Kiehl - sisteme integrate de finisare

Finisaje si intretinere » Finisaje si intretinere | 14 martie 2019

 

Producătorul german Kiehl, ale cărui soluții sunt prezente și pe piața din România prin Multi Cleaning System, se bazează pe o experiență de peste un secol în protejarea și întreținerea lemnului, fiind în acest moment lider al pieței europene de produse pentru cleaning. Acesta a dezvoltat în paralel atât produse petru finisaj (ulei, lac, ceară), cât și detergenți și soluții de protejare a lemnului – toate acestea compun sisteme complete care asigură o viață lungă, cu o estetică ireproșabilă, pentru pardoselile din lemn.

 

În oferta grupului german Kiehl, regăsim uleiuri, lacuri, ceruri și pigmenți de impregnare, care împreună cu soluțiile de mentenanță și curățare formează sisteme bine echilibrate, utile pe întregul traseu de finisare și exploatare a pardoselii din lemn. Este reconfortant pentru beneficiar ca montatorul, după ce a aplicat ultimul strat de finisaj, să îi dea și soluția optimă pentru întreținere. Acesta nu va mai trebui să experimenteze, cu riscul de a-și compromite parchetul; folosind formula, conform recomandărilor producătorului, nu va avea emoții că folosește prea multă apă, că produsul poate fi toxic pentru utilizatori, că zonele expuse la lumină vor căpăta alte nuanțe decât cele umbrite. Suprafața va rămâne uniformă, curată pentru mult timp, iar la următoarea șlefuire montatorul va ști exact ce are de făcut, fără să intre adânc în masa materialului pentru a ajunge la lemnul curat. 

 

Kiehl – Legnodur - Titan

Este un produs de protecţie bicomponent pentru pardoseli din lemn uleiate și sigilate, cu o concentraţie mărită de substanţe solide. Produce un film transparent mătuit, foarte rezistent la trafic, uzură și substanţe chimice. Totodată, este rezistent la dezinfectanţii specifici pentru diverse suprafețe și pentru mâini. Din perspectiva compoziției, este o dispersie fără săruri metalice, cu plastefianţi (fără TBEP), ceară polietilenică și solvenţi solubili în apă, având un pH de 8 în stare concentrată.

Este indicat pentru protecţia pardoselilor din lemn (parchet, dușumele, scări, parchet industrial, pavaje de lemn, chiar plăci din OSB și lemn lamelar) întreţinute cu uleiuri fără ceară, cum ar fi Kiehl-Basic-Oil, Kiehl-PurOil sau Kiehl-Eco-Refresher. Astfel, poate fi utilizat în școli, grădinițe, spitale, aziluri și alte spații publice.

După șlefuirea pardoselii, Kiehl – Legnodur – Titan se aplică în combinație cu Kiehl – Durator, a doua componentă, amestecul fiind bine agitat. Se lucrează în straturi suprapuse umed pe umed, la uscare rezultând un film foarte rezistent.

 

Kiehl-Eco-Refresher

Ulei pe bază de apă, cu compuși din uleiuri vegetale, ceară și tenside neionice sub 5% (pH – 8), pentru întreținerea lemnului, formează un film protector, care se usucă mat dar intensifică nuanța materialului. Este un produs inovativ, brevetat, fără odorizanți și pigmenți, permițând difuziunea și lustruirea. Stratul se egalizează și se usucă rapid, putând fi călcat peste câteva ore, iar după două zile poate fi ștes (pentru întreținere, este recomandat Kiehl-Legnodur). Nu conține solvenți și metale grele, conform DIN EN 71 – 3.

Domeniul de utilizare constă în acoperirea esențelor de lemn europene (și o serie de esențe exotice), la parchet, dușumele, parchet industrial, parchet impregnat contra radiaţiilor ultraviolete, scări, chiar plăci OSB și lemn încleiat (nu pentru lemn sigilat, protejat şi ceruit). Poate fi folosit și pentru reimpregnare, pentru suprafețele uzate, după o șlefuire uscată.

 

Kiehl – Parkettin Concentrat

Produs de șters, cu efect de întreținere pentru pardoselile din lemn, asigură o curăţare activă, cu proprietăţi bune de dizolvare a murdăriilor şi cu miros proaspăt, în timpul aplicării. Este recomandat pentru suprafețele uleiate, uleiat-ceruite, sigilate sau laminate (nu pentru cele neprotejate sau exclusiv ceruite). Soluția, aplicată periodic cu mopul sau prin pulverizare, se usucă fără urme şi produce un film rezistent la trafic, având proprietăţi de antimurdărie. Coeficientul antiderapant măsurat pe suprafaţa acoperirii, conform DIN 18032 / 2, este de 0,4-0,6 μ, şi corespunde cerinţelor pentru pardoselile de sport  (măsurate la institutul FMPA Otto Graf din Baden-Württemberg). Urmele de încălţăminte se reduc la un minimum, iar aplicarea are ca rezultat protecția parchetului și a laminatului împotriva pătrunderii apei. Prin lustruire, obţinem o potențare a compuşilor de întreţinere, o mărire a rezistenţei, precum şi un aspect optimizat.

 

Kiehl-Parketto - Clean Concentrat

Este un detergent fără conținut de săpun şi ceară, utilizat pentru parchet şi laminat, cu potenţial mare de curăţare şi solubilizare a murdăriilor în soluţia de curăţat. Protejează materialul, are un parfum discret și este foarte prietenos cu mediul și sănătatea utilizatorilor. Compoziţia permite atribuirea simbolului ecologic european. Este așadar recomandat pentru podele din lemn lăcuite, protejate, imprimate, uleiate, ceruite, dar și podele neprotejate, din laminat ori alt material. Întrucât are o capacitate ridicată de curățare, poate fi folosit în dozaje mai mici.

 

Kiehl – Legnomat: soluțe pentru profesioniștii în cleaning     

Kiehl-Legnomat este un detergent spumant, cu acţiune rapidă şi protector pentru pardoselile din lemn, recomandat în cazul activităților de cleaning pe suprafețe mari, cu trafic intens, folosind mașini de curăţat profesionale cu aspirare și uscare. Datorită proprietăților sale, se poate utiliza zilnic pentru eliminarea murdăriei acumulate, fără să afecteze lemnul, finisajul de lac sau uleiul. Un avantaj major este concumul redus de detergent: 2 ml pe metrul pătrat!

Produsul a fost testat și recomandat de numeroși specialiști, el făcând față unor exigențe crescute de trafic și uzură, precum cele din spații comerciale, recepții, săli de sport etc.

 

 

Multi Cleaning System

0736 631 945

comenzi@multicleaning.ro

www.multicleaning.ro

 

Sisteme profesionale pentru pardoseli