Küberit PPS® - Champion instructiuni de montaj

Finisaje si intretinere » Finisaje si intretinere | 22 august 2012
Küberit PPS® - Champion instructiuni de montajSistemul de profile Küberit PPS® - Champion se folosește la montajul de parchet masiv, pardoseli laminate ori din plută, cu grosimi între 6,5 și 16 mm. În 2010 a fost declarat din nou cel mai bun profil existent pe piață.

Acest sistem inovativ menit realizării trecerilor cu și fără diferență de nivel, respectiv realizării închiderilor este disponibil în 6 nuanțe metalice diferite (aluminiu eloxat, oțel inox, oțel inox mat, argintiu, auriu, bronz și culoarea nisipului), 14 decoruri asemănătoare lemnului, precum și 8 furnire din lemn. Cât privește lungimea profilelor, aceasta se poate alege între 0,9 m, 1,0 m, 2,7 respectiv 3 m.

Exemplu de montaj al unui profil de trecere cu diferenţă de nivel între parchet și mochetă
  • Mai întâi se fixează cu șuruburi sau în dibluri baza profilului. La pardoselile încălzite, baza profilului se va monta cu un adeziv bicomponent.
  • Între pardoseala montată flotant şi baza profilului se va lăsa un rost de dilatare, conform recomandărilor.
  • Doar în cazul pardoselilor cu grosime de 6,5 - 8,5 mm trebuie avut grijă ca părțile mai înalte ale elementului superior al profilului să intre în fantele bazei acestuia. În final, elementul superior al profilului se fixează cu șuruburi în baza acestuia.
  • Eventuala diferență de nivel se ajustează prin câteva lovituri moderate. Nu uitați să strângețI corespunzător șuruburile.

Doar pentru versiunea cu decor sau furnir de lemn

Aveți în vedere ca suprafața pe care se va lipi decorul să fie curată, uscată și fără resturi de grăsime. Îndepărtați folia protectoare a decorului sau furnirului. Lipiți apoi decorul sau furnirul de lemn, la temperatura camerei (niciodată la temperaturi negative), presând bine. După aceea, profilul de trecere cu diferență de nivel e gata pentru straficare.

În cazul pardoselilor cu înălțime mai mare decât plaja menționată la început se vor folosi înălțătoarele - elemente din material plastic armat cu fibră de sticlă. Cu ajutorul acestora, puteți folosi profilele și în cazul pardoselilor cu până la 5 mm mai înalte – respectiv până la 10 mm mai înalte, dacă folosiți două înălțătoare suprapuse.

Profile Küberit de protecţie muchii trepte cu certificate TÜV
Siguranța produselor este adesea un factor important în alegerea unui brand pentru arhitecți, distribuitori șI meseriași. Din acest motiv, producătorul german de profile pentru pardoseli Küberit adaugă managementului intern de control al calității un instrument exterior de control constând în certificarea unei reputate instituții de resort. Astfel, TÜV Nord a certificat recent multe profile Küberit de protecție muchii trepte. După certificarea TÜV a profilelor 706 A, 706 C, 707 A și 707 C, acum și profilele de protecție muchii trepte 708 N au primit această certificare. Mai mult, profilele de protecție muchii trepte KOMBI (tipul 701, 702, 703, 704, 705 și 709) precum și profilele RENO (tipul 711 și 712) au fost aprobate de TÜV. Aceste profile de înaltă calitate au fost instalate îndeobște în case pentru seniori, centre de reabilitare ori instituții publice în care dezideratele de siguranță sunt o prioritate. Profilele de aluminiu sunt disponibile în lungimi standard de 5,0 și 2,5 m, respectiv în 6 culori metalice (argintiu, auriu, bronz, culoarea nisipului, oțel inoxidabil și aluminiu mat). Profilele KOMBI și cele antiderapante sunt fixate cu șuruburi cu cap înecat fiind proiectate pentru a da posibilitatea înlocuirii inserției de PVC, chiar și în cazul a două inserții. Aceste inserții din PVC pot fi comandate în 11 culori diferite inclusiv o variantă foto luminescentă, cu suprafața plană ori concavă. Pentru profilele de treaptă RENO, Küberit oferă inserții antiderapante de 13 și 23 mm lățime, în 3 variante diferite granulate (rezistență la alunecare R13), 3 variante diferite lise, cu efect antiderapant normal, respectiv 6 variante diferite de inserții din PVC. Sistemele de profile de protecție muchii trepte Euro-Step Champion, Euro Step, Step Clip Champion și Step Clip au fost testate de TÜV Nord și au primit certificarea aferentă cu mult timp în urmă. Aceste sisteme de profile sunt foarte uzitate în lumea comercianților specializați și meseriașilor. Sistemul de profile patentat la nivel internațional respectă sub toate aspectele reglementările Küberit de “calitate profesională pentru utilizatori profesioniști”.
Sisteme profesionale pentru pardoseli