Parchet

Parchet masiv de stejar

28 februarie 2012
Trendul manifestat la nivel international indica o diminuare a cererii de parchet din esente exotice in favoarea stejarului, in virtutea durabilitatii, caldurii si aerului clasic al acestuia. Astfel, spre a veni in intampinarea celor care doresc sa-si innobileze casele cu acest tip de pardoseli, ne-am adresat unor specialisti ai genului – firma Kormos produce in Romania exclusiv parchet masiv de stejar si frasin.

Parchetul – seismograf fidel al schimbarilor climatice

28 februarie 2012
Multa lume considera ca parchetul masiv implica costuri semnificative la achizitionare si o grija constanta la intretinerea ulterioara. In fapt, respectarea conditiilor minimale de temperatura si umiditate pe care le reclama parchetul masiv are implicatii mult mai profunde si se traduce prin grija pentru sanatatea ocupantilor respectivului spatiu.

Pardoseli din pluta - un lux accesibil si practic

28 februarie 2012
Nu exista material creat de om care sa se compare cu pluta. Structura ei este foarte asemanatoare cu cea a unui fagure de miere: fiecare centimetru patrat e compus din 40 milioane de celule. Acestea, ca si spatiile dintre ele, sunt umplute cu o mixtura gazoasa, similara aerului, care confera plutei proprietati remarcabile in domeniul fono - si termoizolarii.

Recomandări privind umidificarea încăperilor

28 februarie 2012
Periodic, umiditatea aerului scade sub limite normale, efectele fiind resimţite inclusiv de piesele din lemn aflate în locuinţele nostre, fie că este vorba de parchet, mobilier sau tâmplărie. Înainte de a alege umidificatorul corect, e bine să fim informaţi cu privire la eficienţa acestor aparate, metodele de dezinfecţie ale apei, consum etc.

Recondiționare parchet masiv - Cercul Militar Brașov

28 februarie 2012
Rămânând în domeniul arhitecturii militare, vă prezentăm o lucrare migăloasă de restaurare a parchetului masiv de stejar existent în clădirea Cercului militar din Brașov.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU

Vezi toate numerele revistei
Sisteme profesionale pentru pardoseli