Pardoseli » Pardoseli istorice

Insula istoriei, Citadela Spandau

29 decembrie 2016
Dacă sunteți pasionat de istoria arhitecturii militare, Germania este cu siguranță unul dintre cele mai potrivite locuri ce merită vizitate, iar cetatea din Spandau, un cartier al Berlinului (în partea de vest a orașului – fostul sector britanic după Al Doilea Război Mondial) este un reper important. Zitadelle Spandau, adusă la forma actuală începând cu secolul al XVI-lea, este considerată una dintre cele mai reprezentative cetăți renascentiste ale Europei, prilej pentru o adevărată lecție de istorie și de arhitectură militară.

Granitul de la St Michael’s Mount – Cornwall, Anglia

26 octombrie 2016
Aflat de circa un sfert de secol pe lista celor mai importante arii protejate și conservate din Marea Britanie, datorită arhitecturii și istoriei sale medievale, complexul de clădiri de pe insula St Michael’s Mount cuprinde în principal un castel (construcție care a găzduit la un moment dat o mănăstire), o capelă închinată Sfintei Fecioare și o reședință nobiliară dezvoltată în ultimele patru secole.

Blazoanele Corvineștilor din Castelul de la Hunedoara

14 octombrie 2016
Aproape 300.000 de turiști vin anual să viziteze acest castel medieval, fascinați de maiestuozitatea zidurilor, de superbele săli în stil gotic și renascentist, de acoperișurile spectaculoase prin silueta lor incisivă, de legendele locului bazate pe o istorie glorioasă și tumultoasă. Nu mai puțin interesante sunt însă pardoselile, unele dintre ele poate mai vechi și mai semnificative pentru povestea locului decât alte elemente de arhitectură adăugate în epoci relativ recente, din considerente estetice, practice și uneori chiar politice.

Pardoseli britanice de patrimoniu la Old Royal Naval College

13 iulie 2016
Greenwich este cunoscut îndeobște datorită faptului că pe aici trece Meridianul Zero. Totuși, acest district al Londrei mai are o valență importantă: arhitectura Universității Greenwich, respectiv a Vechiului Colegiu Naval Regal, obiectiv înscris în lista Patrimoniului UNESCO.

Pardoseala de trafic intens la Casa de Ceai din Castelul Bran

13 iulie 2016
Restaurarea monumentelor istorice se numără printre cele mai dificile lucrări, iar când destinația ulterioară a spațiului vizează și un trafic intens, calitatea materialelor puse în operă este cu atât mai imperativă. O asemenea lucrare este și pardoseala din lemn a Casei de Ceai a Reginei Maria din curtea Castelului Bran.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU

Vezi toate numerele revistei
Sisteme profesionale pentru pardoseli