Kiehl - Legnomat, detergent pentru pardoselile din lemn, recomandat pentru maşini de curăţat

Finisaje si intretinere » Finisaje si intretinere | 25 septembrie 2018

 

Operațiunile de cleaning pe suprafețe mari, care trebuie întreținute zilnic din cauza traficului intens, au nevoie de o abordare specială, iar când este vorba despre pardoseli din lemn, atenția trebuie să fie maximă. În primul rând, așa cum știm cu toții, apa dăunează grav parchetului. Dar apa este totuși necesară pentru dizolvarea impurităților, prin urmare curățarea trebuie făcută profesional, prin utilizarea unei mașini cu aspirație rapidă a umidității și uscare. În al doilea rând, este nevoie de un detergent eficient, care să aibă capacitatea de a desprinde și prelua murdăria în câteva secunde, astfel încât mașina să avanseze rapid. Compoziția detergentului trebuie să fie cea optimă pentru a prelua inclusiv murdăria grosieră, nisipul, petele de grăsime, substanțele care pătează. Nu în ultimul rând, putem menționa consumul redus de detergent, ceea ce înseamnă că vom alege un produs profesional, conceput pentru acest gen de operațiune, sigur pentru sănătatea celor ce activează, locuiesc sau tranzitează acel spațiu. De asemenea, în cazul unui șantier, vom avea nevoie de o curățenie generală care să preia mai mult decât impuritățile obișnuite, de fiecare zi. Întreținerea pardoselilor din lemn este mult prea importantă pentru a neglija modul în care o efectuăm; altfel, durata lor de viață este diminuată, lucrările de renovare trebuie efectuate mai des și cu costuri mari. Iată de ce vă propunem un detergent profesional, produs de o companie germană: Kiehl – Legnomat.

 

     

Kiehl-Legnomat este un detergent spumant, cu acţiune rapidă şi protector pentru pardoselile din lemn, recomandat în cazul activităților de cleaning pe suprafețe mari, cu trafic intens, folosind mașini de curăţat profesionale cu aspirare și uscare. Datorită proprietăților sale, se poate utiliza zilnic pentru eliminarea murdăriei acumulate, fără să afecteze lemnul, finisajul de lac sau uleiul. Un avantaj major este concumul redus de detergent: 2 ml pe metrul pătrat!

Produsul a fost testat și recomandat de numeroși specialiști, el făcând față unor exigențe crescute de trafic și uzură, precum cele din spații comerciale, recepții, săli de sport etc. Compoziția sa (conform reglementării EC 648/2004) se bazează pe:

·         Tenside amfotere < 5%

·         Tenside neionice < 5%

·         Agenţi de complexare și odorizanţi

·         Conservanţi (metilisotiazolinone, benzisotiazolinone)

Valoarea pH-ului este de circa 7,0, atât în în formă concentrată, cât și ca soluție de întrebuinţare.

 

Domeniul de utilizare

Acest produs este folosit atât pentru curăţenia de întreţinere a pardoselilor din lemn masiv (parchet, dușumele, parchet industrial, deck pentru exterior etc.), dar și pentru curățenia generală necesară după închiderea unui șantier, când pardoselile sunt îmbâcsite cu praf, pulberi și tot felul de resturi ale materalelor de construcție, care pătrund în lemn, rosturi, imperfecțiuni și, în cazul deck-ului, în rizuri. Nu este recomandat pentru podele din laminat, care oricum pot fi sensibile la umezeală.

Curăţenia de întreţinere se execută așadar cu mașina de curățat care are o perie de nailon cu firele de 0,5 mm mm, utilizând circa 1 litru de apă pe minut. Dozarea se face manual: 200 ml / 10 litri apă (1:75 sistem de dozare a chimicalelor).

 

Sfaturi

·         În caz de întrerupere a procesului de curăţat, mențineți mașina în funcțiune până la uscarea completă a pardoselii – lucru valabil în orice operațiune de cleaning pentru pardoselile din lemn (umiditatea excesivă dăunează parchetului, începând cu umflarea lemnului în zonele de rost); spumaţi şi aspirați cu Kiehl-Legnomat într-o singură etapă de lucru.

·         Respectaţi indicaţiile de aplicare și protecție conform normelor DIN 18356 (reglementările germane prvind pardoselile din lemn).

·         Respectaţi sarcinile statice maxime asupra pardoselilor (în cazul mașinilor grele, interesați-vă asupra proprietăților sistemului de pardoseală, de la șapă la finisaj).

 

Kiehl-Legnomat nu este un produs toxic, care să necesite măsuri de siguranță în tipul folosirii sau inhalării vaporilor. De asemenea, nu este un produs destinat aplicaţiilor casnice, în conformitate cu normele CE/44/1999 Art. 1 – utilizarea produselor profesionale. Pentru aplicații casnice, consultați lista de produse a companiei germane Kiehl, care include o gamă largă de soluții de întreținere și curățare pentru pardoseli din lemn, inclusiv uleiuri de impregnare, ceară și produse de colorare.

 

Despre Kiehl

Începându-și activitatea în 1904, cu producția de uleiuri și ceară, Kiehl s-a dezvoltat în timp spre piața de cleaning, pe măsură ce aceasta a evoluat. Din 1978, activează în sediul din München și unitatea de producție de pe autostrada München-Augsburg, cu peste 300 de angajați. În prezent, are 9 filiale în Germania, alte filiale în Franța, Italia, Austria, Elveția, Orientul Mijlociu și Orientul Îndepărtat, respectiv numeroși dealeri în Europa și în întreaga lume. Oferta sa, bazată pe inovație și un contact permanent cu specialiștii în cleaning, include produse pentru curățarea, dezinfecția și igienizarea clădirilor, a spațiilor destinate alimentației publice, textilelor și autovehiculelor.              

Sisteme profesionale pentru pardoseli