Izolația fonică și termică URSA GLASSWOOL TSP - sustenabilitate și un mediu mai sănătos

Suport si adezivi » Pardoseli uscate | 03 iulie 2018

 

O pardoseală modernă, optimă din toate punctele de vedere, nu înseamnă doar un strat suport bine executat, o tehnologie de montaj aleasă cu grijă și un strat final de calitate, potrivit destinației acelui spațiu. Contează la fel de mult și ceea ce avem dedesubt, modul în care această pardoseală protejează din perspectiva pierderilor de energie, umidității, zgomotelor nedorite, disconfortului în general. Nu degeaba se vorbește de ”sistem de pardoseală”, cu numeroase straturi, accesorii, tehnologii încorporate. În acest context, vom ține cont de acustica și izolarea termică oferită prin aplicarea unui strat de vată minerală de mare densitate deasupra plăcii de beton, sub stratul final - în particular cu ajutorul sistemului URSA GLASSWOOL TSP, disponibil pe piața autohtonă prin Ursa România.

 

În cazul clădirilor supraetajate, viața în comun poate fi minunată, dar la fel de bine poate deveni o mare provocare. Un obiect scăpat pe jos, un pășit mai ferm cu tocuri, mutarea unei piese de mobilier sau tropăitul copiilor va deveni motiv de stres auditiv pentru vecinul de dedesubt și nu numai. În general, elementele de construcție ale unei clădiri moderne sunt structuri rigide, masive, care transmit fără prea multă reținere zgomotele de impact. Stratul final al pardoselii (lemn, mochetă, linoleum, PVC, gresie etc.) poate fi privit ca o îmbrăcăminte a acestei structuri, dar de obicei nu este suficient pentru asigurarea unui confort acustic optim. Într-un apartament de locuit, o cameră de hotel sau o clădire de birouri vom avea invariabil suprafețe rigide, care permit transmiterea zgomotelor de impact. Pentru a combate aceasta, este nevoie de un strat special la nivelul pardoselii, care să atenueze zgomotul și, conform specialiștilor în acustică, cea mai bună metodă este amplasarea acestui strat imediat sub pardoseală, desupra planșeului. Alte metode sunt și ele bune (izolarea tavanului, a pereților etc.), dar presupun investiții mai mari și o logistică de șantier ceva mai complicată.

Date fiind aceste condiții, ce produs poate fi mai bun decât vata minerală? Este un material cu densitate relativ scăzută, ușor, excelent absorbant al undelor sonore și, în varianta de înaltă densitate, suficient de rezistent pentru a susține traficul uzual, chiar și intens. URSA GLASSWOOL TSP este una dintre cele mai eficiente și populare soluții de pe piață, utilizată în cadrul multor lucrări din România. Soluția este integrată într-un sistem de dală flotantă, care presupune, pe lângă vata minerală de sticlă, folie de polietilenă și un strat de șapă de minimum 5 cm, armat cu plasă de sârmă sau fibre de sticlă. Această șapă poate avea integrat un sistem de încălzire în pardoseală, fără pierderi de căldură datorită stratului de vată de sticlă ce își îndeplinește rolul de excelent izolator termic. Deasupra, se poate monta orice tip de strat final, în funcție de dorințele beneficiarului, de cerințele (normativele) specifice domeniului de utilizare și de existența încălzirii în pardoseală, care necesită un strat final cu inerție termică redusă. În mod firesc, rezistența la incendiu este superioară (euroclasa A1), fiind vorba despre un material practic incombustibil, care poate fi folosit de altfel la un regim termic de până la 200°C. Sub sistem se pot trasa inclusiv țevi și canale de cablu (dar nu integrate în vata minerală).

Sistemul acesta are și rol termoizolant, contribuind sensibil la evitarea pierderilor de căldură din spațiul respectiv față de etajele inferioare ale clădirii, care pot fi zone neîncălzite sau încălzite doar episodic.

Lucrarea de punere în operă poate fi considerată una clasică, nu foarte diferită de execuția unei șape clasice, pe care montatorii de pardoseli le realizează deseori, cu scule și unelte obișnuite (betonieră pentru mortar, cuttere și alte instrumente de tăiere pentru debitarea plăcilor de vată, a foliilor de plietilenă și benzilor perimetrale, nivelă și dreptar etc.).   

 

URSA GOES GREEN

·        Prin produsele sale, URSA continuă tradiția de a dezvolta termoizolații inovative, implicându-se activ în angajamentul UE de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 20% până în 2020. Permanent sunt comunicate cotele de reducere a emisiilor de CO2 obținute prin utilizarea de noi produse URSA.

·        BiOnic, cea mai recentă inovație în domeniu, lansată pe piață anul trecut, este produsă din materiale naturale regenerabile, fără emisii de substanțe organice volatile. Produsele URSA conferă clădirilor eficiență energetică, îmbunătățind în același timp calitatea vieții oamenilor prin crearea unui mediu interior sănătos.

·        Produsele performante pot fi recunoscute cu ajutorul ambalajelor verzi în care sunt livrate. Urmărind sloganul ”URSA GOES GREEN” și eticheta ”Der Blaue Engel” (Îngerul albastru), aveți garanția că folosiți cele mai bune izolații, cu impact minim asupra mediului și contribuții importante la economisirea de energie, la reducerea gazelor cu efect de seră.

 

URSA România

Bd. Ficusului nr. 14A, Sector 1,

București

Tel.: 0040 21 269 0663;

Fax: 0040 21 269 0664

Email: assistance.romania@ursa.com

www.ursa.ro

Sisteme profesionale pentru pardoseli