Pardoseli » Pardoseli istorice

Spectaculoasele pardoseli ceramice de la Victoria and Albert Museum din Londra

17 martie 2017
Victoria and Albert Museum, cunoscut de londonezi drept ”V&A”, este cel mai mare muzeu din lume dedicat artelor decorative și designului, găzduind o colecție permanentă de peste 4,5 milioane de obiecte. A fost fondat în 1852 și poartă numele Reginei  Victoria și Prințului Albert, deși regina și-a dorit să se numească simplu ”Albert Museum”.

Piatra vechilor grote creștine

17 martie 2017
Întemeierea de lăcașuri de cult în peșteri și grote este frecventă în creștinism, oarecum o tradiție, începând cu catacombele romane din zorii acestei credințe. Istoria monahismului este, de asemenea, legată de aceste refugii în sălbăticie, sau departe de prigonitori, fie că aceștia au fost autoritățile romane, mai târziu musulmane sau chiar creștine, când a fost vorba de schisme.

Palatul Bánffy din Bonțida

29 decembrie 2016
La Bonțida, o localitate aflată la 10 km de Cluj-Napoca, se află în proces de restaurare (de durată, dar lăudabil, date fiind condițiile – vom vorbi un pic și despre acest lucru) unul dintre cele mai semnificative ansambluri arhitectonice din interiorul Arcului Carpatic, denumit cândva ”Versilles-ul Transilvaniei”.

Insula istoriei, Citadela Spandau

29 decembrie 2016
Dacă sunteți pasionat de istoria arhitecturii militare, Germania este cu siguranță unul dintre cele mai potrivite locuri ce merită vizitate, iar cetatea din Spandau, un cartier al Berlinului (în partea de vest a orașului – fostul sector britanic după Al Doilea Război Mondial) este un reper important. Zitadelle Spandau, adusă la forma actuală începând cu secolul al XVI-lea, este considerată una dintre cele mai reprezentative cetăți renascentiste ale Europei, prilej pentru o adevărată lecție de istorie și de arhitectură militară.

Granitul de la St Michael’s Mount – Cornwall, Anglia

26 octombrie 2016
Aflat de circa un sfert de secol pe lista celor mai importante arii protejate și conservate din Marea Britanie, datorită arhitecturii și istoriei sale medievale, complexul de clădiri de pe insula St Michael’s Mount cuprinde în principal un castel (construcție care a găzduit la un moment dat o mănăstire), o capelă închinată Sfintei Fecioare și o reședință nobiliară dezvoltată în ultimele patru secole.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU

Vezi toate numerele revistei
Sisteme profesionale pentru pardoseli