Parchet

Principalele solicitări, principalele materiale

13 iulie 2016
Pardoselile din domeniul maritim sunt diverse, practic ele acoperă întreaga plajă de pardoseli cunoscute, de la materiale pentru uz industrial sau de trafic intens/comercial, până la mochetă, PVC sau lemn - cele mai vechi în acest domeniu, cunoscutulele deck-uri, inventate pentru ambarcațiuni și preluate în arhitectura civilă, comercială sau de birouri.

Profile Küberit la Volksbank Osterholz. Treceri între două tipuri de pardoseli

13 iulie 2016
În general, pardoselile din spațiile comerciale sunt de mai multe tipuri, fapt care impune folosirea unor profile pentru pardoseli adecvate. Așa s-a întâmplat și la clădirea nouă a Volksbank Osterholz-Scharmbeck, unde profilele profesionale din aluminiu Küberit au fost folosite pentru trecerile dintre diferitele tipuri de pardoseli finite. S-a optat pentru circa 300 metri de profile 292 și 368 din aluminiu eloxat argintiu.


Küberit- profilele anului 2016

10 aprilie 2016
În domeniul dinamic al pardoselilor, în care an de an apar noi materiale, noi variante și modele de pardoseli, cu inovații înce pând de la stratul suport și încheind cu stratul de uzură, o adaptare permanentă a accesoriilor este absolut bine-venită.

Provizorii sau permanente: pardoselile exterioare din mase plastice

22 decembrie 2015
Pe măsură ce sunt descoperiți noi aditivi pentru sporirea rezistenței la razele UV, variații de temperatură, solicitări mecanice și umiditate, masele plastice își fac loc tot mai des în realizarea pardoselilor, în special în spații bine ventilate sau exterioare – ca măsură de precauție privind emisia de substanțe volatile toxice, aspecte prevăzute în norme. Vă prezentăm în continuare un asemenea tip de pardoseală întâlnit din ce în ce mai frecvent în parcări și zone pietonale din Europa și America de Nord, având caracter provizoriu sau permanent.

Bencomp: terase durabile, estetice și montate rapid, cu profile WPC

22 decembrie 2015
În cadrul ultimei ediții a Concursului Național al Montatorilor de Pardoseli, producătorul autohton Bencomp, specializat în fabricarea de profile tip deck din Wood-Plastic Composite (WPC), a făcut o demonstrație de execuție a unei pardoseli care a atras o mulțime de vizitatori interesați de acest material tot mai apreciat pentru realizarea teraselor, trotuarelor și a altor amenajări exterioare. Cu ajutorul unei echipe de numai 3 montatori, lucrarea a fost finalizată în mai puțin de o oră, gata pentru a fi testată de participanții la eveniment.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU

Vezi toate numerele revistei
Sisteme profesionale pentru pardoseli