Parchet » Pardoseli exterioare

Provizorii sau permanente: pardoselile exterioare din mase plastice

22 decembrie 2015
Pe măsură ce sunt descoperiți noi aditivi pentru sporirea rezistenței la razele UV, variații de temperatură, solicitări mecanice și umiditate, masele plastice își fac loc tot mai des în realizarea pardoselilor, în special în spații bine ventilate sau exterioare – ca măsură de precauție privind emisia de substanțe volatile toxice, aspecte prevăzute în norme. Vă prezentăm în continuare un asemenea tip de pardoseală întâlnit din ce în ce mai frecvent în parcări și zone pietonale din Europa și America de Nord, având caracter provizoriu sau permanent.

Bencomp: terase durabile, estetice și montate rapid, cu profile WPC

22 decembrie 2015
În cadrul ultimei ediții a Concursului Național al Montatorilor de Pardoseli, producătorul autohton Bencomp, specializat în fabricarea de profile tip deck din Wood-Plastic Composite (WPC), a făcut o demonstrație de execuție a unei pardoseli care a atras o mulțime de vizitatori interesați de acest material tot mai apreciat pentru realizarea teraselor, trotuarelor și a altor amenajări exterioare. Cu ajutorul unei echipe de numai 3 montatori, lucrarea a fost finalizată în mai puțin de o oră, gata pentru a fi testată de participanții la eveniment.

Noua colecție RELAZZO

22 decembrie 2015
Cu aceeași calitate de excepție, frumusețe naturală și eleganță, decking-ul Relazzo de la Rehau se relansează cu principalele game de produse, ce reflectă lărgirea continuă a ofertei din perioada precedentă și integrarea ultimelor inovații tehnice de montaj. Iată principalele game ale acestei noi colecții, pe care le veți întâlni în viitoarele amenajările exterioare exclusiviste. La bază se află același material compozit RAU-WOOD, un WPC valoros obținut în Austria din exploatarea durabilă a pădurilor europene și polimeri de înaltă tehnologie.

Deck-ul din WPC - materialul momentului

01 octombrie 2014
Este cazul să revenim cu informații suplimentare asupra materialului compozit WPC, care suscită în ultima vreme un interes tot mai mare din perspectiva construirii teraselor, aleilor și amenajărilor exterioare. Considerăm că o serie de completări sunt binevenite, cu mențiunea că este vorba despre un produs expus practic tuturor intemperiilor naturii și realizat de multe firme, cu tehnologii dintre cele mai diverse.

Deck-ul, un produs care evoluează

17 iulie 2014
Tradiția europeană a teraselor, peste spații locuibile sau direct pe sol, ori pentru amenajări exterioare separate, a vizat în general pardoselile reci (ceramică, piatră, diverse compozite minerale, chiar pământ), conform unor uzanțe din spațiul mediteraneean.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU

Vezi toate numerele revistei
Sisteme profesionale pentru pardoseli