Orice amenajare interioară poate avea o pardoseală Forbo Flooring Systems

Elastice » Elastice | 03 iulie 2018

 

Beneficiarii, arhitecții și designerii de interior, cei care iau în majoritatea cazurilor deciziile importante în privința selectării tipurilor de pardoseală, trebuie să aibă în vedere faptul că aceste opțiuni depind de destinația spațiului respectiv. Se iau în calcul aspecte precum rezistența la trafic, la agresiuni chimice, intensitatea operațiunior de curățenie, aderența, textura, cromatica, comportamentul la încărcări electrostatice și multe altele. Din fericire, există câțiva producători care au game complete de materiale pentru pardoseală, potrivite fiecărei destinații. Unul dintre acești producători, de notorietate în întreaga lume prin calitate și experiență, este Forbo Flooring Systems, cu colecții variate de pardoseli flexibile: linoleum, PVC omogen și eterogen, Luxury Vinyl Tiles, mochetă și Flotex, bariere de praf pentru intrare, în variante standard și personalizate.

 

Datorită varietății impresionante de tipuri de materiale oferite, Forbo Flooring Systems poate furniza soluții pentru orice destinație: locuințe, magazine, birouri, unități medicale, hoteluri și restaurante, instituții publice, săli de sport, mijloace de transport, școli și grădinițe, centre de înfrumusețare, ateliere și spații industriale, spații cu exigențe acustice sau electrostatice speciale. Să vedem câteva dintre ele.

 

Sănătate

Cu milioane de metri pătrați de pardoseli montate în unitățile de îngrijire a sănătății și cămine pentru seniori, Forbo este unul dintre furnizorii globali de astfel de sisteme. Se ia în calcul în primul rând controlul germenilor patogeni și stoparea răspândirii infecțiilor nosocomiale, un aspect de care trebuie să se îngrijească fiecare administrație din domeniul medical. Se poate opta pentru gamele speciale Marmoleum (linoleum) și Flotex (un material revoluționar cu aspect textil), cunoscute pentru faptul că inhibă dezvoltarea și răspândirea infecțiilor, asigurând un mediu sănătos și igienic în orice zonă a unității medicale, iar întreținerea lor este foarte simplă. Pentru spații deosebite precum laboratoarele de analize sau imagistică, se recomandă pardoselile Colorex, cu capacitate de disipare a sarcinilor electrostatice. Toate gamele propuse au o aderență optimă, pentru a preveni alunecarea sau împiedicarea, iar cromatica este gândită să relaxeze, să dea senzația de siguranță și confort, detaliu extrem de important mai cu seamă la bătrâni și pacienți cu afecțiuni psihice. Pe lângă gamele menționate, se mai poate opta pentru produse din colecțiile de pardoseli vinilice Eternal și Allura.

 

Învățământ

De la creșe la universități, pardoselile Forbo Flooring Systems sunt o opțiune excelentă. Dincolo de siguranța traficului și simplitatea igienizării, există soluții pentru o acustică optimizată (zgomotul de pași), o coloristică adaptată vârstelor copiilor sau tinerilor, cu posibilități de personalizare și de utilizare a pardoselilor pentru orientarea în cadrul unității. Marmoleum, Flotex, Sarlon (pardoseli vinilice acustice) sunt doar câteva propuneri ale acestui producător, având calități antialergenice. Pentru laboratoare și ateliere, avem soluția Colorex, cunoscută și pentru rezistența la substanțe chimice agresive. Nu în ultimul rând, pentru păstrarea curățeniei în întreaga unitate, vom avea în vedere barierele de praf și murdărie Coral și Nuway, amplasate la intrare, capabile să contribuie în mod decisiv la păstrarea curățeniei și evitarea uzurii pardoselilor din interior.

           

Hospitality

Este covârșitor impactul pardoselilor în cadrul amenajărilor interioare care trebuie să relaxeze sau să inspire, oferind o experiență unică oaspeților. Soluțiile care presupun vinil, linleum, Flotex sau bariere pentru praf pot fi aplicate în orice zonă a unei unități Horeca, de la intrare și lobby la restaurant sau spații umede - băi, bucătării, centre Spa, camere tehnice. LVT-ul Allura, inspirat din natură, este utilizat deseori pentru restaurante și zone de intrare, Marmoleum poate fi aplicat în camere, iar Flotex în zone de așteptare sau de tranzit. Datorită adaptabilității acestor materiale, spațiile pot fi personalizate, pentru fiecare material fiind disponibilă o soluție de print digital.

 

Retail

Indiferent dacă doriți să asigurați un spațiu sigur și estetic pentru un magazin, sau pur și simplu să vă orientați clienții spre acea zonă, Forbo are o propunere. Portofoliul de lucrări în domeniu este impresionant, în toată lumea. Cu aceleași tipuri de materiale, în variante cromatice numeroase, se pot obține suprafețe spectaculoase care individualizează și atrag. O pardoseală de calitate înseamnă în acest caz o investiție, nu o cheltuială.   

 

Locuințe

Când vine vorba de proiecte majore de locuințe, să recunoaștem că avem nevoie de mai mult decât de un simplu furnizor. Pardoselile trebuie să inspire încredere, să încorporeze valoare pe piața imobiliară. Iar pentru aceasta nu se poate lucra dectât cu un furnizor cu experiență și garanții concrete. Cu produsele Forbo se poate aborda un întreg imobil de locuințe, de la intrare la ultima debara. Livingul poate beneficia de un LVT, dormitorul de linoleum, bucătăria de PVC; dar nimic nu este bătut în cuie – totul se poate recompune, în funcție de tendințe, sau de personalitatea locatarului.

 

Săli de sport

Marmoleum pe terenul de baschet, Flotex sau vinil Eternal în sala de Gym, soluții antiderapante pentru Spa, băi și vestiare – iată o posibilă listă de soluții complete. Iar pentru restul centrului sportiv... totul se poate rezolva cu imaginație și, desigur, gama largă de produse Forbo.

 

Transport

Fie că este vorba de autobuze, avioane, nave de croazieră sau trenuri, Forbo Flooring Systems poate oferi o soluție care să corespundă standardelor EN 45545-2 și IMO, care prevăd aspecte de durabilitate, rezistență la foc și siguranța traficului. Orice companie producătoare va găsi aici posibilități de personalizare, consultanță și o calitate de excepție a materialelor pentru pardoseli.

 

 

www.forbo-flooring.com

Contact: sandra.stoian@forbo.com

Sisteme profesionale pentru pardoseli