Bona

ULTIMELE STIRI

Participă și tu la manifestările expoziționale home & deco ale anului 2020

În perioada 2 – 5 aprilie 2020, în cadrul Centrului Expo...

BIFE-SIM dezvăluie tendințele 2019/2020 în mobilier și design interior!

BIFE-SIM 2019, târg internațional de mobilă, echipamente ...

Compania Elis Pavaje lansează un concept estetic de design exterior

Amenajarea curții și grădinii a devenit în zilele noastr...

Sketch to Reality Awards

Sketch to Reality Awards este o competitie adresata oricarui...
Lucrari de exceptie

Pardoseli » Lucrari de referinta | 22 august 2012
O lucrare de importanță națională, de interes public major, care implică suprafețe mari de pardoseli ce vor fi supuse unui trafic intens, nu poate fi abordată decât cu materiale de cea mai bună calitate, cu un comportament verificat în timp, care să reprezinte mai târziu repere de execuție. Două dintre ultimele asemenea lucrări sunt fără îndoială Arena Națională și sediul Bibliotecii Naționale a României. Pentru a obține rezultate sigure și pe termen lung, specialiștii au ales, când situația o impunea, produsele Forbo.

Biblioteca Nationala

Biblioteca NationalaPentru Biblioteca Națională a României, circa 20.000 mp de pardoseli au fost acoperiți cu linoleum (și adezivii aferenți) de la Forbo . A trebuit avut în vedere caracterul public al spațiilor, 80% din activitatea instituției bazându-se pe gestionarea afluenței de cititori și specialiști care participă la evenimentele desfășurate aici (congrese, conferințe, lansări etc.). Prin urmare, au fost necesare în majoritatea spațiilor pardoseli de trafic intens, având un aspect care să rezoneze cu gusturile rafinate ale celor veniți, dar și cu preocuparea beneficiarului pentru caracterul ecologic al materialelor de construcție. Acolo unde a fost nevoie de pardoseli calde, care să creeze o atmosferă familiară, apropiată, a fost ales linoleumul Forbo , împreună cu adezivii care să asigure un montaj
sigur și un climat sănătos pentru vizitatori. Astfel, acum putem să ne mândrim cu una dintre cele mai spectaculoase și moderne biblioteci din Europa, însumând o arie desfășurată de 112.000 mp, dintre care 9.000 mp sunt destinați birourilor Ministerului Culturii.

Arena Nationala

Arena NationalaStadionul pe care s-a defășurat recent finala competiției fotbalistice Europa League 2012 a beneficiat de asemenea de pardoseli puse în operă cu ajutorul adezivilor Forbo Erfurt. A fost vorba de circa 8.000 mp de mochetă, linoleum și cauciuc pentru zonele de birouri, săli de conferințe, vestiare și alte zone specifice. Stadionul de 5 stele, în care s-au investit peste 220 de milioane de euro, a făcut față cu brio evaluărilor UEFA, datorită nu doar capacității și facilităților oferite, ci și gratie calității pardoselilor care trebuie să fie sigure și potrivite domeniului sportiv.

Sisteme profesionale pentru pardoseli