Parchet » Parchet

Dozele de pardoseală

17 iulie 2014
Dozele de pardoseală (numite uneori prize, casete de pardoseală sau guri de vizitare ) sunt componente ale instalațiilor electrice, de internet sau telefonie, din gama aparatajelor, încastrate la acest nivel și care pot avea diferite roluri, în principal pentru derivații sau de a amplasa în ele întrerupătoare/ prize pentru conectarea computerelor, aparatelor electrice și electronice, telefoanelor etc..

Parchet antichizat pentru o amenajare în trend

22 aprilie 2014
Vă prezentăm în aceste pagini o lucrare deosebită de montaj cu parchet masiv pentru o locuință elegantă. Din imagini veți putea trage singuri concluzia că pardoselile arhaizate sunt potrivite atât unei amenajări moderne, hi-tech, dar și unui ”salt” în trecut, cu mobilier rustic patinat provensal și finisaje antichizate. În spatele rafinatelor finisaje ale pardoselilor din lemn stă munca unei echipe profesioniste, care a reușit să aducă materia primă la exigențele designerului și beneficiarului.

Probleme la montajul și întreținerea parchetului prefinisat periat

22 aprilie 2014
Dacă în articolul precedent am discutat despre generalități privind întreținerea corespunzătoare a parchetului din lemn, în articolul de față ne-am propus să vorbim despre câteva probleme întălnite la montajul și întreținerea  parchetului prefinisat periat.

Ambarcațiunile – condiții dure, pardoseli performante

08 ianuarie 2014
Din filmele de epocă și din romanele de aventuri în care acțiunea se petrecea pe o corabie, am reținut cel puțin un detaliu legat de pardoseli: acribia cu care se spăla și se freca puntea. Dincolo de conotația peiorativă, de faptul că această sarcină era dată categoriilor inferioare de marinari, știm că operațiunea era de maximă importanță.

MAPEI: materiale de top pentru montajul mozaicului din lemn

08 ianuarie 2014
Realizat inițial din micile bucăți de lemn rezultate în urma producției de parchet, mozaicul din lemn este în acest moment una dintre acoperirile cele mai nobile și mai sofisticate, având un rol decorativ cu totul particular. Folosindu-l pentru placarea pardoselilor și pereților, inclusiv pe suprafațe curbe, designerii au conceput modalități ingenioase de utilizare și îmbinare a diverselor esențe de lemn .

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU

Vezi toate numerele revistei
Sisteme profesionale pentru pardoseli