Forbo Flooring Systems – un brand admirat de designeri și aplicatori în 2017

Elastice » Elastice | 19 decembrie 2017

 

Prezență globală pe piața de linoleum, PVC, mochetă, Flotex și sisteme de bariere pentru praf, Forbo Flooring Systems este o companie premiată an de an la concursurile organizate de designeri și arhitecți pentru gradul de inovație, pentru calitatea obținută la toate categoriile de produse, funcționalitate și, nu în ultimul rând, pentru respectarea dezideratelor ecologice. Iată în continuare câteva game reprezentative propuse în ultimul an pentru piața premium din România, dar și din întreaga lume.

 

Flotex Planks - eleganță și stil prin modularitate

 

Modularitatea fiind un trend major în pardoseli, Forbo a dezvoltat o gamă unică de lamele Flotex de 100 x 25 cm ce permit crearea unor proiecte extraordinare de pardoseală. Pornind de la cele 6 modele disponibile, aveți infinite posibilități de a potrivi și a amesteca nuanțe și culori perfect adaptate pentru orice destinație. Flotex nu e nici o pardoseală textilă în adevăratul sens al cuvântului, nici una elastică. Structura ei densă cu fibre garantează confort și rezistență, Flotex fiind soluția ideală pentru zonele în care siguranța, igiena și confortul sunt într-adevăr necesare și dorite.

Modelele versatile ale colecției Flotex Plank se pretează perfect în amenajări office moderne sau clasice, precum saloane în aeroporturi, centre de conferințe, restaurante sau hoteluri. Gamele Wood și Seagrass, datorită feeling-ului cald și natural pe care îl induc, se potrivesc perfect și în spații rezidențiale precum azile de bătrâni sau sanatorii. Flotex Planks nu are modele terne și repetitive, creând pardoseli interesante și frumoase chiar și atunci când se folosește o singură nuanță cromatică.

 

Confortabil & nezgomotos

·         Fibrele sunt foarte dense (până la 80 de milioane pe mp).

·         Conferă o suprafață caldă și confortabilă termic.

·         Proprietățile excelente de absorbție fonică fac din Flotex o soluție pentru pardoseli acustice (clasa A, cu mai mult de 20dB reducere a sunetului de impact)

·         Flotex e o pardoseală plăcută la pășire.

 

Sigur și durabil

·         Realizată din fibre de nylon 6.6, Flotex este o pardoseală textilă indestructibilă.

·         Flotex oferă un mediu sigur pentru toate grupele de vârstă, deoarece previne împiedicarea și alunecarea atât în stare uscată, cât și umedă, în plan sau rampă.

 

Igienic & ușor de spălat

·         Fibrele de nylon 6.6. atrag și eliberează la curățare particule fine de praf.

·         Flotex e o pardoseală textilă ce previne murdăria și mirosurile grație proprietăților sale tehnice și bacteriostatice.

·         Flotex se poate curăța prin aspirare simplă sau cu aburi, curățarea eventualelor pete lăsând pardoseala Flotex cu aspectul ei original.

 

Pardoseală antialergenă

Flotex este aprobată de organizația Allergy UK, fiind dovedită ca având un impact pozitiv asupra persoanelor alergice, grație abilității de a atrage alergenii și de a-i elibera apoi sigur în cadrul curățeniei standard. La curățare, Flotex elibereză de două ori mai mulți alergeni comparativ cu mocheta convențională. Alergenii periculoși sunt îndepărtați, rezultând astfel un mediu mai confortabil pentru astmatici și alergici. Structura unică a pardoselii Flotex permite eliberarea completă a murdăriei, fibrele subțiri și drepte nefiind îmbibate de aceasta și permițând îndepărtarea completă în timpul operațiunii de curățare.

Colecția de lamele Flotex Planks de la Forbo Flooring Systems a primit premiul ”Iconic Award”

din partea German Design Council Frankfurt. Acest premiu anual celebrează atât proiecte inovative de construcții și concepte arhitecturale, cât și produse pentru construcții și finisaje interioare. Calitatea, estetica și grija pentru detalii – iată criteriile principale pe baza cărora decide juriul. Flotex a primit punctajul maxim la toate categoriile.

 

 

Marmoleum Solid - un nou linoleum pentru o nouă generație!

