului estetic pe care dorim să îl obținem, cât și a utilității și a lățimii aleilor care urmează a fi pavate. Pavelele rezidențiale, folosite în acest proiect, au un aspect plăcut și o funcționalitate aparte, prin prisma calității lor superioare, a suprafeței netede, a finisajelor atente, dar și a formelor și cromaticii deosebite.

Modelul de pavaj Pătrat P6 îți oferă posibilitatea de a decora curtea în cele mai ingenioase moduri, fiind potrivit în mod special pentru amenajarea aleilor înguste, datorită dimensiunii reduse a pavelelor. Acest tip de pavaj este recunoscut pentru forma rectangulară și gama de culori rafinate ale dalelor, în nuanțe de alb-crem, ciment și antracit, a căror combinare oferă spațiului un aspect neconvențional. Bordurile au rolul de a delimita și de a contura în mod elegant aleile din curte, fiind alegerea ideală și de durată pentru decorarea exterioară. În această lucrare a fost folosit modelul de bordură B1, aspectul său estetic valorizând întregul ambient. Prin liniile simple ale acestui model s-a finisat întregul proiect, asigurând o formă concretă aleilor de acces către magazin.

Pentru a oferi un plus de originalitate lucrării, pe lângă pavarea clasică a aleilor, au fost create forme circulare din pavele, printr-un joc de culori complementare. Totodată, nuanța alb-crem a pavajului creează impresia de luminozitate și mărire a spațiului exterior. În plus, liniile și culorile pavelelor au fost atent alese, astfel încât să se potrivească cu arhitectura simplistă, dar de efect a imobilului, ceea ce atribuie decorului un aspect îngrijit și elegant. Toate aceste elemente ajută la încadrarea amenajării în specificul stilului modern și contemporan. De asemenea, aspectul estetic deosebit al lucrării este datorat și calității materialelor folosite. Producătorul Elis Pavaje asigură calitatea produselor sale prin utilizarea tehnologiei de vibropresare care stă la baza fabricării acestora.

 

Avantajele acestui proces sunt numeroase, atât din punct de vedere tehnic, cât și estetic:

-          Rezistența la gelivitate, privind ciclurile de îngheț-dezgheț, prin adăugarea aditivilor de impermeabilizare și anti-îngheț;

-          Rezistența crescută la uzură, care se datorează materialului dens, omogen, obținut prin vibropresare;

-          Aspectul modern al pavelelor;

-          Asigurarea rezistenței suprafeței pavate datorită legăturii pe mai multe muchii dintre pavaje;

-          Aerisirea solului și asigurarea unui drenaj eficient, prin interstițiile dintre pavele.

 

Însa, pentru ca pavajul sa aibă o durabilitate crescută în timp, este necesară asigurarea corectitudinii montarii pavajului. Astfel, în amenajarea exterioară a spațiului au fost parcurși următorii pași:

 

-          Trasarea exactă și pichetarea suprafeței care va fi pavată

-          Îndepărtarea stratului vegetal conform adâncimii din proiect

-          Nivelarea și compactarea suprafeței excavate

-          Umplerea suprafeței cu balast și compactarea acestuia

-          Montarea bordurilor, prin fixarea lor în beton

-          Împrăștierea unui strat de nisip, de aproximativ 3-5 cm grosime

-          Nivelarea ariei cu ajutorul unei rigle sau a unui dreptar

-          Stabilirea pantei conform proiectului

-          Așezarea pavajelor să fie realizată începând dintr-un colț de 90º pentru reducerea necesității de tăiere a pavelelor

-          Presărarea unui strat de nisip fin și uscat și împrăștierea între rosturi.

 

Fie că dorești să obții un decor asemănător acestuia sau să îți materializezi propriile idei de amenajare, consultă oferta Elis Pavaje, liderul pieței pavajelor din România. Vei avea posibilitatea de a alege dintr-o gamă largă de produse și de a beneficia de servicii complete, care acoperă toate etapele procesului de amenajare, de la producție, consultanță și proiectare, până la transport, montaj, întreținere și curățare pavaj.

 

Mai multe informații despre Elis Pavaje sunt disponibile pe site: www.elis.ro

și pe blogul www.desprepavaje.ro 

Sisteme profesionale pentru pardoseli