Pardoseli » Evenimente

Să învățăm și să ne perfecționăm tot timpul

07 septembrie 2019
În apropierea Bucureștiului, la Adunații-Copăceni, am vizitat un atelier bine dotat cu utilaje moderne, în care echipa condusă de domnul Gheorghe Predescu realizează scări personalizate din lemn, scări pe care le putem vedea în amenajări exclusiviste din țară și nu numai. Stând de vorbă cu proprietarul atelierului, am putut afla câteva lucruri interesante din acest domeniu special, care duce prelucrarea lemnului în zona măiestriei și a rafinamentului, cu perspectiva permanentă de a adăuga unei amenajări personalitate și naturalețe.

Gala Anualei de Arhitectură București 2019

07 septembrie 2019
Gala Anualei de Arhitectură București 2019 a avut loc pe 10 iulie, la Muzeul Național de Artă a României, în aripa Auditorium, reunind peste 700 de arhitecți și invitații lor. Aceștia au putut vedea cele 283 de proiecte înscrise în concurs, expuse la eveniment, dintre care 30 au fost premiate în urma jurizării pe secțiuni. Prezenți ca în fiecare an la Anuală, am oferit participanților ultima ediție a revistei și vă putem transmite câteva detalii despre această importantă manifestare a arhitecților bucureșteni și nu numai.

Avem învățământ dual. Cu procedăm?

07 septembrie 2019
Razvan DobreAni de zile, de pe vremea când în România abia se auzise de acest sistem, noi cei din branșă am vorbit despre înființarea unor clase de învățământ dual, în care învățământul profesional să fie revigorat în parteneriat cu agenții economici care activează în domeniul respectiv, în cazul nostru firme de construcții sau montaj de pardoseli.

Anuala de Arhitectură București 2019

11 iunie 2019
Anuala de Arhitectura 2019Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România organizează începând cu 20 mai cea de-a XVII-a ediție a Anualei de Arhitectură București 2019, cu tema „Forum București”. Sub această denumire, Anuala de Arhitectură inițiază și un program amplu, care se va desfășura pe durata a doi ani, cu scopul de a analiza diversele oportunități de dezvoltare arhitectural-urbanistică a Capitalei din perspectiva europeană.
Revista noastră este partener tradițional al evenimentelor organizate în cadrul Anualei de Arhitectură București, la care particianții primesc gratuit ultima ediție a publicației.

Prețul pe metru pătrat

11 iunie 2019
Razvan DobreMulte se pot schimba pe piața construcțiilor (și se întâmplă asta cu rapiditate), dar cel mai greu se schimbă mentalitățile. La noi încă se evaluează o lucrare exclusiv în termeni gen ”prețul pe metru pătrat”. Într-adevăr, se poate da un preț pentru materiale, dar... care materiale, la ce standarde și în ce cantitate? Când vezi o pardoseală finalizată, de fapt nu ai văzut decât aparența, vârful aisbergului. Nu ai văzut toate acoperirile, începând de la stratul suport – care și el poate are nevoie de reparații, consolidări, finisări, care înseamnă alte prețuri pe metru pătrat. Fără aceste pregătiri se poate continua sau nu... depinde de situația concretă de șantier. Depinde cât adeziv trebuie folosit pentru o priză corectă.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU

Vezi toate numerele revistei
Sisteme profesionale pentru pardoseli