Küberit: calitate reală și diversitate de opțiuni

Mocheta » Mochete | 17 iulie 2014
Küberit: calitate reală

Oricât ar fi de frumos și de bine realizat, stratul final al pardoselii este incomplet fără acele elemente care delimitează, acoperă rosturile constructive sau de dilatare, fac treceri mici de nivel, marchează anumite muchii sau colțuri. Ele prelungesc durata de viață a acoperirii și pun în evidență calitățile estetice ale stratului de uzură, pe care îl marchează în culori diverse, deseori metalice sau în nuanța lemnului, personalizate atunci când beneficiarul o cere. Iar dacă se poate vorbi de un brand cu adevărat puternic în acest domeniu, acela este cu siguranța Küberit.

Pentru a răspunde în detaliu celor mai diverse exigențe ale montatorilor de pardoseli, designerilor de interior și beneficiarilor, cunoscutul producător de profile Küberit, cu o istorie de peste 150 de ani în domeniu, își adaugă permanent în portofoliu noi tipuri de sisteme, cu noi tehnologii și finisaje. Vă prezentăm în continuare câteva dintre ele, prezentate la evenimentele recente destinate specialiștilor în pardoseli.

PPS – Champion Star, cel mai îngust sistem de profile cu șurub din lume
Cât mai îngust, dar cu stabilitate maximă – iată ideea de la care s-a pornit în dezvoltarea profilelor PPS - Champion Star, cel mai îngust sistem de profile cu șurub din lume, conceput pentru pardoseli textile și elastice. Acest sistem de profile patentat este destinat folosirii în cazul pardoselilor PVC design (LVT) flotante cu rosturi de 4 - 9,5 mm, respectiv în cazul pardoselilor textile cu grosime de 5 - 12 mm.
PPS - Champion Star se bazează pe tehnologia revoluționară Küberit Champion, cu nut ajustabil. Datorită ranforsării orificiilor și folosirii șuruburilor Torx, este garantată o poziție sigură a șurubului, evitându-se poziționarea oblică a acestuia.
PPS - Champion Star este disponibil în patru tipuri de lungimi: 0,90 / 1,00 / 2,70 / 3,00 m, respectiv în 6 culori standard anodizate, foarte căutate în acest moment (aluminiu, argint, aur, nisip, bronz și oțel inoxidabil), în variante mate sau lucioase


Timpi reduși de montaj cu elementele PPS pentru de colțuri și rosturi în cruce

Küberit a lansat recent o serie de elemente pentru colț și rosturi în cruce destinate gamei de profiluri PPS, cu montare în șuruburi, care a devenit populară în rândul montatorilor de pardoseli. Acestea au fost concepute pentru sistemele PPS - Champion, PPS - Champion XXL și PPS – AS, constând în:
  • colțuri interioare si exterioare la 90°, pentru închidere (delimitarea unei suprafațe acoperite cu strat final);
  • colțuri la 90° pentru profile de trecere între diverse tipuri de straturi finale;
  • element în cruce pentru trecere, separare sau acoperirea rosturilor de dilatare.

Producătorul de profile din Sauerland oferă aceste elementele prefabricate împreună cu profilele de bază, fiind perfecte pentru montajul flotant al pardoselilor – parchet, laminat sau LVT. Folosindu-le, nu mai sunt necesare operațiunile laborioase de debitare pe șantier, iar montajul profilelor se face mai riguros, cu o reală îmbunătățire din punct de vedere estetic. Dar poate cel mai important lucru este faptul că timpul de montaj se reduce semnificativ, ceea ce este de dorit mai ales la acoperirea spațiilor comerciale și publice ample, cu multe colțuri și numeroase rosturi de dilatare. Küberit oferă așadar, prin aceste colțuri și piese de trecere din aluminiu, soluția optimă pentru montatori.

Tipar digital realizat de Küberit
Puteți opta pentru decoruri de înaltă calitate, produse cu cele mai noi tehnologii de tipar digital, realizate individual pentru profilurile din aluminiu și celelalte sisteme brevetate; pentru a fi incluse în clasele superioare de rezistență la abraziune AC3, AC4 și AC5, ele sunt  acoperite cu o peliculă protectoare specială.

Sisteme profesionale pentru pardoseli