MultiTerrazzo – pentru cei care vor mai mult

Elastice » Linoleum | 07 martie 2018

 

În domeniul pardoselilor turnate există o competiție intensă pentru a obține produse tot mai performante, care să convingă prin rezistența superioară la trafic și umiditate, comportamentul la condiții de mediu variate, simplitatea aplicării și nu în ultimul rând design. Este unul dintre cele mai dinamice segmente ale produselor pentru pardoseli, bazându-se pe o cerere tot mai mare din partea unor beneficiari care caută confortul, simplitatea întreținerii și adaptarea la proiectele lor de amenajări interioare. Un produs spectaculos, prezent și pe piața din România, este MultiTerrazzode la Eurocol – Germania, o pardoseală turnată cu un aspect mozaicat, în trend cu ultimele tendințe din design - un amestec permanent surprinzător de clasic și modern. Alături de alte produse Eurocol pentru montajul pardoselilor, Multiterrazzo a fost prezentat și la ultima ediție a celui mai mare târg de specialitate din lume, Domotex Hanovra.

 

Arhitecții și designerii nu au cum să nu se simtă atrași de acest produs unic, sofisticat. Cu aspect de terrazzo veneziano, în 12 nuanțe care oferă posibilități multiple de combinații cromatice, Multiterrazzo poate fi adoptat în orice amenajare interioară, cu beneficii notabile în spațiile cu umiditate relativ ridicată, unde igienizarea presupune operațiuni frecvente și insistente. Are toate avantajele unei pardoseli turnate, respectiv continuitate, posibilitatea de adaptare la geometria oricărui spațiu și de a crea modele personalizate, dar și alte calități ce merită evidențiate.

MultiTerrazzo este o pardoseală care se aplică în stare lichidă, bicomponentă, compactă și fără rosturi. Formula stratului de uzură diferă radical de cele ale pardoselilor poliuretanice sau epoxidice convenționale; datorită rezistenței la solicitări de natură mecanică, termică și chimică, MultiTerrazzo îndeplinește cerințele utilizării în zone cu uzură ridicată, fiind de asemenea potrivită încălzirii în pardoseală (are rezistența termică de doar 0,004 mp x K/W). Comportamentul optim la apă, temperaturi ridicate și la factori de mediu agresivi, precum și stabilitatea dimensională în timpul maturizării și exploatării, au drept consecință o durată mare de viață, inclusiv atunci când aplicarea se face în aer liber, în zone acoperite, fără umiditate permanentă.

Datorită nivelului scăzut de emisii organice volatile, MultiTerrazzo este un produs prietenos cu mediul, având certificare conform EMICODE EC1 R. Acastă calitate, împreună cu aspectul continuu al suprafeței turnate, recomandă folosirea în orice spațiu care necesită o igienizare perioadică frecventă, de la băi sau bucătării în domeniile rezidențial sau profesional, până la centre de înfrumusețare sau unități sanitare – spitale, unități medicale etc. Aderența este deosebit de bine echilibrată (R9 conform BRG 181) și, în plus, poate fi crescută la R 10 după aplicarea protecției Eurocol C Floor Top-coat, chiar R 11 prin adăugarea de aditivi.

MultiTerrazzo este un produs ușor de pus în operă, aplicatorii având oportunitatea de a realiza acoperiri mari într-un timp relativ scurt, cu rezultate excepționale. Tot ceea ce trebuie făcut este pregătirea corespunzătoare a stratului suport, care trebuie să fie din materiale uzuale și netede astfel încât stratul turnat să nu depășească 2 – 3 mm, eventual cu o peliculă de finisaj bicomponent care să îi confere un aspect natural mat. Se poate păși pe aria acoperită la circa 24 de ore după turnare, în funcție de condițiile de mediu, iar duritatea maximă se obține după circa o săptămână.

Pe scurt, Multiterrazzo este un produs care vă aduce mai aproape un design pe care îl admirați în interioarele exclusiviste. El poate ajunge foarte simplu și în proiectele dumneavoastră, inclusiv în căminul unei familii care îi dorește originalitatea.

 

Domenii de utilizare

-          Băi, bucătării, holuri, spații multifuncționale

-          Zone comerciale (magazine), instituții, lobby-uri

-          Spații de producție din industria ușoară

-          Școli, grădinițe

-          Spitale, cabinete medicale

 

Principalele atuuri

-          aplicare fără rosturi, întărire rigidă

-          formă stabilă

-          rezistență la apă

-          rezistență mecanică și chimică foarte mare

-          adaptabilitate la geometria camerei

-          caracter antiderapant

-          greu inflamabil Bfl-S1 cf DIN EN 13501-1

-          aplicabil peste încălzire în pardoseală

-          rezistent la scaune cu role

-          aplicabil la interior și exterior, în medii uscate

-          emisii foarte scăzute de VOC

 

 

 

Luminița Cozma

Director Comercial

Tel.: +40723.638.242

e-mail: luminita.cozma@forbo.com

www.forbo.com/eurocol

 

Sisteme profesionale pentru pardoseli