Pardoseli » Pardoseli istorice

Mănăstirea Horezu, bijuterie culturală și arhitecturală românească

10 aprilie 2016
Fără îndoială Mănăstirea Horezu este una dintre cele mai cunoscute lăcașuri de cult din spațiul românesc. Pe lângă valoarea culturală, istorică și spirituală de necontestat, ansamblul impresionează prin valoarea arhitecturală și a modului în care este amenajată curtea interioară, cu aleile pietruite și sistemul pluvial, făcut în așa fel încât să se armonizeze perfect cu întreaga imagine a complexului monahal.


St Albans - recuperarea trecutului

22 decembrie 2015
Aflat la nord de Londra, la circa 30 de kilometri, St Albans este un oraș nu foarte mare – populația nu depășește cu mult cifra de 60.000 de locuitori. Totuși, este frecvent vizitat de turiști în special pentru câteva obiective istorice: rămășițele vechiului oraș roman Verulamium, cu faimosul mozaic din cel de-al doilea secol creștin, respectiv catedrala din St Albans, una dintre cele mai impozante din Anglia.

Reabilitare pardoselilor fostului Cazinou din Dej, actualul Restaurant Dacia

14 septembrie 2015
Vă prezentăm în continuare o lucrare care a trebuit să facă față unor exigențe deosebite: statutul de monument istoric al locației, execuția peste un sistem de încălzire încorporat în pardoseală, existența unor rosturi de fracționare în șapă care puteau distruge ulterior stratul final din gresie porțelanată și, nu în ultimul, cerințelor estetice și practice impuse de destinația spațiului: un restaurant de lux în centru municipiului Dej.

Fatima – un loc al revelațiilor

14 septembrie 2015

În mai puțin de 100 de ani, orășelul Fátima – Portugalia a devenit unul dintre cele mai cunoscute și frecventate locuri de rugăciune și pelerinaj din lume, în mai 2015 ajungând aici peste 200.000 de credincioși catolici și nu numai, pentru a celebra viziunile din 1917 cu Sfânta Fecioară ale unor copii săraci care își pășteau oile în apropierea unui loc numit ”Cova da Iria” – Grota Sfintei Irina. Amplele pavaje din piatră, scările monumentale sau rampa care urcă de la Basilica de Nossa Senhora de Fátima către Igreja da Santissima Trindade (cele două lăcașuri de cult monumentale ale ansamblului) sunt străbătute anual de peste 5 milioane de pelerini.

Mănăstirea Curtea de Argeș

14 septembrie 2015
Pentru români (și cu o notă particulară pentru constructorii de la noi), biserica Mănăstirii Curtea de Argeș are un statut special: așa cum se arată în Balada Meșterului Manole, este acel edificiu care se lasă construit cu greu, cerând mai mult decât pricepere, cerând sacrificiu. Deși este vorba despre o legendă, cu incertitudini firești, povestea este acceptată ca atare probabil datorită frumuseții acestei construcții, care nu poate fi justificată decât într-un context mistic, fabulos.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU

Vezi toate numerele revistei
Sisteme profesionale pentru pardoseli