Flotex Colour 2019

Elastice » Elastice | 11 iunie 2019

 

Forbo Flooring Systems introduce o nouă colecție globală, Flotex Colour, completând gama Flotex deja consacrată ca veritabil standard al industriei. Flotex Colour 2019 constă din 4 modele și reunește în total 90 culori pe rolă / dală. Sunt de asemenea disponibile versiuni cu proprietăți speciale, precum AcousticPlus și dale embosate. Toate versiunile Flotex au o grosime de 5.0 mm.

 

Modernizarea colecției Flotex atige deopotrivă aspecte de design și funcționalitate. S-a dorit în mod cert apropierea acestui material special de gamele cromatice bogate ale colecțiilor Marmoleum & Sphera. Introducerea embosării menite potențării texturii materialului și a versiunilor acustice sporesc confortul și adecvarea materialului în spații dedicate. Colecția înfățișează o paletă cromatică completă, cu nuanțe complementare și modele ce se pot grupa împreună. Modelele disponibile se pot configura creativ, dar se păstrează referințele la simboluri regionale. În plus, o dată cu lansarea noii colecții, Flotex se aliniază la gama cromatică a celorlalte produse Forbo.

 

Suprafețe embosate

Aceasta este o dală Flotex cu suprafață texturată, prin presare mecanică, sau embosarea stratului de uzură. Flotex și în general produsele pentru pardoseli utilizează o clasificare a uzurii bazată pe deteriorarea vizuală, ceea ce înseamnă că nu toate nuanțele sunt disponibile în acest finisaj. Două noi modele colorate și embosate, Glass și Organic, îndeplinesc clasa de uzură 33, fiind și primele lansate. Aceste versiuni embosate sunt disponibile pe comandă și sunt realizate manual, fiind așadar optime pentru suprafețe mai reduse, unde se dorește sublinierea unui design de pardoseală.

 

 

Flotex acousticPlus

Flotex AcousticPlus este un nou produs modular, dezvoltat pentru a îndeplini calitățile de reducere a sunetului de pășire, atribut caracteristic pardoselilor textile.

Modelul reușește un coeficient de rezistență la sunetul de impact de 22dB, respectiv un coeficient de absorbție a sunetului (αw) de 0.25. Astfel, se obține o îmbunătățire semnificativă de 3dB față de dalele standard. Cu toate acestea, la o dală de 50x50cm stratul superior de uzură nu

pierde nimic din calitățile sale, respectând inclusiv clasa de uzură 33. Acest produs include un nou strat fonoizolant care sporește grosimea pardoselii cu numai 0.9mm, dar reduce greutatea semnificativ, la 2.6 kg/m² comparativ cu produsul standard. Acest strat de bază inovativ contribuie și la sustenabilitatea generală a produsului, încorporând o împâslitură de polyester ce conține 85% deșeuri reciclate (sticle de apă folosite). Date fiind calitățile acustice arătate, domeniile de aplicare ale pardoselii sunt numeroase-restaurante, recepții, hoteluri, teatre, cinematografe și spații educaționale.

Practic, Flotex este un materialul textil de inaltă tehnologie, care oferă performanțe bionice, disponibil atât în role, cât și în dale. Este un produs unic pentru pardoseli, care combină caracteristicile unei acoperiri elastice de calitate, rezistente la uzură, cu căldura, confortul și aspectul unui covor de înaltă calitate, cu tonuri de culoare obținute digital care au ca rezultat imagini vibrante, spectaculoase, aproape fotografice.

Astfel, pot fi obținute imagini 3 D incredibile, uneori cu efect ”trompe d’oeil”, reprezentând o plajă cu pietriș, o pătură de mușchi de copac sau orice alt model care poate fi obținut personalizat, la comandă.

 

GAMELE FLOTEX EXISTENTE PÂNĂ ACUM

-          Flotex Colour: 3 variante individuale de design într-o rapsodie de culori ce vă oferă posibilitatea alegerii exacte a detaliilor și nuanțelor dorite.

-          Flotex Linear: opțiune inteligentă pentru 5 tipuride design linear în culori variate, adaptate atât mediului office, cât și spațiilor de relaxare din hospitality și retail.

-          Flotex Vision: o selecție copleșitoare cu peste 600 de modele printate digital, pentru orice gust sau cerință.

 

Despre Flotex

Flotex nu este nici material elastic, nici textil, prin structura sa unică reușind să combine calitățile cele mai bune ale ambelor elemente, care îl fac adecvat pentru utilizarea în medii diferite, cu cele mai solicitante condiții.

 

www.forbo-flooring.com

Contact: sandra.stoian@forbo.com

 

Sisteme profesionale pentru pardoseli