Pardoseli » Lucrari de referinta

Recondiționare parchet masiv - Cercul Militar Brașov

28 februarie 2012
Rămânând în domeniul arhitecturii militare, vă prezentăm o lucrare migăloasă de restaurare a parchetului masiv de stejar existent în clădirea Cercului militar din Brașov.

Pardoselile uscate: ușoare, rezistente, cu montaj rapid

28 februarie 2012
Vă prezentăm de această dată, în cadrul acestei rubrici, o lucrare complexă din mai multe puncte de vedere. În primul rând, este vorba despre renovarea unei case vechi - și știm cu toții că renovările sunt deseori imprevizibile ca tehnici de lucru necesare și costuri...

Restaurearea unui monument de arhitectura

28 februarie 2012
Avem ocazia să vă prezentăm o lucrare interesantă din multe puncte de vedere. Este vorba despre renovarea unei clădiri aflate pe lista monumentelor de arhitectură ale municipiului Cluj-Napoca, amplasată în interiorul primei incinte fortificate a orașului, actualmente aprope de centrul acestuia. Cercetările au datat subsolul ca fiind probabil din secolele XV-XVI, parterul din secolele XVI-XVII, iar diferitele extinderi din perioadele următoare, până în veacul trecut.

Montaj parchet la umiditate ridicata

28 februarie 2012
S-a discutat mult despre această lucrare, printre parchetari. Obiectivul era o clădire monument de arhitectură, iar locația – una cu specific: în Delta Dunării, unde natura obișnuiește să se învăluie într-o umiditate peste medie, fapt care, așa cum știm, influențează comportamentul în timp al lemnului. Abordarea a fost, așadar, specială, cu materiale speciale.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU

Vezi toate numerele revistei
Sisteme profesionale pentru pardoseli