MasterTop 1912 – inovativ, cu emisii scăzute, pentru suprafețe industriale durabile și estetice

Rasini » Rasini | 09 octombrie 2020

 

Gama de pardoseli MasterTop 1900 din portofoliul soluțiilor Master Builders Solutions oferă sisteme estetice de pardoseală, potrivite în special pentru zone industriale. Ca parte a gamei 1900, sistemul inovativ MasterTop 1912 respectă cele mai ridicate cerințe în privința rezistenței la uzură, durabilității și aspectului, având în plus emisii foarte scăzute.

 

Performanțele unice ale sistemului 1912 se datorează tehnologiei XolutecTM patentate de Master Builders Solutions. XolutecTM este rezultatul unor eforturi intensive de cercetare și a fost dezvoltată pentru materiale de construcții speciale, folosite în zone caracterizate de solicitări termice și mecanice mari. Noua tehnologie implicată asigură o rezistență excepțională la zgâriere, uzură, dar și o îndepărtare facilă a murdăriei. Cu o grosime de 2,5 – 3,5 mm, acest sistem se poate aplica pe un substrat din beton cu rezistență la întindere de 1,5 Mpa.

 

  • Rezistență crescută la uzură și zgâriere 
  • Costuri reduse de curățare și întreținere 
  • Reducere semnificativă a emisiilor VOC  
  • Stabilitate UV

  

Cu un finisaj lucios, într-o gamă largă de culori RAL, MasterTop 1912 are o rezistență la alunecare R9, în con­for­mitate cu DIN 51139, iar comportamentul la foc înde­plinește standardul EN 13501-1: Bfl-s1. Astfel, se obține o pardoseală foarte rezistentă și atractivă, adecvată mai ales pentru utilizare în zone industriale precum spații de pro­ducție, laboratoare ori depozite. Acest lucru este evi­dențiat clar de proiectele derulate, în care clienții au avut beneficii majore datorită utilizării MasterTop 1912, traduse atât în scă­derea costurilor cu întreținerea, cât și în protejarea mediului.

 

Unde poate fi utilizată gama MasterTop 1900

  • Logistică: depozite, zone de ambalare;
  • Spații comerciale: magazine de construcții, comerț cu amănuntul, supermarketuri, de­pozite pentru magazine;
  • Spații publice și instituții: stadioane, ves­tiare, săli de expoziții, holuri, coridoare, băi și toalete, culise, hoteluri și pensiuni;
  • Laboratoare (domenii tehnice);
  • Industrie: hangare, zone de asamblare, zone de producție;

 

 

 

O lucrare de referință

Datorită sistemului MasterTop 1912, Polopique, cea mai mare companie producătoare de materiale textile din Portugalia, a putut să-și crească durabil eficiența în producție, cu avantaje din perspectiva economică și ecologică. ”Beneficiile substanțiale pe care le-am obținut cu această soluție includ reducerea costurilor de întreținere și curățare cu 50%, o creștere de 4,5 ori a rezistenței la zgâriere și o scădere cu 40% a emisiilor nocive”, sumarizează Isabel Carneiro, directorul general al firmei Polopique. ”Vechea pardoseală a fabricii fiind îmbătrânită și zgâriată, a trebuit să găsim o soluție eficientă și durabilă, aptă să facă față la impactul zilnic, păstrându-și totodată aspectul plăcut”, adaugă doamna Carneiro. Cu câțiva ani în urmă, experții Master Builders Solutions au instalat un alt sistem de pardoseală din portofoliul lor la sediul fabricii Polopique Vizela. Utilizarea ireproșabilă a acestuia de-a lungul timpului a consolidat încrederea clientului.

Pentru noi, Polopique este o lucrare de referință”, spune și Carla Santos, director de vânzări al Master Builders Solutions Portugalia. ”Nu este vorba doar de faptul că o privim ca pe o colaborare solidă și de succes; și strategia corporate a clientului se potrivește perfect cu valorile noastre, sustenabilitatea fiind un element esențial. Iată de ce compania a aderat imediat la aplicarea unei soluții de pardoseală foarte sustenabile pentru cei 10.000 m2 ai fabricii”, este opinia directorului de vânzări. 

MasterTop 1912 îndeplinește standardele maxime de sustenabilitate, fiind conformă reglementarilor AgBB, AFFSET și primind clasificarea A+.

Isabel Carneiro confirmă: ”Beneficiile sistemului MasterTop 1912 în termeni de sustenabilitate ne-au convins. Tocmai de aceea l-am ales.”

Această poveste de succes este parte a campaniei ”Beneficii cuantificabile de sustenabilitate” lansată de companie în 2017. Campania se concentrează pe proiecte în care clienții își cresc productivitatea și în același timp își reduc costurile și emisiile datorită soluțiilor chimice avansate furnizate de Master Builders Solutions. Campania a primit premiul german pentru comunicare digitală ca ”Best microsite” în 2018, iar în 2019 a primit recunoașterea German Brand Award la secțiunea ”Storytelling and content marketing”. 

MasterTop de la BASF

Gama de pardoseli MasterTop produsă de BASF sub brandul Master Builders Solutions este destinată realizării pardoselilor decorative și industriale în diferite domenii de activitate. Această gamă este compusă din pardoseli pe bază de rășini epoxidice, poliuretanice și cimentoase cu diferite tipuri de agregate dure.

·         Pardoselile poliuretanice MasterTop sunt carac­teri­zate de o elasticitate și flexibilitate ridicate. Acestea sunt rezistente la fisurare, abraziune și atacurile chimice ale diferitelor soluții, fiind ideale pentru zone publice precum magazine, școli, spitale etc. Sistemele poliuretanice Master­Top au suprafață continuă, fără îmbinări, sunt estetice, igienice și confortabile la mers.

·         Pardoselile epoxidice MasterTop sunt utilizate pe scară largă în spațiile de producție și depozitare în mediu industrial, datorită rezistențelor lor mecanice și chimice excepționale.

·         Pardoselile cimentoase MasterTop au la bază agregate dure naturale, sintetice sau metalice. Acestea pot fi încorporate în betonul proaspăt turnat și sclivisite mecanic, sau pot fi turnate peste betonul vechi deteriorat pentru obținerea unor acoperiri rezistente la trafic intens, abraziune și impacturi.

Consultanța tehnică oferita de BASF include analiza ciclului de viață al produselor pentru identificarea optimă a celei mai durabile, sustenabile și economice soluții. Produsele și sistemele din gama MasterTop înde­plinesc cerințele specifice fiecărui client, aplicație și in­dustrie, în special acolo unde un aspect important îl constituie timpul redus de indisponibilizare a spațiului.


 


Prin divizia sa specializată, BASF este cel mai mare furnizor mondial de produse chimice pentru construcții, reparații și renovări. Pe lângă dobândirea expertizei în urma a numeroase proiecte realizate în întreaga lume, BASF investește continuu în cercetare, în dezvoltarea de sisteme noi și îmbunătățirea celor existente. În parteneriatele desfășurate, abordarea este atât cea de furnizor de produse, cât și de personalizare a sistemelor și serviciilor, în cadrul unui concept holistic asupra construcției.

 

www.master-builders-solutions.basf.ro

www.ucrete.basf.com

 

Sisteme profesionale pentru pardoseli