Lumea pardoselilor reprezentată cu brio la BIFE-SIM 2013

Pardoseli » Evenimente | 08 ianuarie 2014
Lumea pardoselilor reprezentată cu brio la BIFE-SIM 2013

Organizat de ROMEXPO și Asociația Producătorilor de Mobilă din România, Camerele de Comerț și Industrie din România și Euroexpo, Târgul Internațional de Mobilă, Echipamente și Accesorii BIFE-SIM 2013 a reunit la București între 17 și 21 septembrie a.c. producători de mobilă, echipamente, accesorii și decorațiuni.

Potrivit organizatorilor, la manifestare au luat parte peste 20.000 de vizitatori, interesați deopotrivă de mobilă clasică, lucrată în lemn masiv, dar și de versiuni moderne sau obiecte semnate de designeri români.  Concomitent cu expoziția s-a desfășurat conferința Design is pure lust, având între invitați designeri, profesori și studenți arhitecți. Totodată, au fost desemnați și câștigătorii Concursului Național de Design de Mobilier, cu cele două etape ale acestuia: Creație și Produs. Am fost și noi acolo și am constatat cu plăcere că domeniul pardoselilor a fost bine reprezentat prin producători de parchet masiv, laminat dar și prin furnizori de echipamente profesionale pentru industria lemnului.

Grupul EGGER a oferit vizitatorilor o paletă completă de opțiuni pentru amenajarea interiorului spațiului locuit, un accent deosebit fiind acordat soluțiilor pentru arhitecți și designeri de interior. Într-unul dintre cele mai generoase standuri din întreaga expoziție, EGGER a expus parchetul laminat de calitate superioară devenit deja un reper pentru profesioniștii domeniului, dar și blaturi și fronturi pentru mobilier, într-o gamă cromatică aproape nelimitată. Interesul arhitecților și designerilor de interior a fost cu atât mai mare cu cât un soft specializat disponibil la stand a permis configurarea în timp real a interioarelor, utilizatorul având posibilitatea de a vedea pe un ecran cum arată materialele puse în operă și de a permuta între diferitele nuanțe cromatice disponibile până la obținerea unei armonii perfecte între pardoseală, pereți și piesele de mobilier.

Producătorul autohton de mobilă stil și parchet masiv Szel Mob a prezentat într-un stand generos atât elemente de mobilier, cât și modele de parchet de diferite esențe nobile, de un interes deosebit bucurându-se variantele cu lungime mare, de până la 2,5 m, dar și modelele multistrat, adecvate pentru montajul peste sisteme de încălzire în pardoseală.

La standul firmei Parchet Expert vizitatorii au avut posibilitatea de a vedea modele de parchet masiv și ac cesorii profesionale, dar mai ales de a solicita meșterilor parchetari sfaturi și soluții pentru problemele lor specifice, fiind știut faptul că la montajul parchetului masiv apar cel mai adesea probleme dacă nu sunt respectate cu strictețe condițiile de umiditate și suport. În același timp, de un interes deosebit s-au bucurat demonstrațiile practice realizate la stand cu Bona Spray Mop, un dispozitiv modern, eficient și foarte comod pentru curățarea pardoselilor din lemn.

Muehlblock România a prezentat la stand, între altele, umidometre profesionale, produse în Germania de firma Gann. Aceste dispozitive sunt indispensabile oricărui parchetar care își respectă munca deoarece servesc la măsurarea precisă a umidității din aer, șapă, beton, gips-carton și alte materiale de construcții pe care urmează a se monta ulterior pardoseala. Metoda de măsurare poate fi fără contact (cu bilă), cu ace sau perii sau prin metoda calciu-carbid. Specialiștii aflați la standul firmei au accentuat importanța consultanței - oferite inclusiv ad hoc, la expoziție – dată fiind importanța procedurii de determinare a umidității pentru obținerea unei pardoseli de calitate.

Devenit o prezență obișnuită la târgurile de profil, East European Trade a adus și în acest an în atenția profesioniștilor din industria lemnului scule profesionale pentru debitarea și finisarea acestuia. Parchetarii prezenți au manifestat un interes firesc pentru gama de  ferăstraie și aspiratoare Festool, a căror calitate a făcut ca acest brand să fie tradițional utilizat în competițiile naționale și europene ale montatorilor profesioniști de pardoseli.


Sisteme profesionale pentru pardoseli