Pardoseală epoxidică Murexin în cadrul unui service de camioane

Rasini » Rasini | 14 martie 2019

 

La începutul acestui an am finalizat o lucrare reprezentativă pentru noi, este vorba de o pardoseală epoxidică cu o suprafața de cca. 5000 mp, în cadrul unui service de camioane, în județul Prahova. O astfel de pardoseală este supusă permanent unor solicitări mecanice și chimice ridicate, luând în considerare contactul cu uleiuri și carburanți. Pe lângă rezistență la uzura din trafic, această pardoseală trebuie să răspundă în cazul de față și cerințelor specifice, precum încărcările punctuale sau altfel spus trebuie să fie rezistentă la șocurile rezultate din manipularea pieselor și componentelor auto, acestea având greutăți și dimensiuni mari. Toate produsele componente ale sistemului nu conțin solvenți organici volatili , astfel nefiind afectată sănătatea aplicatorilor și nici a utilizatorilor. De importanță majoră este și întreținerea ușoară pentru că la sfârșitul programului de lucru pardoseala trebuie să fie curățată rapid și eficient.

 

Sistemul recomandat de noi are o grosime de cca. 3 mm și are următoarea stratificație:

-          Strat de grund: Rășină epoxidică Murexin EP 70 BM

-          Mortar epoxidic de nivelare pentru corectarea neplaneităților și umplerea porilor: format din Rășină epoxidică EP 70 BM și Nisip de cuarț sort 0,1-0,2 și 0,3-0,8 mm

-          Nisip de cuarț sort 0,3 – 0,8 mm presărat în proaspăt peste mortarul epoxidic pentru asigurarea aderenței finisajului epoxidic

-          Finisaj Epoxidic Murexin EP 3

-          Lac epoxidic EP 100 TC pentru asigurarea unei protecții suplimentare și pentru o curățare ușoară (modificare culoare albastră în gri)

Durata de viață și conservarea aspectului pardoselii depind în mare măsură de întreținerea periodică corespunzătoare a suprafețelor de pardoseală. Pentru întreținerea inițială recomandăm utilizarea Pastei de impregnare Cura IP 30, un produs pe bază de materiale sintetice, care are ca efect respingerea murdăriei. Pentru curățarea urmelor de uleiuri și carburanți recomandăm utilizarea Soluției de curățare alcaline Colo AR 30.

Pe lângă aplicațiile consacrate din sectorul industrial unde funcționalitatea sistemelor epoxidice și poliuretanice au reușit să rezolve majoritatea provocărilor, în general legate de rezistențe mecanice și chimice, durata de viață și de exploatare și cheltuieli minime de întreținere, dezvoltatorii de sisteme caută noi provocări și astfel apar și se dezvoltă aplicații interesante cu utilizări multiple în domeniul rezidențial și cel al birourilor.

Fără a avea pretenția unui pionierat în domeniu MUREXIN acordă o atenție deosebită pardoselilor epoxidice decorative și din acest motiv dorim să vă prezentăm un sistem de pardoseală deosebit cu calități tehnice superioare sistemelor tradiționale care încet, încet își face loc pe piața pardoselilor din România. Vorbim despre un sistem hibrid care îmbină aspectul pietrei naturale cu calitățile deosebite ale rășinilor epoxidice iar posibilitățile de alegere a culorilor și modul de punere în operă garantează unicitatea fiecărui sistem în parte.

Chiar dacă spațiul limitat al acestui articol nu ne permite să intrăm în detaliile constructive ale acestor sisteme vă promitem că vom reveni cât mai curând cu informații suplimentare și în același timp vă asigurăm de completa noastră disponibilitate pentru discuții și recomandări legate de sisteme de pardoseli poliuretanice și epoxidice și nu numai.

 

Informații suplimentare se regăsesc în fișele tehnice pe www.murexin.ro

Sisteme profesionale pentru pardoseli