 

Forbo Flooring System a lansat în 2017 colecția Marmoleum Solid, un nou sortiment de linoleum cu nu mai puțin de 5 game impresionante. Una dintre acestea, Marmoleum Cocoa, un

linoleum cu adaos din cacao naturală care-i potențează textura și creează un aspect vizual organic, a primit premiul iF Product Design Award 2017. A doua inovație premiată constă în gama Marmoleum Slate (ardezie), formată din elemente de linoleum embosate cu un model

aleatoriu caracteristic ardeziei.

 

Marmoleum Cocoa

Producția de ciocolată în Olanda datează din secolul XIX și e localizată în aceeași regiune unde Forbo Flooring Systems produce linoleum de peste o sută de ani. Reciclarea deșeurilor din industria ciocolatei e un exemplu elocvent al eforturilor continue ale grupului Forbo de a inova, linoleumul fiind materialul cel mai sustenabil pentru pardoseli elastice. Marmoleum Cocoa e disponibil într-o colecție de 5 tonuri telurice prezentate sub denumiri atractive de ciocolată albă, cu lapte, neagră, earl grey și mystery blue(s).

 

Marmoleum Slate

Modelele de piatră și beton au fost mereu parte a designului tradițional de linoleum și își au originea în variantele clasice cu aspect marmorat folosite și azi, mai ales în spații educaționale și medicale în care se impun calitățile bacteriostatice ale produsului.

Există 5 varietăți de ardezie, de la antracit închis la versiuni mai deschise, respectiv 2 variante de calitate în care cuprul și tonurile metalice sunt mixate pentru a crea un joc atractiv la suprafața

ardeziei.

 

Celelalte game ale colecției Marmoleum Solid sunt la fel de spectaculoase: culorile proaspete uni ale gamei Walton (numită astfel în cinstea inventatorului materialului) subliniază deopotrivă moștenirea acestui model clasic și aspectul modern. Marmoleum Concrete, un model popular cu aspect de beton introdus în colecția inițială Marmoleum Solid, a fost extins prin noi culori și texturi care corespund cu elemente ale gamei Marmoleum Piano, cea de-a cincea colecție

prezentată în cadrul Marmoleum Solid. Marmoleum Piano e o gamă de succes verificată în timp, în nuanțe uni, care a fost regândită și prezintă acum un aspect deosebit în culorile cerului, soarelui, ierbii și pământului.

În multe feluri, Marmoleum Solid demonstrează că pardoselile din linoleum au capacitatea de a trece dincolo de clasicele structuri marmorate, generând soluții adaptate zilelor noastre. Marmoleum Solid oferă pardoseli spectaculoase pentru segmentul office, retail sau hotelier, creând un mediu interior proaspăt, sigur, igienic și confortabil.

 

Forbo - Sphera Element Smart

 

Pardoselile Sphera Forbo Sphera setează noi standarde în pardoselile din PVC omogen premium. Acestea aduc stil și caracter în nenumărate aplicații, sunt perfecte indiferent că vorbim de spații medicale dinamice și igienice, de clădiri publice moderne și multifuncționale sau în zone educaționale și birouri, unde durabilitatea și culoarea sunt cuvintele de ordine.

 

Design & culoare

·         noua tehnologie conferă nuanțe luminoase și saturate pardoselilor, cele mai multe cu valori ridicate de reflexie a luminii (LRV)

·         Sphera oferă o paletă echilibrată de 62 de culori ce se armonizează perfect cu celelalte acoperiri de pardoseală Forbo, precum Marmoleum și acoperirile textile.

 

Tehnologie & sustenabilitate

·         Presa din oțel de ultimă generație folosită la fabricare și tehnologia Thermofix asigură o calitate constantă.

·         Energia verde și tehnologia fără reziduuri asigură un proces de fabricație eficient și sustenabil.

·         Sphera poate contribui la un mediu interior sănătos, dat fiind procesul de fabricație fără ftalați și emisiile foarte scăzute.

 

Performanță & durabilitate

·         Un proces unic de embosare survenit după aplicarea lacului asigură o performanță durabilă.

·         Acoperirea integrată și procesul de imprimare în relief subsecvent asigură un aspect de top.

·         Stratul superior distribuit uniform oferă protecție completă.

·         Finisajul de suprafață SMART-top asigură o mare rezistență la chimicale, zgârieturi și pete.

·         Sphera îndeplinește cel mai înalt nivel de rezistență la abraziune.

·         Întreținere și curățare ușoară datorită finisajului poliuretanic foarte durabil.

 

 

www.forbo-flooring.com

Contact: sandra.stoian@forbo.com

 

Sisteme profesionale pentru pardoseli