Parchet » Parchet

Probleme la montajul și întreținerea parchetului prefinisat periat

22 aprilie 2014
Dacă în articolul precedent am discutat despre generalități privind întreținerea corespunzătoare a parchetului din lemn, în articolul de față ne-am propus să vorbim despre câteva probleme întălnite la montajul și întreținerea  parchetului prefinisat periat.

Ambarcațiunile – condiții dure, pardoseli performante

08 ianuarie 2014
Din filmele de epocă și din romanele de aventuri în care acțiunea se petrecea pe o corabie, am reținut cel puțin un detaliu legat de pardoseli: acribia cu care se spăla și se freca puntea. Dincolo de conotația peiorativă, de faptul că această sarcină era dată categoriilor inferioare de marinari, știm că operațiunea era de maximă importanță.

MAPEI: materiale de top pentru montajul mozaicului din lemn

08 ianuarie 2014
Realizat inițial din micile bucăți de lemn rezultate în urma producției de parchet, mozaicul din lemn este în acest moment una dintre acoperirile cele mai nobile și mai sofisticate, având un rol decorativ cu totul particular. Folosindu-l pentru placarea pardoselilor și pereților, inclusiv pe suprafațe curbe, designerii au conceput modalități ingenioase de utilizare și îmbinare a diverselor esențe de lemn .

Parchet de stejar pe dușumea oarbă – un plus de căldură, ventilare, confort acustic

08 ianuarie 2014
Lucrarea de față, constând în acoperirea cu parchet masiv a 200 mp dintr-o locuință și a scărilor dintre cele 3 nivele ale construcției, are câteva particularități care merită să facă subiectul unui articol. În primul rând, este vorba de calitatea superioară cerută pentru această casă din nordul Bucureștiului. Au fost alese plăci de parchet din lemn masiv de stejar, cu lungimi diferite (între 400 și 1.500 mm), lățime de 105 mm și grosime de 21 mm, care au fost montate în sistem nut/feder peste un strat de dușumea oarbă – al doilea element particular al acestei lucrări.

Pardoseli din lemn elegante şi distincte - Hotel Kronwell, Brașov

17 octombrie 2013
În februarie 2013 s-a deschis primul hotel de business & lifestyle de 4 stele din Braşov, deosebit prin design şi tehnologia utilizabilă, situat în vecinătatea Centrului de Afaceri şi a Sălii Sporturilor, la doar câteva minute de centrul oraşului. Dezvoltarea Braşovului impunea construirea de noi spaţii de cazare moderne prin utilităţile şi facilităţile pe care le oferă turiştilor şi clienţilor business.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU

Vezi toate numerele revistei
Sisteme profesionale pentru pardoseli