Pardoseli » Pardoseli istorice

Bisericile fortificate săsești din Transilvania

08 ianuarie 2014
Chiar dacă au fost construite în vremuri mai puțin fericite, bisericile fortificate din Transilvania reprezintă azi un ”brand” sugestiv pentru turistul preocupat de fenomenele speciale ale arhitecturii, de modul în care comunitățile Evului Mediu au rezolvat într-un mod ingenios și eficient problemele legate de apărarea contra invaziilor, păstrarea identității etnice și religioase, solidaritatea comunitară, anumite aspecte economice caracteristice acelor vremuri.

Altenberg – povestea unei mănăstiri medievale

08 ianuarie 2014
Mănăstirea Altenberg din Odenthal (Renania de Nord – Westfalia) a fost fondată în 1133 de către 12 călugări cistercieni din Morimond (Burgundia, Franța) pe un domeniu al familiei Deutz din Köln, oraș aflat la 15 km. Capul familiei, Contele von Berg, le donase alături de teren și un castel construit prin secolul al XI-lea.

Castelul Bran, bijuteria din Carpați

14 octombrie 2013
Construit în mai multe etape și nu foarte mare ca dimensiuni, Castelul Bran din trecătoarea cu același nume este în acest moment unul dintre cele mai valoroase edificii de acest gen din lume, considerat chiar pe unul dintre primele locuri ca frumusețe. Motivele sunt diverse și nu se poate nega importanța legăturii (nu tocmai justificate) cu mitul lui Dracula.

Opera de Stat din Viena

24 iunie 2013
Este un loc de referință pentru melomani, dar și pentru orice iubitor de cultură care vrea să simtă o parte din măreția Habsburgilor, preocuparea lor pentru frumos, pentru echilibru. Este un spațiu al simbolurilor puternice, atât din lumea artei, cât și din cea a puterii politice imperiale, al meșteșugurilor rafinate și romantismului târziu în plină epocă de industrializare, este Viena, pur și simplu.

MOZAICUL - arta si mestesug

09 aprilie 2013
Mozaicul, privit deseori ca o formă de artă, este incontestabil una dintre cele mai durabile tehnici decorative, care a supravieţuit din antichitate şi până în zilele noastre. Are o istorie fascinantă, rezultat al încercărilor de a înfrumuseţa suprafeţele...

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU

Vezi toate numerele revistei
Sisteme profesionale pentru pardoseli