Eurocol Multiterazzo și Liqiddesign Materiale moderne perfecte pentru locațiile Horeca de top

Elastice » Elastice | 12 septembrie 2017

 

Multiterazzo

Pardoseală lichidă turnată cu mare durabilitate, ușor de întreținut și rezistentă la apă, cu formă stabilă și adecvată pentru cele mai ridicate cerințe de rezistență mecanică și chimică, antiderapantă.

 

Liquidesign

Pardoseală lichidă rezistentă, din materiale naturale (ulei de in – făină de lemn și pigmenți colorați) bicomponentă, elastică, cu emisii foarte scăzute, rezistentă la lumină

și colorare, ce combină confortul excelent la pășire cu calitățile de mediu.

 

Înainte vreme, multe hoteluri și restaurante recurgeau la paroseli ceramice mai ales acolo unde apa, sarea și mai ales nisipul reprezentau o problemă pentru întreținere și durata de viață.

Mocheta și lemnul erau și ele evitate din rațiunile amintite, dar soluția nu s-a dovedit eficientă, ceramica rămânând casantă – iar înlocuirea unei plăci este o adevărată provocare, mai ales când nu mai ai în stoc modelul respectiv. Mai trebuie spus că pardoselile reci, dure, nu sunt recomandate pentru zonele fitness, nefiind potrivite pentru protecția articulațiilor corpului uman iar în restul spațiilor HoreCa se aplică în general reguli similare zonelor medicale: nu sunt permise rosturile în care se poate adună murdărie, iar ridicarea la perete să fie curbă, fără unghiuri drepte. Alternativa a devenit pardoseala din PVC, lVt sau alt material elastic, în unele spații și variante epoxi, dar variantele design precum cele care fac obiectul articolului de față câștigă tot mai mult teren.

O greșeală întâlnită deseori în HoreCa este să se decidă tipul de pardoseală abia la final, după ce restul finisajelor au fost aplicate. Într-adevăr, pardoseala se montează la final, dar stratul de uzură, materialele de montaj, modelul și celelalte aspecte legate de acest subiect trebuie stabilite cât mai devreme, impreună cu proiectantul clădirii și designerul. Astfel sunt evitate multe lucrări de interior inutile, sunt decise lucrările necesare stratului suport, sunt alese produsele cele mai eficiente și mai potrivite destinației respective. Pentru pardoseli, bugetul este extrem de important în tot ceea ce va reprezenta locația ca funcționalitate, sigurantă, aspect. Nu se decide acest lucru când bugetul este pe terminate... pentru că o pardoseală se montează greu și se îndepărtează și mai greu.

Investiția într-o unitate de cazare sau centru wellness trebuie privită ca o investiție pe termen lung, deci totul trebuie calculat și din perspectiva garanției, a întreținerii, raportului calitate/preț.

Eurocol Multiterazzo și Liquid Design pot fi utilizate în foarte multe spații dintr-o locație HoreCa, deoarece îndeplinesc marea parte a exigențelor specifice fiecărui domeniu, de la rezistență mecanică (inclusiv la poansonare, scaune cu rotile) și la agenți chimici, la simplitatea procesului de întreținere și, deloc în ultimul rând, design.Doar producătorii din gama  profesională sunt capabili să pună la dispoziție materiale dedicate, specifice fiecărui domeniu: spații umede, zone de tranzit, restaurant, bar, camere etc. Îndeplinirea normativelor cu ajutorul acestor materiale este pe deplin asigurată, în ceea ce privește igiena, siguranța la alunecare și întreținerea curentă, chiar operațiunile periodice de întreținere. Din perspectiva sănătății, sunt tot mai căutate materialele din game ecologice, fără solvenți și alte substanțe organice volatile dăunătoare, obținute cu materii prime naturale, iar când se renunță la acest finisaj, să fie reciclabil.

Noile produse marca Eurocol au avantaje majore – nu implică suduri, nici deșeuri și nici nu e necesar un plan de aplicare prealabil. Vorbim de materiale care pot fi aplicate atât la interior, cât și la exterior, atuurile lor importante sunt rezistența mecanică și rezis tența chimică la substanțele agresive, permițând o întreținere frec ventă și simplă. Un alt aspect este aderența, mai ales în prezența apei, domeniu în care doar anumite tipuri de rocă pot fi considerate relativ sigure.

După montaj, spațiile se pot folosi rapid, și toate acoperirile de pardoseală au emisii scăzute. Datorită componentelor sale naturale, plută și ulei de în, Liquiddesign este o pardoseală inovativă și rezistentă ce se aplică optim în școli, spitale, centre sociale, locuințe și hoteluri.

Multiterrazzo este o pardoseală turnată bicomponentă decorativă, utilizabilă în spații cu solicitări mari. În plus, este greu inflamabilă (Bfl-S1) și prietenoasă cu mediul (EC1 Plus).

Multiterrazzo se potrivește în locuințe, bucătarii, birouri, grădinițe sau școli.

 

Datorită aplicării fără sudură, Multiterrazzo este ideală pentru zone cu solicitări igienice mari, de exemplu cabinete medicale și spitale. FluidFloor este o pardoseală bicomponentă turnată elastică,

ideală pentru medii industriale sau spații deschise. Permite realizarea de logouri sau elemente de Corporate design pe pardoseli, precum și amenajări individuale prin adaosul de chipsuri colorate.

 

Liquidesign

-          rezistenţă mare

-          ecologică, datorită ingredientelor naturale

-          conferă un climat cald

-          confortabilă și cu aport pozitiv la acustica încăperii

-          aplicare fără rosturi și suduri.

 

Multiterazzo

-          aplicare fără rosturi, întărire rigidă

-          formă stabilă

-          bicomponentă, rezistentă la apă

-          rezistență mecanică și chimică foarte mare

-          disponibilă în diferite combinații de formă

-          antiderapantă (R9, cf BrG 181 – devine R 10 după aplicarea protecției Eurocol C floor top-Coat, R 11 după adăugare de aditivi)

-          greu inflamabilă Bfl-S1 cf din en 13501-1

-          aplicabilă peste încălzire în pardoseală și pentru scaune cu role

-          aplicabilă la interior și exterior, în medii uscate

-          emisii foarte scăzute cf Emicode EC1 Plus.

 

Eurocol

Luminița Cozma – Director Comercial

+40 0723 638 242

www.forbo-bonding.com

Sisteme profesionale pentru pardoseli