Pardoseli » Pardoseli istorice

Altenberg – povestea unei mănăstiri medievale

08 ianuarie 2014
Mănăstirea Altenberg din Odenthal (Renania de Nord – Westfalia) a fost fondată în 1133 de către 12 călugări cistercieni din Morimond (Burgundia, Franța) pe un domeniu al familiei Deutz din Köln, oraș aflat la 15 km. Capul familiei, Contele von Berg, le donase alături de teren și un castel construit prin secolul al XI-lea.

Castelul Bran, bijuteria din Carpați

14 octombrie 2013
Construit în mai multe etape și nu foarte mare ca dimensiuni, Castelul Bran din trecătoarea cu același nume este în acest moment unul dintre cele mai valoroase edificii de acest gen din lume, considerat chiar pe unul dintre primele locuri ca frumusețe. Motivele sunt diverse și nu se poate nega importanța legăturii (nu tocmai justificate) cu mitul lui Dracula.

Opera de Stat din Viena

24 iunie 2013
Este un loc de referință pentru melomani, dar și pentru orice iubitor de cultură care vrea să simtă o parte din măreția Habsburgilor, preocuparea lor pentru frumos, pentru echilibru. Este un spațiu al simbolurilor puternice, atât din lumea artei, cât și din cea a puterii politice imperiale, al meșteșugurilor rafinate și romantismului târziu în plină epocă de industrializare, este Viena, pur și simplu.

MOZAICUL - arta si mestesug

09 aprilie 2013
Mozaicul, privit deseori ca o formă de artă, este incontestabil una dintre cele mai durabile tehnici decorative, care a supravieţuit din antichitate şi până în zilele noastre. Are o istorie fascinantă, rezultat al încercărilor de a înfrumuseţa suprafeţele...

Pantheonul parizian si Pendulul lui Foucault

21 ianuarie 2013
Reper al arhitecturii antice, rămas ca prin minune spre a fi admirat și azi, Pantheonul din Roma a fost dedicat celor 7 zeități guvernatoare ale celor 7 planete, pentru ca ulterior să devină biserică. Pantheonul din Paris a fost construit ca biserică dedicată Sfintei Genevieva, ocrotitoarea orașului, devenind apoi loc de odihnă veșnică pentru mari personalități ale Franței.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU

Vezi toate numerele revistei
Sisteme profesionale pentru pardoseli