Flotex - performanțele unei pardoseli bionice

Mocheta » Mochete | 01 octombrie 2014
Pardoseala bionica

Tehnologia bionică presupune transpunerea în practica inovatoare a unor metode, sisteme și soluții prin care natura a devenit mai eficientă, mai rezistentă, mai capabilă să evolueze. Acest transfer de tehnologie ”inventată” de plante și animale ajută la creearea unor produse cu un grad înalt de optimizare, fiind practic vârful de lance în cercetare și în producția materialelor de top. Un exemplu clasic este dezvoltarea unor suprafețe care resping apa și murdăria, precum frunzele de lotus. Flotex nu este nici material elastic, nici textil, prin structura sa unică reușind să combine calitățile cele mai bune ale ambelor elemente, care îl fac adecvat pentru utilizarea în medii diferite, cu cele mai solicitante condiții.

  • Cele aproximativ 80 milioane de fibre de nylon 6.6 pe care le conține un metru pătrat de Flotex au rezistența bambusului, creând în plus confortul unei suprafețe moi, cu o cromatică ce poate fi întânită doar în natură, obținută prin tehnologii speciale de imprimare.
  • Silențiozitatea este similară unui covor datorită stratului de bază care absoarbe sunetele, protejând atât la zomotele de dedesubt, cât și la cele de impact, care sunt reduse cu mai bine de 20 dB.
  • Rezistent la alunecare atât în mediu uscat, cât și umed (clasa R13), imită metode de aderare similare celor întâlnite la picioarele șopârlelor gecko, ceea ce îl face util atât pentru suprafețe plane, cât și pentru rampe. 
  • Precum albinele care colectează și distribuie polenul pe drumul dintre flori, suprafața Flotex atrage și adună praful fin din aer, eliberându-l doar la acțiunea unui proces simplu de curățare. 
  • Mai mult decât atât, tratamentul antimicrobian Sanitized® de la Flotex asigură o protecție constantă împotriva bacteriilor și suprimă creșterea populațiilor de acarieni, proprietăți care nu dispar odată cu procesele de curățare sau aspirare. Este tratat împotriva mucegaiului și nu va reține mirosurile, după curățare devenind ca nou. Prin urmare, Flotex are un impact pozitiv și direct asupra vieții persoanelor care suferă de alergii, care sunt nevoiți să aspire zilnic un covor sau o mochetă clasică, acumulând de două ori mai mulți alergeni. Este și motivul pentru care Flotex poartă sigiliul British Allergy Foundation.
  • Dincolo de aspirarea curentă care înlătură marea parte a murdăriei prinse în firele dense, pardoselile Flotex pot fi curățate și prin orice metodă tradițională, mecanice sau cu detergenți care să înlăture murdăria grosieră, dar și prin metode mai moderne, precum aspirarea cu abur sau spălarea. Veți constata că, după aceste operațiuni, vor arăta ca în prima zi de la montare.
  • În stratul de bază vinilic, puternic armat, cu numeroase straturi (adezivi, fibre de sticlă, spumă și mai multe straturi din PVC), sunt concentrate și puternic ancorate fibre de nylon 6.6 care dau pardoselii o stabilitate dimensională superioară. Aceste suprafețe pot rezista cu brio oricărei destinații: unități școlare, magazine, birouri, hoteluri, chiar spații din unități de sănătate și așa mai departe.


     

Alegere fără compromis

Mocheta

Practic, Flotex este un materialul textil de înaltă tehnologie, care oferă performanțe bionice, disponibil atât în role, cât și în dale. Este un produs unic pentru pardoseli, care combină caracteristicile unei acoperiri elastice de calitate, rezistente la uzură, cu căldura, confortul și aspectul unui covor de înaltă calitate, cu tonuri de culoare obținute digital care au ca rezultat imagini vibrante, spectaculoase, aproape fotografice. Astfel, pot fi obținute imagini 3 D incredibile, uneori cu efect ”trompe d’oeil”, reprezentând o plajă cu pietriș, o pătură de mușchi de copac sau orice alt model care poate fi obținut personalizat, la comandă.
Cu Flotex, alegerea se face fără niciun compromis!

Game Flotex

Flotex Colour: 3 variante individuale de design într-o rapsodie de culori ce vă oferă posibilitatea alegerii exacte a detaliilor și nuanțelor dorite

Flotex Linear: opțiune inteligentă pentru 5 tipuri de design linear în culori variate, adaptate atât mediului office, cât și spațiilor de relaxare din hospitality și retail

Flotex Vision: o selecție copleșitoare cu peste 600 de modele printate digital, pentru orice gust sau cerințăSisteme profesionale pentru pardoseli