Forbo Eurocol în avangarda designului de pardoseli

Elastice » Elastice | 19 decembrie 2017

 

Noile produse pentru finisarea pardoselilor marca Eurocol nu implică suduri, nici deșeuri și nici nu este necesară o planificare prea complicată înainte de execuție. Vorbim de materiale care pot fi aplicate atât la interior, cât și la exterior, atuurile lor importante fiind rezistența mecanică și rezistența chimică la substanțele agresive, ceea ce permite o întreținere frecventă și simplă. Un alt aspect este aderența, mai ales în prezența apei, domeniu în care puține materiale pot fi considerate relativ sigure. După montaj, spațiile se pot folosi rapid, iar emisiile VOC sunt foarte scăzute.

 

Multiterazzoeste o pardoseală lichidă turnată de mare durabilitate, bicomponentă, ușor de întreținut și rezistentă la apă, cu formă stabilă și adecvată pentru cele mai ridicate cerințe de rezistență mecanică și chimică. Datorită aplicării fără sudură, Multiterrazzo este ideală pentru zone cu solicitări igienice mari, de exemplu bucătării, cabinete medicale și spitale, birouri, școli sau locuințe, având emisii foarte scăzute de substanțe organice volatile conform Emicode EC1 Plus. Multiterazzo este de asemenea potrivită aplicărilor exterioare, dar și în medii uscate.

Poate lua orice formă a stratului suport și capătă o aderență optimă (antiderapantă: R9, conform BGR 181, devine R 10 după aplicarea protecției Eurocol C floor top-Coat, și R 11 după adăugare de aditivi). Este aplicabilă peste încălzirea în pardoseală și greu inflamabilă: Bfl-s1 conform DIN EN 13501-1.

 

FluidFloor este o pardoseală bicomponentă turnată elastică, cu emisii VOC foarte scăzute, ideală pentru medii industriale sau spații deschise, fiind rezistentă la radiații UV, apă și solicitări mecanice, inclusiv vehicule pe roți. Pardodseala astfel realizată absoarbe zgomotul de impact, este greu inflamabilă și are o aderență superioară. Permite realizarea de logouri sau elemente de corporate design pe pardoseli, precum și amenajări individuale prin adaosul de chipsuri colorate.

 

Liquidesigneste o pardoseală lichidă rezistentă, din materiale naturale (ulei de in – făină de lemn și pigmenți colorați), bicomponentă, elastică, cu emisii foarte scăzute, rezistentă la lumină

și colorare, ce combină confortul excelent la pășire cu calitățile de mediu. Are o contribuție benefică asupra climatului interior, fiind un finisaj cald, care îmbunătăește acustica încăperii.

 

Sistemul C Floor - renovarea și împrospătarea pardoselilor elastice uzate

Ciclul de viață al pardoselilor de PVC, cauciuc și linoleum se prelungește evident cu ajutorul sistemului de acoperire C Floor, care are avantajul de a nu genera deșeuri de aplicare și face o economie de timp de 50 %, comparabil cu o nouă aplicare de pardoseală.

Prin sistemul C Floor, Forbo Eurocol promovează o soluție unică de înnoire profundă a pardoselilor elastice vechi și uzate, sigilânu-le durabil în același timp. C Floor îndepărtează straturile aplicate pe pardoseală din fabrică, dar și cele rezultate în urma operațiunilor periodice de întreținere. Pe lângă lacul sigilant de calitate, sistemul include și diferite produse de șlefuire și curățare pentru diferite pardoseli. În cazul în care se dorește o acoperire colorată, sistemul permite acest lucru și sigilează suprafața în nuanțele dorite cu un lac de calitate. În plus,

sunt disponibile și sigilări mate.

 

BetonDesign - betonul cu aspect brut, ca finisaj de interior

BetonDesign de la Forbo Eurocol este o soluție de top care duce rapid și simplu la rezultate excelente, indiferent de stratul suport pe care este aplicat. Avem astfel un finisaj rezistent, care nu se erodează și care se murdărește foarte greu, al cărui rafinament stă la baza unor amenajări elegante, minimaliste sau de altă orientare estetică, modernă sau chiar clasică. Finisajul se poate aplica inslusiv pe scări și poate fi combinat în cadrul amenajării cu orice alt material modern sau tradițional: lemn, sticlă, metal, țesături, plante decorative. Foarte important, cu ajutorul sistemului complet BetonDesign se poate schimba radical inclusiv aspectul băilor sau bucătăriilor, prin aplicarea pe gresie sau faianță. Cu ajutorul sculelor și instrumentelor recomandate de producător, se pot obține diverse texturi, de la lise la profilate, cu aspect de lemn, lucioase sau mate, ceea ce ridică gradul de personalizare a finisajelor.

 

Avantaje BetonDesign

·         Gata de utilizare, în culori prestabilite (8 nuanțe, de la gri deschis la negru cenușiu), nu se mai amestecă cu alți pigmenți - este nerecomandat de altfel, putând apărea diferențe de culoare greu de gestionat;

·         Ușor de aplicat, versatil, fiind posibile corecțiile până la aplicarea ultimului strat de finisaj;

·         Nu apar urme de suprapunere a straturilor, deci suprafața este uniformă cromatic;

·         Tensiuni interne reduse ale materialelor în timpul întăririi, deci nu apar fisuri;

·         Rezistență la compresiune ridicată, se poate utiliza în diferite tipuri de trafic;

·         Aderență foarte bună la straturi suport pe bază de ciment sau gips, dar poate fi aplicat și pe suporturi de tip gresie și faianță;

·         Recomandat celor care suferă de alergii la materiale sintetice ori diverși compuși chimici folosiți la realizarea altor tipuri de pardoseli - BetonDesign a fost testat în această privință;

·          Dacă se dorește un alt finisaj, deasupra se poate instala orice alt tip de pardoseală, fără a fi nevoie de îndepărtarea stratului vechi.

 

 

Eurocol

Luminița Cozma, Director Comercial

+40723.638.242

www.forbo-bonding.com

Sisteme profesionale pentru pardoseli