Montaj parchet masiv de maslin

Pardoseli » Rezidentiale | 28 februarie 2012
Maslinul e un lemn deosebit, destul de rar folosit in Romania la pardoseli, nu in ultimul rand avand in vedere pretul sau ridicat. Diametrul arborelui impune realizarea unui parchet cu lamelele scurte si inguste ce se remarca prin rezistenta mecanica superioara  dar mai ales prin textura nervurata foarte pronuntata, inimitabila, care-l fac alegerea predilecta in amenajarile exclusiviste.

Si in cazul pe care vi-l prezentam in articolul de fata, optiunea proprietarilor pentru amenajarea cu lemn de maslin a pardoselii din livingul de 52 mp are la baza exlusiv considerente de ordin estetic, acestia avand parchet din stejar brazilian in dormitoare si pe casa scarii. E suficient sa privim imaginile surprinse la fata locului pentru a recunoaste admirativ ca au avut dreptate.

Lucrarea in sine intruneste o serie de particularitati ce se impun amintite: montajul s-a realizat pe gresie, iar tipul pardoseala pus in opera priveste un lamparchet, adica lamele fara imbinare in nut si feder. Aceste conditii, conform declaratiilor domnului Adrian Costea de la firma Premium Floors, solicita foarte mult aplicatorul deoarece trebuie sa se asigure o planeitate perfecta a suportului, nefiind permisa calcarea pe suprafata cu parchet minimum 24 ore de la montaj.

La capitolul materiale folosite, notam adezivul bicomponent Artelit PB 890, ales pentru calitatile sale elastice, absolut necesare date fiind tensiunile inerente oricarui parchet masiv - cu atat mai mult cu cat in cazul nostru acesta a fost montat pe ...gresia existenta in respectivul spatiu si pe care proprietarii nu au dorit sa o indeparteze pentru a nu-si transforma casa in santier pe termen nedefinit. Desigur, inaintea montajului parchetului de maslin, gresia amintita a fost atent degresata folosind diluant si apoi buceardata, spre a se asigura o suprafata cu priza optima. Un aspect iarasi important a constat in folosirea unor materiale perfect compatibile, optiunea aplicatorilor indreptandu-se spre gama Artelit de la Selena pentru toate lucrarile de montaj si finisare a parchetului: adeziv, grund, lac si chit pentru rosturi.

Finisajul parchetului a fost realizat prin lacuire cu un lac pe baza de apa, incolor, semilucios, proprietarii optand pentru aceasta varianta deoarece nu au dorit sa riste o inchidere a nuantei parchetului de maslin prin uleierea acestuia.

Un farmec aparte al amenajarii pardoselii livingului e dat de realizarea insertiilor de 3 cm latime cu lemn de wenge.

Info

Montaj parchet – Premium Floors
Adeziv, lac, grund, chit – gama Artelit - Selena
Tip parchet – masiv de maslin cu insertii de wenge
Suprafata acoperita – living 52 mp


Sisteme profesionale pentru pardoseli