Deko
Bife Sim 2018

ULTIMELE STIRI

Elis Pavaje incepe productia in cea de-a treia fabrica, din nordul Moldovei

Bucuresti 20.09.2017. Elis Pavaje demareaza productia la Sec...

Tendințele în mobilă, în lumina reflectoarelor BIFE-SIM 2017

BIFE – SIM, cel mai mare târg internațional de mobilă, ...

BIFE-SIM 2017 vă invită să descoperiți fascinanta lume a mobilei!

BIFE – SIM, cel mai mare târg internațional de mobilă...

ELIS PAVAJE LANSEAZA NOI PRODUSE PENTRU GRADINA

Elis Pavaje a lansat pe piața românească o serie de produ...

Elis Pavaje:lansarea la Stoenești a celui mai mare showroom de pavele, la implinirea a 10 ani

Elis Pavaje a deschis joi, 8 iunie 2017, la Fabrica Stoeneș...

Creștere Bosch cu două cifre la vânzările de scule electrice

Departamentul ”Tehnologie pentru Constructii si Energie”...

Majorare cu 11.7% a cifrei de afaceri pentru compania ELIS PAVAJE in 2016

Bucuresti, 20.02.2017. Compania Elis Pavaje si-a intarit in ...


Pardoseli » Pardoseli istorice

Goticul catalan: ”La Seu” și ”La Ribera”

22 aprilie 2014
Cunoscută cu precădere pentru operele lui Gaudi și mai ales pentru Sagrada Familia, de dată recentă, Barcelona are de fapt o serie de catedrale și biserici care făceau faima acestui oraș cu mult înainte de modernismul catalan. Unele dintre aceste edificii vechi se înscriu în așa-numitul stil ”gotic catalan”, un curent arhitectonic particular plasat în secolele XIII-XV caracterizat prin sobrietate, înălțimi mai reduse, lipsa contraforților obișnuiți și a ferestrelor largi. Pe noi ne-au fascinat aceste construcții în mod suplimentar datorită faptului că multe personalități ale vieții economice, sociale și clericale au fost înmormântate în aceste spații, deseori fără a fi marcate cu ceva mai mult decât o inscripție în piatră, la nivel cu întreaga pardoseală...     

Bisericile fortificate săsești din Transilvania

08 ianuarie 2014
Chiar dacă au fost construite în vremuri mai puțin fericite, bisericile fortificate din Transilvania reprezintă azi un ”brand” sugestiv pentru turistul preocupat de fenomenele speciale ale arhitecturii, de modul în care comunitățile Evului Mediu au rezolvat într-un mod ingenios și eficient problemele legate de apărarea contra invaziilor, păstrarea identității etnice și religioase, solidaritatea comunitară, anumite aspecte economice caracteristice acelor vremuri.

Altenberg – povestea unei mănăstiri medievale

08 ianuarie 2014
Mănăstirea Altenberg din Odenthal (Renania de Nord – Westfalia) a fost fondată în 1133 de către 12 călugări cistercieni din Morimond (Burgundia, Franța) pe un domeniu al familiei Deutz din Köln, oraș aflat la 15 km. Capul familiei, Contele von Berg, le donase alături de teren și un castel construit prin secolul al XI-lea.

Castelul Bran, bijuteria din Carpați

14 octombrie 2013
Construit în mai multe etape și nu foarte mare ca dimensiuni, Castelul Bran din trecătoarea cu același nume este în acest moment unul dintre cele mai valoroase edificii de acest gen din lume, considerat chiar pe unul dintre primele locuri ca frumusețe. Motivele sunt diverse și nu se poate nega importanța legăturii (nu tocmai justificate) cu mitul lui Dracula.

Opera de Stat din Viena

24 iunie 2013
Este un loc de referință pentru melomani, dar și pentru orice iubitor de cultură care vrea să simtă o parte din măreția Habsburgilor, preocuparea lor pentru frumos, pentru echilibru. Este un spațiu al simbolurilor puternice, atât din lumea artei, cât și din cea a puterii politice imperiale, al meșteșugurilor rafinate și romantismului târziu în plină epocă de industrializare, este Viena, pur și simplu.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU

Vezi toate numerele revistei
Sisteme profesionale pentru pardoseli