Parchetul de calitate înseamnă investiția în tehnologie

Parchet » Parchet | 03 iulie 2018

 

Într-un peisaj pitoresc din Munții Poiana Ruscă, la Tomești – Timiș, s-a dezvoltat în ultimele două decenii una dintre cele mai performante fabrici de parchet masiv și stratificat din România, mizând pe investițiile progresive în tehnologie, ca o garanție a obținerii calității autentice. Cu straturi de uzură din diverse esențe locale, parchetul de la Magtomvic reflectă în egală măsură tradiția prelucrării lemnului, cât și de noile trenduri în designul interior.      

 

Oricâte inovații ar apărea pe piața construcțiilor, ca materiale sau tehnologii, naturalețea și căldura lemnului continuă să îi atragă pe beneficiarii lucrărilor pentru pardoseli. Parchetul masiv sau stratificat, dușumelele și celelalte tipuri de pardoseli al căror strat de uzură este lemnul reprezintă prima opțiune pentru proprietarii de locuințe cu exigențe ridicate, dar din ce în ce mai des și pentru investitorii în imobile de birouri, hoteluri și restaurante, instituții, chiar spații din industria ușoară care pot fi acoperite cu parchet industrial. Cu un finisaj de calitate, pentru trafic intens, orice zonă interioară poate beneficia de frumusețea și eleganța lemnului. Aceasta cu atât mai mult cu cât produsul finit poate fi obținut chiar din industria autohtonă, folosind esențe românești, dar beneficiind de aportul de tehnologie modernă care a ajuns la nivelul celei din țările dezvoltate.

Un exemplu de succes este fabrica Magtomvic din Tomești, Jud. Timiș, amplasată în arealul generos al Munților Poiana Ruscă, cu lemn de calitate utilizat în mod eficient și sustenabil. Investițiile importante efectuate aici în tehnologii de ultimă oră permit obținerea unor produse la standarde europene, cu pierderi minime în procesul de producție și o calibrare perfectă a dimensiunilor. Diversitatea esențelor, bizotarea și varietatea produselor adiacente (brâuri, butoni, plinte etc.) permit combinații cromatice și geometrii dintre cele mai complexe ale pardoselilor. Avantajul este nu doar al beneficiarilor, ci și al montatorilor, care au la dispoziție materiale premium, ușor de montat, cu abateri dimensionale insesizabile, obținute din lemn uscat într-o atmosferă controlată. După o zvântare naturală care poate dura până la un an și jumătate, lemnul este asistat în uscătoare performante, fiecare esență separat, urmând ca în câteva săptămâni (până la 40 de zile) să devină perfect pentru prelucrare și montaj, cu o umiditate de 8 – 11 %. Astfel, beneficiarul nu va avea surprize neplăcute, stabilitatea lemnului fiind asigurată; desigur, beneficiarul are sarcina de a menține climatul potrivit, ca umiditate și temperatură, lucru valabil pentru orice pardoseală din lemn.  

Sisteme profesionale pentru pardoseli