Bona

ULTIMELE STIRI

Participă și tu la manifestările expoziționale home & deco ale anului 2020

În perioada 2 – 5 aprilie 2020, în cadrul Centrului Expo...

BIFE-SIM dezvăluie tendințele 2019/2020 în mobilier și design interior!

BIFE-SIM 2019, târg internațional de mobilă, echipamente ...

Compania Elis Pavaje lansează un concept estetic de design exterior

Amenajarea curții și grădinii a devenit în zilele noastr...

Sketch to Reality Awards

Sketch to Reality Awards este o competitie adresata oricarui...
Parchet masiv de stejar

Parchet » Parchet | 28 februarie 2012


Trendul manifestat la nivel international indica o diminuare a cererii de parchet din esente exotice in favoarea stejarului, in virtutea durabilitatii, caldurii si aerului clasic al acestuia. Astfel, spre a veni in intampinarea celor care doresc sa-si innobileze casele cu acest tip de pardoseli, ne-am adresat unor specialisti ai genului – firma Kormos produce in Romania exclusiv parchet masiv de stejar si frasin.

Prezenta de peste 10 ani in Romania ca producator, firma Kormos se deosebeste de multi competitori prin faptul ca imparte parchetul masiv de stejar in nu mai putin de sase clase, si anume:

Clasa EXTRA I - lemn curat, fara noduri
Clasa AAA - lemn curat, noduri de maximum 2 mm
Clasa A - foarte putin alburn pe margini (rustic)
Clasa EXTRA D - coloratie in fibra lemnului (rustic)
Clasa AB - noduri de pana la 2 cm (rustic)
Clasa BR - coloratie, noduri, alburn (rustic)

Cat priveste dimensiunile la care poate fi achizitionat parchetul, lamelele pot fi in lungime de 250-1500 mm, latime de 52-70-90-105-130 mm, respectiv 14/21 mm grosime. La alegerea acestora, un rol important il are destinatia incaperii. "Recomandarea noastra priveste achizitionarea unor lamele de lungime si latime mai mari pentru spatii cu  trafic mai intens, in dormitoare sau spatii cu trafic redus putand fi montat si parchet mai putin pretentios", ne-a declarat domnul Leonidas Zygoulianos, managerul firmei Kormos.

Desigur, pe langa calitatea indiscutabila a parchetului, secretul succesului cunoscut de Kormos rezida si in urmatoarele aspecte de ordin practic:

  • capacitatea de a onora comenzi indiferent de volumul de marfa solicitat, politica firmei impunand existenta unor stocuri semnificative pentru a putea veni in intampinarea cererilor de volume mari.
  • nesolicitarea de avansuri, plata materialelor realizandu-se la livrare ori la o data ulterioara agreata.
  • colaborarea stransa cu firme specializate de montaj, in urma careia clientul beneficiaza de garantia unor lucrari efectuate tehnic corect atat pentru parchetul propriu zis cat si pentru punerea in opera.
Discutand cu reprezentantii firmei, am aflat ca o pondere semnificativa a vanzarilor in Bucuresti o are parchetul din clasa EXTRA I. Acesta insa nu reda in totalitate textura si caracterul inimitabil al lemnului, precum o fac variantele rustice.
Dealtfel, in Occident (dar si in Ardeal), cele mai solicitate modele sunt tocmai cele din clasa rustic, deopotriva din considerente estetice si pecuniare.
In acest punct se impune o distinctie extrem de importanta, de care poate multi dintre noi nu sunt constienti: diferitele clase si sortimente ale parchetului de stejar nu implica in mod necesar o diferentiere calitativa, ci una de preferinte estetice. Spre exemplificare, va oferim mai jos un colaj de imagini reprezentand exemple de lucrari realizate cu parchet Kormos din clase diferite.
Sisteme profesionale pentru pardoseli