LOBADUR® HS 2K Intensive/IntensiveColorA.T. – noul grund pentru potențarea nuanței parchetului

Parchet » Parchet | 17 martie 2017

 grund pentru potențarea nuanței parchetului

Loba reunește aspectul parchetului uleiat cu avantajele sigilării


Pardoselile uleiate sunt preferate datorită aspectului lor viu și special. Până acum, doar uleiul solid reușea să confere lemnului efectul fascinant de inflamare a nuanței. LOBA a dezvoltat un grund pe bază de uleiuri care reușește optim acest lucru: LOBADUR® HS 2K IntensiveA.T potențează profunzimea culorii pardoselii uleiate și, împreună cu diverse lacuri, conferă avatajele unei sigilări. În plus, pentru potrivirea parchetului cu nuanța mobilierului și a amenajării, cele 12 nuanțe în care e disponibil grundul LOBADUR® HS 2K IntensiveColor A.T se pot combina cu diversele tonuri ale baițurilor pigmentate LOBASOL®PreTone.

 

Efectul atât de apreciat de profunzime a aspectului pardoselii din lemn e atins prin penetrarea intensă a grundului lichid în porii deschiși ai lemnului, atât cel tânăr de la suprafață, cât și a celui mai dur de dedesubt. Lemnul tânăr, mai deschis la culoare, devine astfel mai transparent, iar nuanța celui matur mai intensă. Astfel ia naștere un contrast puternic în structura parchetului.

 

Aspectul unei pardoseli uleiate și avantajele uneia sigilate

La târgul Domotex 2016, Loba a surprins prima dată prin prezentarea LOBA DUR® HS 2K Inten sive A.T. Folosind acest grund solid bicomponent pe bază de uleiuri nu mai era necesar ulei solid în vederea potențării profunzimii pardoselilor din lemn. Grundul nu înăsprește  suprafața și se poate aplica ușor și sigur cu rola, iar varianta transparentă și cu șpaclul. Efectul de lipire al canturilor tipic lacurilor pe bază de apă este redus. După circa 12 ore parchetul se poate lăcui cu lacurile pe bază de apa LOBADUR®.

Tipic pentru LOBA,LOBADUR® HS 2K Intensive A.T respectă cerințele de mediu și sănătate. Grundul se evidențiază prin conținutul ridicat de corp solid, de 93 % și este fără conținut de cobalt sau butan, fiind astfel un produs de substituție ideal pentru sistemele cu conținut ridicat de solvent.

 

Revenire la materiale și suprafețe naturale

Revenirea pardoselilor din lemn în preferințele clienților dovedește dorința acestora pentru produse naturale și durabile, dar și tendința spre un trend minimalist, de reducere la esențial în amenajările interioare. Lemnul trebuie să arate ca lemnul. Iar pentru a potența caracterul diferitelor esențe lemnoase, cele 12 grunduri colorate LOBADUR® HS 2K IntensiveColor A.T se combină cu variantele de alb, maro sau negru ale baițurilor pigmentate LOBASOL®PreTone. Cu ajutorul acestor baițuri pe bază de apă se pot lărgi și intensifica culorile, dar se pot și rezolva unele cerințe specifice ale clienților. Deoarece cele 12 grunduri colorate se pot amesteca și între ele, capacitatea de amenajare variată este potențată, fapt pe placul designerilor și arhitecților.

 

LOBADUR®2K InvisibleProtectA.T

Protecție invizibilă pentru cele mai intense solicitări ale parchetului

 

Un stat protector, indiferent cât de subțire, modifică aspectul și feelingul pardoselii din lemn. Avantajul LOBADUR®2K InvisibleProtectA.T. privește tocmai păstrarea nealterată a aspectului acestora implicând de asemenea un efect special mai ales la esențele deschise precum stejar, arțar

frasin sau fag, folosite adesea în spații comerciale, restau rante sau locuințe.

Secretul stă în materia prima folosită, care conferă pardoselii elasticitate și rezistența la zgârieturi. În plus, întreținerea e facilă.

2K InvisibleProtect A.T. este o protecție pentru pardoseli din lemn de ultima generație, bicomponentă, pe bază de apă, ușor și rapid de aplicat cu rola. Pentru solicitări foarte mari se recomandă 2 straturi – pardoseala se șlefuiește, apoi se aplică primul strat, se usucă, se șlefuiește

intermediar și apoi se dă al doilea strat. Amorsarea și polishul nu sunt necesare.

 

Despre LOBA

LOBA se numără printre producătorii de top de sigilări și sisteme de întreținere pentru parchet,

pardoseli din lemn și plută. Firmă de familie cu bogată tradiție din sudul Germaniei, este între liderii tehnologici ai domeniului datorită specializării și inovației. Parchetarii din 60 de țări se bucură de lacurile pe bază de apă prietenoase cu mediul, uleiurile de pardoseală, produsele de uz industrial și de curățare și întreținere. Toate produsele LOBA sunt fabricate exclusiv la sediul

firmei din Ditzingen, Stuttgart.

 

Vânzări și consultanță tehnică:

Ioan Bodor - 0727.886.006

ioan.bodor@wakol.de

Sisteme profesionale pentru pardoseli