Deko
Bife Sim 2018

ULTIMELE STIRI

Elis Pavaje incepe productia in cea de-a treia fabrica, din nordul Moldovei

Bucuresti 20.09.2017. Elis Pavaje demareaza productia la Sec...

Tendințele în mobilă, în lumina reflectoarelor BIFE-SIM 2017

BIFE – SIM, cel mai mare târg internațional de mobilă, ...

BIFE-SIM 2017 vă invită să descoperiți fascinanta lume a mobilei!

BIFE – SIM, cel mai mare târg internațional de mobilă...

ELIS PAVAJE LANSEAZA NOI PRODUSE PENTRU GRADINA

Elis Pavaje a lansat pe piața românească o serie de produ...

Elis Pavaje:lansarea la Stoenești a celui mai mare showroom de pavele, la implinirea a 10 ani

Elis Pavaje a deschis joi, 8 iunie 2017, la Fabrica Stoeneș...

Creștere Bosch cu două cifre la vânzările de scule electrice

Departamentul ”Tehnologie pentru Constructii si Energie”...

Majorare cu 11.7% a cifrei de afaceri pentru compania ELIS PAVAJE in 2016

Bucuresti, 20.02.2017. Compania Elis Pavaje si-a intarit in ...


Pardoseli » Pardoseli istorice

Reabilitare pardoselilor fostului Cazinou din Dej, actualul Restaurant Dacia

14 septembrie 2015
Vă prezentăm în continuare o lucrare care a trebuit să facă față unor exigențe deosebite: statutul de monument istoric al locației, execuția peste un sistem de încălzire încorporat în pardoseală, existența unor rosturi de fracționare în șapă care puteau distruge ulterior stratul final din gresie porțelanată și, nu în ultimul, cerințelor estetice și practice impuse de destinația spațiului: un restaurant de lux în centru municipiului Dej.

Fatima – un loc al revelațiilor

14 septembrie 2015

În mai puțin de 100 de ani, orășelul Fátima – Portugalia a devenit unul dintre cele mai cunoscute și frecventate locuri de rugăciune și pelerinaj din lume, în mai 2015 ajungând aici peste 200.000 de credincioși catolici și nu numai, pentru a celebra viziunile din 1917 cu Sfânta Fecioară ale unor copii săraci care își pășteau oile în apropierea unui loc numit ”Cova da Iria” – Grota Sfintei Irina. Amplele pavaje din piatră, scările monumentale sau rampa care urcă de la Basilica de Nossa Senhora de Fátima către Igreja da Santissima Trindade (cele două lăcașuri de cult monumentale ale ansamblului) sunt străbătute anual de peste 5 milioane de pelerini.

Mănăstirea Curtea de Argeș

14 septembrie 2015
Pentru români (și cu o notă particulară pentru constructorii de la noi), biserica Mănăstirii Curtea de Argeș are un statut special: așa cum se arată în Balada Meșterului Manole, este acel edificiu care se lasă construit cu greu, cerând mai mult decât pricepere, cerând sacrificiu. Deși este vorba despre o legendă, cu incertitudini firești, povestea este acceptată ca atare probabil datorită frumuseții acestei construcții, care nu poate fi justificată decât într-un context mistic, fabulos.

Pavajele exterioare, din Antichitate până azi

27 iunie 2015
Pavarea străzilor, a căilor de acces de orice fel, a piețelor sau curților a fost dintotdeauna un etalon al civilizației unei societăți, indiferent de materialul folosit. Este una dintre cele mai vechi forme de amenajare a pardoselilor, care a reflectat atât tendința spre urbanism, cât și dorința de a comunica, a face comerț, a explora lumea, nu în ultimul rând de a o stăpâni - trebuie să ținem cont de faptul că marile imperii au construit drumuri în primul rând cu scop militar.

Palatul din Queluz

24 martie 2015
Am ales să vorbim în continuare despre un palat important pentru istoria Portugaliei și, întrucât a fost construit în perioada de glorie a acestei mari puteri coloniale, pentru istoria Europei și a Lumii Noi. Ceea ce este interesant la acest edificiu rococo, pe care unii l-au numit ”Versailles-ul Portugaliei”, este numărul mare de tipuri de pardoseli folosite – fiecare spațiu are un material anume, pus în operă cu mare acuratețe, după un design specific, adaptat la restul amenajării interioare.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU

Vezi toate numerele revistei
Sisteme profesionale pentru pardoseli